Aquest mes els nois de Memòries d’una Cuinera ens han proposat que fem una recepta de Minestra. A mi personalment la minestra no m’agrada gaire però la Sopa Minestrone m’encanta pel seu sabor i perquè és un àpat molt complet.
Fa un temps, ja vam publicar una Sopa Minestrone que també fem habitualment a casa. Per als que no l’heu provada mai, és una sopa bastant sana i molt completa perquè tot i que porta bacó, també hi ha verdures variades, llegums i algun carbohidrat com l’arròs o la pasta.
Tot i que la Sopa Minestrone que portem avui s’assembla bastant a l’altra que vam fer, aquesta és una mica més completa en quant als ingredients: hem afegit pollastre a trossets, més quantitat de tomaca, caldo de pollastre i en compte d’arròs li hem posat pasta. De sabor estan totes dues molt bones. Pot ser aquesta al portar el pollastre, el brou i gran quantitat de tomaca, queda més saborosa i el caldo és més dens, però també és cert que l’altra, per a un sopar d’entre setmana, és més econòmica i és més fàcil que tinguis a mà tots els ingredients que porta sense haver d’anar a comprar expressament. Vosaltres triareu, nosaltres a casa les anem variant…
Ingredients:
- una ceba menuda trinxada
- un all trinxat
- 2 cuixes de pollastre (cuixa + besanca) desossades i tallades a dauets
- 400 g de verdura variada tallada en juliana o a dauets menuts (ex: 2 carlotes, 1 carabasseta, una mica de col, de bledes, de brècol, 1 branca d’api, ceba, etc. Jo utilitze habitualment les bosses que ja venen preparades perquè porten verdura molt variada)
- 120 g de bacó (una caixeta del que vénen ja tallat)
- 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)
- 750-800 ml de brou de pollastre (de brick)
- 200 g de fesols cuits (1/2 pot de vidre)
- 40 g de pasta curta (ex. galets núm. 10, fideus de forat, etc.)
- una mica d’orenga (opcional)
- Oli, sal i una culleradeta de sucre
- Parmesà ratllat per a servir
Estris: una cassola/olla de 26 cm de diàmetre
Elaboració:
1.- Posa en la cassola una mica d’oli. Quan estiga calent daura la ceba i l’all.
2.- Desprès daura el pollastre, i el bacó.
3.- Agrega la verdura i salta uns 5 minuts.
4.- Ara posa la tomaca, una culleradeta de sucre i una mica de sal (molt poca perquè en compte d’aigua posem brou). Deixa coure a foc moderat-baix uns 8-10 minuts o fins que reduïsca una mica. Remena de tant en tant.
Desprès dels 10 minuts aquest és l’aspecte que està agafant…
5.- Afegeix el caldo i el fesols, i deixa que bulla 10 minuts més.
6.- Agrega la pasta i cou els minuts que indique el fabricant.
Segons el tipus de pasta que utilitzes, si veus que acabada la cocció t’ha quedat la sopa massa densa, afegeix-li una miqueta més de caldo.
7.- Serveix amb parmesà ratllat per sobre.
Temps total: 50 minuts aproximadament
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
16 comentaris :
I love this soup! It looks delicious! Nina P.
Molt completa i bona. Això pot ser un plat principal, eh? Porta tots els nutrients que ens fan falta. Bona proposta.
L'haurem de provar! jo al llegir la definició de minestra vaig veuer que provenia d'aquesta sopa italiana, però no la coneixia pas!
Nosaltres hem fet l'escudella barrejada que si assemblaria una miqueta!
ptns!
Vinga...tots a fer ministrone !!!, juas....menys jo, però.
Bona i contundent recepta y bon pas a pas !!! Enhorabona !
sopa ministrone!!! ... em recorda la infancia!!.. tot i que no duia tantes coses ni tenia tant bon aspecte!! aquesta, si ara fos xic, crec que fins i tot repeteria
oohh que bona aquesta sopa!! ara mateix me'n fotria un plat! quin fred que fa tuu!! petons
qué bona, i plat ben complet, bsts
Sonia, jo no coneixia aquesta sopa però deu estar boníssima.
Petons.
Un altra sopa que no he fet mai, pareguda si, aixi que passa al llistat de pendents. En tot el que està caent una sopa calenteta ens vindria molt bé.
Petons
Es un plat ben complert, de vegades quan tinc petites quantitats de verdures aprofito per fer-la.
Petons.
Hola Marta! quina sopa més complerta!!! a qui no li agrad la verdura no té excusa amb aquest plat. Molts petonets
Ja veig que he de fer més combinacions llegums+cereals perquè aquest resultat anima a tothom.
Moltíssimes gràcies per participar.
Això ha de reanimar un mort, té una pinta estupenda!!
Ummmmm quina sopa mes bòna has preparat.
M'agrada molt i las preparat molt completa.
Marta,
Encara no havia vingut a veure la teva minestrone i t'he de dir que és una autèntica delícia. És que jo sóc molt sopera!
Fliç setmana,
Nani
Que bona pinta te aquesta sopa!!! Amb el fred que tenim encara damunt es una delìcia,
Petons
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/
Publica un comentari a l'entrada