Avui portem una Cassoulet que hem fet amb Pollastre, Secret Ibèric, Salsitxes i Fesols rojos, que hem acabant gratinant amb pa i formatge: un plat ben complet i ben bo.
Ingredients:
- 1 fons d’oli d’oliva
- 8 ales de pollastre
- 6 salsitxes de porc (uns 300 g)
- 300 g de secret ibèric
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 cullerada d’herbes provençals
- 500 ml de brou d’au (de brick)
- 200 g de fesols rojos
- 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)
-Per a gratinar*:
pa ratllat
parmesà ratllat
herbes provençals
(*) Quantitats al gust
Estris: cassola de 28 cm amb tapa (desprès s’ha de gratinar per tant si tens alguna cassola que puga anar al forn, millor. Fins i tot si tens cuina de gas pots fer-ho tot en una cassola de fang.)
Elaboració:
1.- Prepara la carn: treu-li la punta a les ales i talla-les en dues parts, les salsitxes talla-les per la meitat i el secret a quadrets.
2.- Posa un fons d’oli en una cassola ampla i sofregeix la carn. Primer el pollastre i desprès les salsitxes i el secret. Quan estiga tota daurada, trau-la i reserva.
3.- Trinxa el porro i la ceba. Daura en la mateixa cassola on has fet la carn i posa’ls una cullerada d’herbes provençals.
4.- Quan veges que ja transparenten, agrega el vi i deixa coure uns 5 minuts.
5.- Ara torna a posar la carn juntament amb la tomaca, els fesols i el brou.
6.- Tapa i cou durant 20 minuts. Desprès cou 15 minuts més destapat.
7.- Ara ho gratinarem. Barreja el pa ratllat, les herbes i el parmesà. Si la cassola que has estat utilitzant pot anar al forn, fes-ho en la mateixa cassola, sinó, passa-ho a un pyrex o una cassola de fang.
Nota: Aquest menjar es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-ho congelat. Això sí, el gratinat s’ha de fer just abans de servir per tal que el pa i el formatge ratllats estiguen ben cruixents.
Es un plat que ja de per si és ben complet. Tot i així combina molt bé amb arròs blanc, puré de patata, o pasta.
Temps total: 1 hora i mitja aproximadament
Recepta adaptada de “Kitchen” (Australian Women’s Weekly).
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
11 comentaris :
Desde luego tiene una pinta fantástica!
http://misbizcochoscaseros.blogspot.com
I tant que és ben complert aquest plat!
i ben bé que ha de ser!
ptns!!
Caram, aquest plat sí que fa passar el fred! Quina delícia, si hi ha de tot! No apte per vegetarians, això sí. Les fotos són precioses!!
Espectacular tot, el plat i el pas a pas!
Ha d'estar bo fins i tot sense gratinar, es clar que aquesta capa cruixent m'agrada molt.
Petons.
Donç menuda cassola més bona que ens has portat, marta.
Ara, amb el fred que fa, be molt de gust menjar un plat així.
es veu deliciós.
Petonets.
Quina cassola més bona que has fet. Crec que hasta sense gratinar m'encantaria.
petons
M´ha sorprés els ingredients que has ficat, sobreetot la combinació de salsitxes i pollastre. Tens raó, es un plat molt complet.
Petons
Hola Marta guapa tu
Nena que bó, jo faig "algo" semblant, i això em recorda que fa llunes que no o cuino
mil petonets Susanna
Como me gustan este tipo de platos, contundentes y de invierno. Lo temgo que probar.
Un plat ben contundent per a l'hivern. Té una pinta extraordinària.
Publica un comentari a l'entrada