Quan vam penjar al bloc la recepta de les Coques Salades, us vam comentar que a moltes llars valencianes és molt típic menjar coques i pastissets a l’hora d’esmorzar o de dinar com a substitut del pa.
Les coques que vam fer porten llevat de forner i s’assemblen a la massa del pa o de la pizza gruixuda. Aquesta massa d’avui però, no porta llevat sinó l’oli i una altra part líquida que acostuma a ser cervesa o gasosa i amb ella es poden fer tant coques com pastissets. Las massa és més ràpida de fer i queda cruixent. No us sabria dir quines m’agraden més, ambdues són boníssimes!
Ingredients:
-Per a la massa:
- 1 tassa/got d’oli de gira-sol (150 grams)
- 1 tassa/got de cervesa, gasosa o aigua amb gas (150 grams)
- Farina, la que entre (420 grams aproximadament)
- Sal (7 grams, una cullerada de sopa ben rassa)
(*Esta massa acostuma a portar la mateixa mida de cervessa que d’oli, no obstant, si poses un ditet o dos menys de cervessa que d’oli, queden un poc més cruixents)
-Per al farcit:
Hi ha molts farciments que es poden posar en els pastissets o en les coques:
- Tomacat
- Pèsols, ceba i tonyina
- Bledes o espinacs
- Anxoves o fruits secs (si són coques)
-Per a l’acabat final:
- ou batut per a pintar-les
Estris: TMX/ bol per a pastar, corró, pinzell, paper de forn/ làmina de silicona, forn
Elaboració:
-La massa:
1.- Posa la cervesa i l’oli en un bol o en el vas de la TMX.
2.- Vés afegint la farina a poc a poc i a mig pastar agrega la sal.
3.- Agrega la resta de la farina i acaba pastant amb les mans fins que obtingues una massa que no se t’enganxe als dits.
4.- Deixa reposar la massa d'una a dues hores.
5.- Quan haja reposat la massa, escalfa el forn a 180º.
6.-Amb aquesta massa pots fer pastissets o coques:
6.a.- Amb el corró, aplana molt fina la pasta, i amb una tassa o un talla pastes talla cercles per fer els pastissets.
6.b.- Torna a aplanar cada rodona una mica amb els dits i posa el farciment. Si fas coques posa una mica més de farciment i escampa’l bé.
Si fas pastissets, posa una culleradeta de farciment, tanca-les i aixafa les vores amb una forquilla.
Si els fas de més d’un farciment, diferència’ls uns dels altres fent-los alguna mena de mossa o marca (jo els de pèsols els he doblegat una de les puntes).
6.c.- Pinta els pastissets amb ou.
7.-Fica al forn a 180º durant uns 10-15 minuts, fins que estiguen daurats.
Nota: es poden menjar acabades de fer o a temperatura ambient. Si es deixen passar moltes hores, poden acabar reblanint-se per tant si voleu, els hi podeu donar un cop de forn a última hora per tal que estiguen més cruixents.
També es poden congelar. Quan les aneu a menjar, les descongeleu i feu el mateix amb el forn.
Les coques també es poden fer grans, de la mida d’una pizza redona. Aquesta l’hem feta amb fruits secs i també està molt bona.
Temps total: amb el farciment fet, 1 horeta de repós + 15-30 minuts enfornat
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
13 comentaris :
Quina bona pinta tenen aquestes coques!!
m'han agafat moltes ganes de provar-les de fer!!
ptns!!
Estupenda receta y un recurso más para hacer cualquier tentenpie salado. Muchas gracias por la receta. Me la guardo.
Les provaré a fer. L'altra recepta de coques sempre té molt d'exit entre els meus coneguts i família!
doncs sí, proveu-les que us agradaran, No tenene massa a veure amb les altres perquè aquestes són cruixents i més sequetes. A nosaltres ens agraden totes les varietats!! Gràcies pels vostres comentaris i les vostres visites! Marta
Marta,
Em vaig comprar un estri per a fer pastissets i encara no l'he estrenat. Aprofitaré aquesta recepta.
Nani
doncs ja em diràs si funciona bé... Marta
Acabo de descobrir el teu blog pel comentari que has deixat al meu :)
I veig que tens una pila de bones receptes! A partir d'ara t'aniré seguint, segur!
Moltes gràcies Gemma, benvinguda!
La millor massa, la de la cervessa, sense dubtes. El farcit de pesols y ceba, es de lo millor, a casa meva tambe es fan de ceba i tomaca, de pebrera crua amb all o de sobrasada ( la meua preferida!!! )
Enhorabona per per aquesta gran entrada!
Petons!!
Bé ho saps tu que estan bones! les meues preferides són de tomacat...
Hola Marta,moltes gracies per venir a visitar-me i quedarte a la meva cuina,ara te he vingut a visità jo i aquests pastissets son una delicia molt bona,m'agradan molt i prenc nota.
Un petó molt gros.
Hola Marta, quin tipus de farina consideres que pot ser òptim per la massa?
Hola Santi, disculpa que no m'arriben els missatges, farina blanca de la normal. Ja em contaràs com ixen! Gracies per la visita! Marta
Publica un comentari a l'entrada