GALERIA DE FOTOS

dissabte, 4 d’agost del 2012

ORXATA DE XUFA

Per la calor de l'estiu, una recepta que no podia faltar a CuinaDiari...


Aquí tens el vídeo de com la fem. Més avall tens els ingredients i el pas a pas amb fotos. Espere que la disfrutes! 



Ingredients:

  • 400 g de xufa seca (aproximadament 500 g remullada)
  • aigua per a remullar les xufes
  • 170 g de sucre
  • 1200-1300 ml aigua freda
  • Opcional: una culleradeta de pell de llima (llimona) ratllada

Estris: TMX o trituradora potent, colador de tela o de llets vegetals o colador normal, + un drap 

Elaboració:

1.- Deixa les xufes a remulla durant tota la nit.

7-orxata-1

2.- L'endemà, tira l'aigua i renta bé les xufes.

3.- Fica-les a la TMX amb el sucre(*) i part de l’aigua (la resta l’afegirem més endavant). Tritura bé.



4.- Si tens temps, deixa reposar la pasta resultant en la nevera durant unes hores. Si no tens temps, passa directament al punt 5.

5.- A mi per a colar la barreja, m’agrada utilitzar un colador normal i per sobre posar un drap de cotó ben net. Faig primer pressió amb una espumadora o una cullera aixafant bé la xufa perquè solte tot el suc i finalment tanque el drap per dalt com si fora un farcell  i aprete bé. També ho pots fer amb els coladors que venen per a fer llets vegetals. (al vídeo t'ho mostre)

Quan estiga la pasta ben escorreguda, la xufa ha de tenir un aspecte semblant a la sorra de la platja.

 

7-orxata-5-17-orxata-5-27-orxata-5-37-orxata-5-47-orxata-5-57-orxata-5-6

 

6.- Afegeix -li la resta de l’aigua i si la trobes massa concentrada, afegeix-ne un poquet més.

Suggeriment: Si la guardes a la nevera, consumeix-la màxim en un parell de dies perquè si no es farà agra. Si no l’has de prendre al moment, una vegada feta, la pots congelar i traure-la del congelador abans de prendre-la. També està bona granissada.

Nota: Si tens ja comprada la xufa i no tens exactament la quantitat que jo he posat, calcula que el sucre representarà aproximadament un 30-40% del pes de la xufa i l’aigua serà de 3 a 4 vegades el pes de la xufa.

Nota2*: Des de “El CONSEJO REGULADOR D.O. CHUFA DE VALENCIA,  ens suggereixen afegir el sucre al final del procés, ja que així no es perd junt amb les restes del premsat. Quan ho provem us ho contem!

Temps total: Sense comptar el remull d’unes 12 hores + (maceració)= 5-10 minuts


 

7-orxata-ppal-ETI


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta


8 comentaris :

Anònim ha dit...

Sempre he volgut fer orxata a casa i no m'atrevisc. Amb este pas a pas tan bo que has fet no pareix molt complicat i crec que m'animaré! Vicky

Fórmules Culinàries ha dit...

M'agradaria molt provar-la si trobes xufles, ja que a casa ens agrada molt la orxata!!
I molt bones vacances!! disfruta-les molt!!
un petunàs!!

Anònim ha dit...

Ei Marta què bo!! amb les clavades que ens peguen a les gelateries val la pena prova-ho!! Virgínia P.

Marta CuinaDiari ha dit...

Vicky animat perquè val la pena. Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Al mercat segur que en trobeu... ja em direu si les proveu! Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs si! val la pena perque a més saps que és natural natural! Marta

CONSEJO REGULADOR D.O. CHUFA DE VALENCIA ha dit...

Felicitats per la recepta i moltes gràcies per emprar xufa de València en l'elaboració. Si em permets un consell, jo afegiria el sucre al final del procés, per no perdre sucre junt a les restes del premsat. per si és del teu interés, et convidem a visitar el nostre blog Nova Orxata, on podràs trobar receptes amb orxata i xufa de València http://novaorxata.blogspot.com.es Salutacions des d'Alboraia(L'Horta Nord)

Marta CuinaDiari ha dit...

Moltes gràcies per la visita i pel consell. Ara l'inclouré al bloc i aniré a visitar-vos!