GALERIA DE FOTOS

dilluns, 12 de març del 2012

LLENTIES (LLENTILLES) AL CURRI

 
8-llenties curri ppal2
 
El repte de la recepta del 15 dels blocs XocolataDesfeta i Els Fogons de La Bordeta d’aquest mes són les llenties. Com portava temps volent penjar alguna recepta amb curri, aquesta proposta m’ha vingut perfecta!

Els curris amb llegums (coneguts com dal), són molt típics de la cuina de la Índia i del Pakistan. Es fan amb llegums espellofats (llenties, cigrons, fesols), que es cuinen amb espècies, llet de coco, mantega, etc. El resultat és un guisat espès i molt saborós que s’acostuma a acompanyar d’arròs, verdures, pa naan o altres guisats de carn.
 
Nosaltres l’hem acompanyat amb pollastre tikka masala, arròs Basmati i uns naan...

Ingredients:
  • 60 g mantega
  • 1 culleradeta de llavors de cardamom
  • 1 culleradeta de llavors de coriandre
  • 2 dents d'all picats
  • 1 ceba ben picadeta
  • 1 cullerada de gingebre ratllat
  • 1 culleradeta de cúrcuma
  • 1 xili fresc o una pesteta (caiena)- al gust
  • 1 cullerada de garam masala*
  • 250 g llentilles (llenties) sense pell roges o verdes
  • 800 ml d'aigua
  • 400 ml llet de coco (1 pot)
  • Sal
*El Garama Masala que jo utilitze porta: Coriandre, comí, gingebre, clau, canyella, pebre negre i pebre roig, cardamom negre, all, llorer i nou moscada

Estris: Olla

Elaboració:
1.- Fon la mantega en una olla. Afegeix les llavors i l'all i daura amb cura de que no es cremen.

8-llenties curry-1-ETI

2.- Quan comencen les llavors a cruixir, afegeix la ceba i el gingebre. Deixa al foc fins que la ceba comence a transparentar.

8-llenties curry-2-ETI

3.- Agrega la cúrcuma, els xiles i les llenties i salta-ho tot durant 2 minuts, remenant perquè no s'enganxen. Ara posa-hi el garam masala.

8-llenties curry-3-ETI

4.- Afegeix l'aigua, la llet de coco i la sal. Al principi no tindrà gaire bona pinta però poc a poc el líquid anirà reduint. Porta a ebullició, després abaixa el foc i deixa que es cuine durant 30-40 minuts o fins aconseguir la textura desitjada. (A mi m'agrada que s'absorbisca tot el líquid i no queden caldoses). Remena-les de tant en tant.

Ver álbum
 
 
5.- Serveix-les ben calentes com a acompanyament d’algun plat de curri.

8-llenties curri

Nota: Si et molesta trobar les llavors senceres, a mesura que vagen pujant a la superfície mentre es cuina, vés traient-les.

Degustació: Tot i ser un plat de llegums, és un plat d'acompanyament, un "sidedish". Nosaltres avui l’hem acompanyat d’arròs basmati, pollastre masala i pa naan.

Temps total: 1 hora

març labordeta-llenties

Bon profit!!

8 comentaris :

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Merta, et pots creure que una de les meves primeres idees va ser fer un curri de llenties? En vaig provar a un vegetarià i el vaig trobar boníssim, ara ja tinc la recepta!
Moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra

Marta CuinaDiari ha dit...

Jo també les vaig provar a un vegetarià i desprès als hindús sempre les demanem, són genials... sense desmerèixer les tipiques estofades amb xoriço eh?? Fins el proper repte!

Roser ha dit...

Jo també he fet llenties al curry!! Quina casualitat! Pero la meva recepta bastant diferent que la teva.La teva em sembla espectacular quina delicia!
Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

Amb curri estan molt bones. Jo una vegada les vaig provar a un restaurant paregudes a les teues. Les provaré, m'ha agradat lo de la poma! Merci pel comentari!

Joaquina ha dit...

Així tant especiades han d´estar mooooooolt bones!!!!! petons,

Marta CuinaDiari ha dit...

Done fe!! estan mooolt bones!tant les espècies com la llet de coco li done un sabor especial! Marta

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Nyam, quin bon curry! M'agraden molt les llenties amb aquest toc especiat ;-)

Bon profit!

Marta CuinaDiari ha dit...

Vinga, que te'n guarde una mica!!