GALERIA DE FOTOS

diumenge, 30 d’agost de 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola.

2.- Talla la sang a daus. Tira-la a la cassola i vés girant-la de tant en tant.

3- Mentrestant talla els alls a trossets menuts i agrega’ls a la cassola. Remena de tant en tant.

4.- Seguidament talla la ceba en juliana i quan la tingues preparada, afegeix-la a la cassola.

5.- Agrega la sal, l’orenga i el pebre roig, i tapa la cassola. Deixa que es coga a foc suau durant 20-25 minuts o fins que la ceba estiga cuita.


Bon profit!


T'ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
Instagram,Facebook, Pinterest, o Twitter. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

2 comentaris :

  1. Anys que no sentia parlar d quest plat tan tradicional i bo.
    Salut

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Per sort a ma casa ma mare no ha deixat de fer-la però sí que es veritat que cada vegada es fa menys i ara als restaurants això no és gaire "modern" jeje!

      Suprimeix

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )