GALERIA DE FOTOS

dimecres, 22 de maig de 2013

PEIX AL FORN AMB CREÏLLES (PATATES)

Este és un plat bastant sa que fem prou sovint a casa per sopar entre setmana:

Peix al forn sobre un llit de patates, ceba i tomaca, amb una picada d’ametlla, all i julivert

Aquesta picada juntament amb el fumet, faran que la patata deixe de ser una guarnició per a convertir-se en l’ingredient més gustós del plat.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 4 creïlles mitjanes* (patates)
  • 3 cebes mitjanes
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • Sal
  • 1 tomaca gran tallada a rodanxes

-Per a la picada:

  • 2 alls
  • unes branquetes de julivert
  • 1 grapat d’ametlles amb pell (unes 20)
  • 500 ml de fumet de peix*

-El peix:

  • 2 peces de peix grans (una mica més de 1/2 kg cadascun) o 3 mitjanes (orada, corva, mabre, sarg, pagell)

(*) Si no tens fumet de peix, pots posar 200 ml de vi blanc + 300 ml d’aigua + una mica de sal. El suc quedarà bo però serà més lleuger, amb menys cos.

Estris: una safata de forn metàl·lica, morter 

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 190º funció ventilador.

2.- Talla les creïlles a rodanxes regulars d’aproximadament 0,8 ó 1 centímetre i les cebes en 8 gallons o a rodanxes. Posa-les en la plata del forn i tira’ls un bon raig d’oli i una mica de sal. (La quantitat de sal dependrà de si el fumet és molt concentrat o no).

Enforna uns 15 minuts.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-2

3.- Mentrestant pica en un morter les ametlles, l’all i el julivert. Agrega el fumet/aigua +vi i remena bé. Reserva.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-3-12-2-peix forn creilles cuinadiari-3-2

4.- Trau la safata del forn i posa la tomaca per sobre.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4

5.-Seguidament sala el peix, fes-li un parell de talls al llom i posa’l a sobre de la verdura.

Tira-li la picada barrejada amb el fumet per sobre i deixa que es coga de 15 a 20 minuts (dependrà de les peces).

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4-12-2-peix forn creilles cuinadiari-4-2

De tant en tant obre el forn i tira-li suquet per sobre amb una cullera.

2-2-peix forn creilles cuinadiari-4-3

6.- Trau del forn i serveix.

Nota: El fumet de peix el pots tenir fet al congelador. Si no en tens, es pot substituir, com hem comentat als ingredients, per aigua i vi blanc encara que obtindrem una salsa més lleugera de cos i de sabor, però també molt bona.

Temps total: 45 minuts-1 hora

2-2-peix forn creilles cuinadiari-ppal

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

8 comentaris :

  1. Ara que ja sé què són les creïlles et puc dir que aquestes orades amb patates tenen una pinta fantàstica!! Petons

    ResponElimina
  2. Me encanta, voy a probarla, a ver si consigo que en mi casa coman pescado. Bss.

    ResponElimina
  3. Te una pinta estupenda!!! Jo el faig sense la picada, pero així, per força, a de quedar més gustós. Una abraçada i que tinguis un bondia.

    ResponElimina
  4. Un plat de trellat i ben gustós. La combinació és estupenda i la picada fabulosa.... OK!!!!!

    ResponElimina
  5. El vocabulari culinari de cada regió és tan ric!!! Està bé aprendre cada dia paraules noves!!! I la recepta, de luxe!

    ResponElimina
  6. Ummmm, segur que el faig. De fet a casa fèiem una recepta semblant, però amb aquesta picada, això ha d'estar boníssim!!!
    Ah, per cert a Prades les creïlles en diuen trumfos.

    ResponElimina
  7. No sé per on començar, per el peix o per les patates, tot em sembla boníssim amb la picada d'ametlles.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Gran recepta!!! A casa ens agrada molt el peix al forn i aquesta recepta segur que la faré!!!
    Ptns
    lourdes

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )