GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de març de 2013

BESCUIT DE XOCOLATA AL VI NEGRE

Segur que us ha passat que desprès d’obrir una ampolla de vi negre per a un dinar o un sopar, us sobra un gotet. No el tireu i feu aquest bescuit, us encantarà!

I si no us ha sobrat? Doncs n’obriu una de nova i organitzeu un sopar desprès!! :-)

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ppal

La textura d’aquest pa de pessic és esponjosa, una mica densa i gens seca. El sabor del vi no es nota però potencia el sabor de la xocolata.  

Es pot decorar amb sucre glas, amb xocolata blanca i/o negra, farcir-lo amb nata muntada, melmelada de fruits vermells o deixar-lo tal qual. Pot ser perfectament un pastís d’aniversari o un pastís per a esmorzar o berenar.  

La recepta original està treta d’un dels llibres de la TMX, encara que també us he posat el pas a pas de l’elaboració tradicional.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200 g sucre
  • 200 g mantega/ margarina a temperatura ambient
  • 200 g cacau en pols (ColaCao/ Nesquick o similar)
  • 110 g vi negre
  • 200 g farina
  • 1 sobre llevat químic (Royal)

Estris: motlle forn rodó de 26 cm aprox o amb forat al mig, sedàs/colador, màquina pujar clares/ TMX

Elaboració amb TMX i tradicional:

1.- Encén el forn a 170ºC funció ventilador i prepara els ingredients.

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ing

2.- Bat bé els ous fins que augmenten una mica el volum. Desprès agrega el sucre i continua batent fins que aquest s’haja dissolt bé.

Si ho fas amb TMX, aboca els ous i el sucre en el vas i programa 3 minuts, velocitat 3,5.

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-2-16-1-Bescuit de xocolata al vi negre-2-2-

3.- Afegeix la mantega a temperatura ambient i barreja. (Amb la TMX: 1 minut, temperatura 37º, velocitat 3).

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-3

4.- Incorpora el cacau i el vi i barreja. (Amb la TMX: 15 segons a velocitat 3).

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-4-16-1-Bescuit de xocolata al vi negre-4-2

5.- Finalment posa la farina i el llevat en un sedàs o un colador. Col·loca a sobre del bol/vas de la TMX on estàs fent la barreja i vés pegant-li copets fins que tota la farina i el llevat queden ben sedassats. Torna a mesclar. (Amb la TMX barreja 15 segons velocitat 3). Si cal, dóna-li unes voltes amb l’espàtula perquè es barrege tot bé.

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-5-

6.- Posa la barreja en un motlle untat amb mantega o folrat amb paper de forn. Fica al forn uns 35-40 minuts. Passat aquest temps trau del forn deixa que es refrede.

 6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-6-46-1-Bescuit de xocolata al vi negre-6-5

7.- Una vegada fred, empolvora amb sucre glas o decora al teu gust.

Degustació: com hem comentat al principi, està molt bo tal qual o es pot decorar amb sucre glas, amb xocolata blanca i/o negra, farcir-lo amb nata muntada, melmelada de fruits vermells, acompanyar-lo d’un gelat de vainilla, cobrir-lo amb fondant (atenció, bastant explosiu), etc. Pot ser per tant un pastís per a esmorzar o berenar o un pastís d’aniversari.

6-1-Bescuit de xocolata al vi negre-ppal-tall

Temps total: 50 minuts aproximadament

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

21 comentaris :

  1. La textura ja ho diu tot. T'ha quedat flonjo, flonjo. Té que estar molt bo. Bona nit.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè és molt esponjós però alhora és humit i gens sec! t'agradarà

      Elimina
  2. Vi negre al pa si que en he ficat, però a un bescuit no ho haguera pensat que podria donar bon resultat.
    El haurem de fer, es veu molt bó.

    ResponElimina
  3. oh, doncs molt bona idea, Marta! Ahir per sopar ens en va sobrar, de vi, i no sabia on ficar-lo... no m'agrada tornar-lo a posar dins l'ampolla. Una proposta genial per un pastís boníssim!!! Petons

    ResponElimina
  4. Amb vi? n'havia llegit receptes amb cervesa però no sabia que també s'hi podia posar vi... molt millor!

    ResponElimina
  5. Oooooh quin pastís de xocolata més original!!! Amb un toc de vi... :)

    ResponElimina
  6. No l'he tastat, però he sentit a parlar d'aquest bescuit i amb m'aspecte que té ha de ser molt saborós.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Caram! No sabia que es podia posar vi en una coca així! Fantàstic! :P

    ResponElimina
  8. Te molt bona pinta aquest bescuit.....M'alegre que t'hages fixat en el meu humild blog i que t'agrade !!!!!! He estat mirant el teu i això si que és un bloc de "trellat". No he pogut ressistir-me i he vist l'apartat de les paelles (com a bones valencianes, ens perd l'arrós ) però de seguida m'adonat que eres bona en tot, així que açi tens una seguidora valenciana....Gràcies !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! tu també tens una seguidora! Marta

      Elimina
  9. A nosaltres ens passa molt sovint que sempre tirem un culet de vi. Ens has donat una idea magnífica. A més a més sembla molt esponjós i per cert, une fotografies molt maques.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Bon dia
    avui n'he fet dos per les postres de la calçotada. No els he tastat, però tenen una pinta! i la olor ja m'assegura que estaran boníssims!

    moltes gràcies pel bloc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espere que us agraden! ja diràs! a mi em recorden una mica al pa de pessic del bony i el tigretón... mmmm!

      Elimina
    2. m'agraden les dues opcions però em quedo amb la d'obrir dues ampolles i en fer-ne més d'un ....pastís i/o sopar...;-))

      Elimina
  12. Quin bescuit i quina textura, l'idea de fer-loamb vi, m'agradat.
    M'apunto la recepta, nomès veure la esponjositat m'ha enamorat i a més de xocolata.. Hummmmmmm.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Marta,
    M'agrada molt i molt aquesta recepta. Si no es nota el vi, el faré (per la canalla).
    nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap problema! almenys a les meues filles els agrada (no ho diré massa fort pero és un gotet de vi i s'evapora amb la cocció... :-))

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )