Aquesta és una elaboració que és molt senzilla i és molt útil tenir-la ja feta al rebost per utilitzar-la en receptes com coques dolces, galetes, etc.
Ingredients*:
- sucre
- anís**
*No pose quantitats perquè és una recepta que es fa a “ull” i depén de la quantitat que vages a fer.
**Si no t’agrada el seu sabor, ho pots fer amb aigua, encara que no deixa un sabor gens fort
Estris: bol menut, paper de forn, forquilla
Elaboració:
1.- Posa sucre en un bol. Vés agregant gotes d’anís molt a poc a poc. Ha de quedar bastant agrumollat, que no arribe a mullar-se del tot.
2.- Escampa per sobre d’una làmina de forn i posa-la a assecar a l’exterior. Pots anar remenant de tant en tant amb una forquilla.
3.- Quan s’haja assecat del tot, guarda ben tancat en un pot de vidre.
Nota: el sucre granulat l’utilitzem per a coques dolces com la de Sant Joan i algunes galetes. Hi ha altres tipus de sucre també utilitzats per decorar dolços com el sucre volat, un sucre més fi que sembla “neu” i que ja posarem més endavant. Aquest d’avui pèrò és d’elaboració més senzilla.
Temps total: 20 minuts (dependrà del temps que faja, a l’estiu en uns 20 minuts hi ha prou)
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
M'ha agradat molt aquesta idea de tenir el sucre granulat preparat. es molt útil no? suposo que quedarà bé per al Roscón de Reis. Nuri
ResponElimina