GALERIA DE FOTOS

diumenge, 28 d’octubre de 2012

GALETES DE MANTEGA ESTIL DANESES

La proposta d’aquest mes de Memòries d’una Cuinera són les galetes, una proposta ben encertada ja que a casa últimament ens ha donat per fer-ne de tot tipus. El que ens ha costat més feina però ha estat triar quines galetes de les que fem ens agraden més. I finalment hem triat aquestes galetes de mantega amb un toc de coco i vainilla perquè ens recorden molt a les galetes daneses, les típiques de la caixa blava:

6-5-galetes mantega daneses-ppal

galetes

Ingredients per a aproximadament 25-30 galetes menudes:

  • 200 g de farina
  • 125 g de mantega freda tallada a daus
  • 70 g de sucre glas
  • 1 rovell d’ou*
  • 1 polsim de sal
  • 1 miqueta d’extracte de vainilla
  • 1 cullerada sopera de coco ratllat, uns 10 g

-Per decorar abans d’enfornar:

*Per a aprofitar les clares, llegeix la nota del final.

Estris: TMX, corró, paper de forn, talla pastes

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador.

2.- Posa els ingredients de la massa a dins la TMX en aquest ordre: la farina, la mantega tallada a daus, la sal, el sucre, el rovell, la vainilla i el coco.

6-5-galetes mantega daneses

3.- Dóna uns 4-6 cops de turbo. Notaràs que la màquina canvia el soroll que fa. Pots anar mirant pel forat de la tapa, ha de quedar d’un aspecte com agrumollat, com el de la massa brisa.

6-5-galetes mantega daneses-3

 

4.- Posa la massa entre dos papers de forn i amb l’ajuda d’un corró aplana-la però sense aixafar massa i deixant-la per totes bandes el mateix gruix. A nosaltres no ens agraden més gruixudes de 0,5 cm ja que primes queden més sequetes.

6-5-galetes mantega daneses-4

 

5.- Agafa una safata de forn i col·loca a sobre una làmina de silicona o un paper de forn. Amb un talla pastes forma les galetes i vés posant-les a la safata. Amb els retalls que queden, torna a aplanar i forma noves galetes fins que s’acabe la massa.

6-5-galetes mantega daneses-5

 

6.- Posa-li el sucre granulat per sobre.

6-5-galetes mantega daneses-6

7.- Si veus que la massa està molt toveta (això et passarà sobretot si les fas amb els nanos), una vegada hages format les galetes, fica la safata uns minuts a la nevera per tal que s’endurisca una mica i que quan enfornem les galetes no es deformen massa. Si la forma de les galetes no et treu la son, no cal que les fiques.

8.- Enforna durant 8-10 minuts a 180º (dependrà del gruix de les galetes). Estaran fetes quan comencen a daurar-se per les vores.

6-5-galetes mantega daneses-8-16-5-galetes mantega daneses-8-2

9.- Deixa refredar. Quan estiguen fredes quedaran ben cruixents.

6-5-galetes mantega daneses-ppal2

Temps total: 20 minuts

Nota: Per aprofitar les clares dels ous que hem utilitzat en aquesta recepta i un cop ja ficats a la cuina, us proposem fer aquestes magdalenes.

 

Recordeu que dimecres a la nit és la castanyada. Si voleu fer panellets, aquí teniu la recepta.

 

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

15 comentaris :

  1. uau, que bones! amb el coco les galetes es tornen encara més bones, i sucades amb xocolata, que també hi lliga tan bé... ja són unes galetes irresistibles!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssimes Marina!! i merci pels teus comentaris... sempre estàs ahí :-)!! marta

      Elimina
  2. son un vici aquestes galetes! recordo quan muns pares en compraven per nadal....jo ja ni en compro, aixi no caic en la temptació! xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tota la raó...a més si saps que són casolanes no et sents tan culpable...o sí...

      Elimina
  3. Algun dia intentaré fer-les, sense Thermomix (que els meus amos son molt rudimentaris, jijijij).

    Per cert, tenen una pinta genial!!

    Petons!!

    ResponElimina
  4. També les intentaré fer sense la thermomix, segur que no em queden iguals, però què hi farem!!

    ResponElimina
  5. M'encanten les galetes daneses. Aviam si les probo!! Nuri

    ResponElimina
  6. No passa res si no les feu amb TMX. Jo les faig així perquè en 5 segons has pastat la massa però sinó, no hi cap problema en barrejar els ingredients a mà o amb les barnilles barrejadores. El que sí pense és que potser necessiteu ficar la massa a la nevera fins i tot abans de formar les galetes perquè estiga dura i siga més fàcil donar-los forma. Merci pels vostres comentaris.
    Nuri, prova-les que no et penediràs! Marta

    ResponElimina
  7. Què bones!! M'encanten les galetes daneses de la caixa blava!! Les provaré!

    ResponElimina
  8. Són les galetes que sempre es baixaven quan anaves a Andorra!!
    i amb aqt toc de coco han d'estar boníssimes!!
    ptns!!

    ResponElimina
  9. Tres receptes en una i m'agraden les tres! Si et fas tu el sucre granulat i tot!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  10. com m'agradaria tenir-les davant ara mateix!!!! ,) moltíssimes gràcie sper participar. petonets

    ResponElimina
  11. Com avui els nanos no tenien cole hem fet les galetes. Han volat!! Repetirem segur. Toni

    ResponElimina
  12. Hola Marta! Les he fet aquest cap de setmana i han sigut tot un exit. Igualetes a les de la caixa de metall. I sense Thermomix. Les vaig amasar a mà. Molt fàcils de fer i bonissim resultat. Gràcies per les teues receptes!!

    ResponElimina
  13. Què bé Toni i Vanesa! M'alegra que les coses isquen bé!! Marta

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )