GALERIA DE FOTOS

dilluns, 1 d’agost de 2011

BLEDES AMB LLAGOSTINS

Amb aquesta recepta de bledes amb llagostins i creïlles tenim un altre sopar de plat únic: tenim verdura, proteïnes i hidrats de carboni, a més és una bona manera que els xiquets mengen verdura amb un sabor que els agrada!!



Ingredients per a 4 persones:
  • 700 g  de llagostins o gambes
  • 1 ceba
  • 2-3 dents d'all sencers + 3 alls tallats a làmines
  • Oli i sal
  • 1 rajolí de Brandi (1 tasseta de cafè)
  • aigua (300-500 ml)
  • 1 manoll de bledes (500 g)
  • 2 creïlles grans



Estris: TMX, 2 paelles fondes, (microones)

Elaboració:
Encara que semble difícil l’elaboració perquè pràcticament estàs cuinant alhora les tres coses per separat, no ho és gens. Llegeix bé la recepta abans de començar i organitza’t. 

Preparació dels ingredients:

-Llagostins: pela’ls i reserva les cues. Les pells i els caps els utilitzarem per fer el fumet.
-Creïlles: pela-les i talla-les primer a quarts i desprès cada quart en rodanxetes d’un centímetre i mig més o menys.
-Bledes: renta-les bé i talla-les a tires d'un dit i mig. Si la penca és molt gran, talla-la en trossos menudets.


-El fumet:


1.- Fes un fumet ràpid amb la TMX: sofregeix els caps i les pells dels llagostins amb uns 50 g d’oli, la ceba i els 2 alls sencers durant 4 minuts a temperatura varoma, velocitat 3 ½ .
Acabats els 4 minuts afegeix el Brandi, una mica de sal i uns 300 ml d’aigua (un got gran, després si ens cal més quan posem el fumet amb les creïlles, ja n’afegirem). Programa 8 minuts, velocitat 4, temperatura 100º. Cola i reserva.

Si no tens TMX sofregeix els caps, les cues, la ceba i els alls en una paella. Afegeix el Brandi i l’aigua. Al cap de 10 minuts tritura bé i passa per un colador fi.

-Les bledes:
2.- Mentre vas fent el fumet prepara les bledes: Posa oli en una paella, afegeix 3 alls en làmines i posa-hi les bledes fins que comencen a estar una mica blanetes. Si tenen molta penca, posa aquesta uns minuts abans. Afegeix els llagostins i salta fins que comencen a canviar de color.


-Les creïlles:
3.- Quan estiga fet el fumet, posa les creïlles en una altra paella i tira per sobre el fumet. Deixa que es cuinen a foc moderat durant uns 10-12 minutets. Afegeix les bledes i els llagostins que has fet a l’altra paella. Rectifica d’aigua i sal. Ha de quedat una mica caldoset però no és una sopa. Deixa-ho bullir tot junt uns minuts més o fins que veges que la patata ja està cuita.


Nota: Es poden fer les creïlles juntament amb les bledes però queda més saborós si les sofregeixes primer les bledes amb els allets i els llagostins.
La mateixa recepta la pots fer amb altre tipus de verdura: bajoca, espinacs, carxofes, penques, etc. Només hauràs d’anar amb compte amb el temps de cocció de la verdura que tries.

Consells per a estalviar temps: Si vols estalviar una mica de temps, quan estigues fent el fumet, fica les creïlles uns 10 minuts al microones i qual les tragues les poses a la paella amb el fumet.
També estalviaràs temps si ja tens les bledes prèviament saltades amb els alls. Les pots fer el dia que les compres i guardar-les al congelador en bosses. El dia que les necessites simplement hauràs de traure-les una mica abans o descongelar-les amb el microones.

Temps total: 35-40 minuts

Bon profit!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )