La sépia (sípia per als catalans) és un ingredient que dóna molt gust als plats on la poses. A mi m’agrada molt cuinar-la amb patates, amb pèsols, amb mandonguilles, etc.
Aquesta recepta d’avui però no porta res de tot això i m’agrada especialment perquè és d’aquells plats en què només has de preparar els ingredients i ficar-los tots en cru a l’olla. Així de senzill. Potser el més pesat de tot és netejar la sépia, però val la pena perquè el resultat és molt bo.
Ingredients:
- 1 fons d’oli
- 1 ceba trinxada
- 2 alls trinxats
- Unes branquetes de julivert
- 4 cullerades de concentrat de tomaca
- 1 got menut de vi blanc (uns 140 g)
- 1 got menut de brisa (orujo/ aiguardent)(uns 140 g)
- Un polsim de canyella
- Un polsim de pebre blanc
- 1 kg sèpia* neta (unes 6 sèpies mitjanes)
*la sèpia és millor que la compres fresca i la congeles amb antelació, així estarà més tendra.
Estris: cassola d’uns 20 cm de diàmetre
Elaboració:
1.- Neteja les sépies, sobre tot els tentacles que poden tenir sorra. Trau-li la pell i talla-la en trossos menuts.
2.- Posa, en cru, tots els ingredients en una olla: l’oli, la ceba, els alls, el julivert, la tomaca concentrada, el gotet de vi blanc, el gotet d’aiguardent, la canyella, el pebre blanc i la sépia.
3.- Tapa i deixa coure durant una horeta aproximadament, fins que la sèpia estiga tendra. Remena de tant en tant.
Nota: Este plat sol està molt bo (sucant una mica de pa :-)), però si vols fer un àpat més complet, el pots acompanyar d’un arròs blanc de guarnició, d’un puré de patata, o fins i tot quan quede un quartet d’hora perquè finalitze la cocció pots afegir unes cullerades de cigrons o fesols cuits.
Temps total: preparació 15 minuts, cocció 1 hora (però sense haver d’estar massa pendent)
Gràcies Rosó per aquesta recepta tan bona!
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta