GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

dimarts, 1 de juliol del 2014

FIDEUS A LA CASSOLA AMB COSTELLA I SALSITXES

Avui toca un clàssic de la Cuina Catalana. Per a fer este plat m’he basat en la recepta del llibre La Cuina de la Meva Mare del Joan Roca, un llibre que tot i no tenir fotos, és un bon recull de receptes tradicionals catalanes. Les quantitats i la manera de fer, les he variat una mica, però la veritat és que són molt semblants als fideus a la cassola de l’àvia, els de tota la vida.

1-5-fideus cassola-ppal1

Ingredients per a 4-5 persones:

  • 500 g de costella tallada a trossos (3-4 trossos per persona)
  • 250 g salsitxes (4 salsitxes)
  • 2 cebes mitjanes
  • 2 tomaques madures (o 4 tomaques pera al natural de llauna, uns 200 g escorregut)
  • 40 g de vi ranci
  • 400 g de fideus grossos, amb forat o del número 2
  • Caldo de verdures, de pollastre (brick) o aigua (aproximadament una vegada i mitja el volum dels fideus)
  • Sal
  • Oli

-Per a la picada:

  • 2 grans d’all
  • Unes branques de julivert

-Per a acompanyar:

  • Formatge parmesà ratllat (opcional)

Estris: cassola plana

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola i sofregeix la costella. Posa-li sal. Quan comence a daurar-se, afegeix la salsitxa tallada a trossets.

1-5-fideus cassola cuinadiari-1-11-5-fideus cassola cuinadiari-1-2

2.- Mentrestant vés picant la ceba i quan la carn estiga ben daurada trau-la de la cassola i reserva.

1-5-fideus cassola cuinadiari-2-11-5-fideus cassola cuinadiari-2-2

3.- En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la tomaca i el vi ranci:
Posa –hi primer la ceba, i quan estiga ben confitada agrega la tomaca ratllada. Deixa coure a foc lent. Afegeix el vi ranci i deixa reduir.

1-5-fideus cassola cuinadiari-3-11-5-fideus cassola cuinadiari-3-21-5-fideus cassola cuinadiari-3-31-5-fideus cassola cuinadiari-3-4

4.- Torna a posar la costella i la salsitxa, dóna unes voltes i agrega el caldo. Deixa coure uns 10 minuts. (Si poses aigua, posa una mica més i deixa coure de 15-20 minuts per tal que agafe una mica de gust. Rectifica de sal).

1-5-fideus cassola cuinadiari-4-11-5-fideus cassola cuinadiari-4-2

5.- Mentre el caldo bull fes la picada. Va molt bé tenir julivert congelat en bossetes. Per a que queden els alls més ben picats, pots trinxar-los amb el premsa-alls.

1-5-fideus cassola cuinadiari-5-11-5-fideus cassola cuinadiari-5-21-5-fideus cassola cuinadiari-5-31-5-fideus cassola cuinadiari-5-4

6.- Tira els fideus i cou seguint les instruccions del paquet.

1-5-fideus cassola cuinadiari-6-11-5-fideus cassola cuinadiari-6-2

7.- Tira la picada un parell de minuts abans d’acabar la cocció.

1-5-fideus cassola-7-1

8.- Deixa reposar uns minuts. Han de quedar sucosets, ni secs ni caldosos. Serveix amb parmesà ratllat (opcional).

1-5-fideus cassola-ppal2

Temps total: 1 hora

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

diumenge, 15 de juny del 2014

COCA DE XOCOLATA AMB PASTA DE FULL

S’acosta Sant Joan i aquesta pot ser una opció de coca per a la revetlla, sobre tot si hi ha nens. És molt senzilla i en mitja hora la tens feta.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full (260 g cadascuna)
  • 200 g de xocolata amb llet de postres
  • 1 ou
  • 50 g d’ametlla crocanti
  • 25 g pinyons
  • 2-3 cullerades de sucre

Estris: cassó o bol per a microones per a desfer la xocolata, ganivet, pinzell

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180ºC.

2.- Desfés la xocolata al bany maria o bé al microones (2 minuts a 360W).

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-1-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-1-2

3.- Estén una de les làmines de pasta de full sense traure-li el paper que porta. Aboca la xocolata desfeta per sobre i estén-la deixant un marge d’un centímetre aproximadament.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-3-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-3-2

4.- Col·loca l’altra placa de pasta de full per sobre i doblega les vores.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-4-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-4-2

5.- Fes talls amb un ganivet per tota la vora i  punxa amb una forquilla per tal que al forn no s’unfle massa.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-5-36-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-5-4

6.- Pinta amb ou batut tota la superfície. (És molt còmode batre l’ou usant un pot de conserva).

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-6-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-6-2

7.- Tira per sobre l’ametlla crocanti, els pinyons i el sucre.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-7-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-7-26-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-7-36-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-7-4

8.- Enforna uns 15 minuts a 180º o fins que estiga daurada.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-8-16-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-8-2

Degustació: aquesta coca es pot menjar freda o bé una mica tèbia.

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-ppal2

Moltes gràcies Marifé per aquesta recepta tan senzilla i tan bona!

Temps total: 25-30 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

dimarts, 27 de maig del 2014

POLP GUISAT

A casa, com ja sabeu, som molt de mar. A banda que el meu avi era mariner, un dels hobbies de mon pare era anar a pescar, a bussejar i a “polpejar”, i de menuts, nosaltres també teníem les nostres ulleres, les nostres aletes (peus d’ànec), la nostra bossa de reixeta per a guardar els eriçons, els caragols i els polps que agafàvem amb aquell ganxo amb punta doblada i punxeguda. I desprès, a casa, era ma mare qui cuinava tots els “tresors” que havíem trobat a la mar.

Els polps, si eren grans, els assecàvem a l’aire:

4-polp sec-cuinadiari-14-polp sec-cuinadiari-2-1

…i desprès els torràvem. Que bo que està el polp torrat i amb una mica d’oli d’oliva!!

4-polp sec-cuinadiari-3-14-polp sec-cuinadiari-3-2

Els polps més menuts, acabaven a la cassola.

Cuinar polp pot semblar complicat, però en esta recepta tornem a posar tots els ingredients en cru i en mitja hora tenim un polp guisat en una salseta boníssima per sucar-hi pa!.

4-polp guisat-cuinadiari-ppal3

A casa normalment no el servim com a plat principal sinó més bé com una tapeta, sempre acompanyant altres plats com les nostres coques salades, una “ensaladilla”, caragols de mar bullits, o abans de menjar un arròs a banda o una fideuà.

Aprofitem la proposta mensual de Memòries d’una cuinera per enviar-los aquesta tapa de polp guisat que ens encanta:

tapes

Esta és la forma com cuinem el polp a casa. Necessitem:

Ingredients: 4-polp guisat-cuinadiari-ingr

  • 1,5 kg de polp (2 polps mitjans) –prèviament congelat
  • 3 cebes mitjanes
  • Unes branques de julivert
  • 4 alls sencers i amb la pell
  • 1 fulla de llorer
  • 80 g de brandi
  • Un raig d’oli
  • Un tap de suro**
  • (Opcional: 60 g de pebrera roja)*

-Per a la picada:

  • 1 ó 2 llesques de pa****
  • Unes 20 ametlles

divendres, 9 de maig del 2014

LLANDETA O CRUET DE PEIX

A casa sempre hem menjat molt peix. El fet de viure a la costa i tenir un avi mariner ens va donar tots els números perquè sopàrem peix dia sí, dia també quan érem menuts.

La Llandeta o Cruet és un suquet de peix típic de pescadors que es fa molt a la zona de Dénia, Xàbia i altres poblacions costaneres. Es feia amb el peix que s’havia agafat aquell dia. El nom de Llandeta li ve perquè antigament es feia en un recipient de “llanda” (llauna) i el de Cruet perquè es cuina posant tots els ingredients en cru i la veritat és que això fa que siga un plat senzill i ràpid que pots fer tant per a un sopar entre setmana o per a un dinar de cap de setmana.

2-2-llandeta o cruet cuinadiari-ppal1

Ingredients:

  • 4 creïlles (patates) tallades a rodanxes primes
  • 2 cebes ben trinxades- Opcional*
  • 2-3 tomaques menudes (poden ser de pot) tallats a daus menuts ó 3-4 cullerades de tomaca triturada
  • 4 branques de julivert
  • 2-3 alls trinxats
  • 1,5 kg de peix variat tallat a trossos grans (mero, rap, cavalla, llobarro, orada, corva, mabre, sarg, turbot)
  • 1 cullerada de pebre roig dolç
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • 700-800 ml d’aigua (aproximadament)
  • 5-6 gambes (o llagostins, galeres)- opcional*

*Els ingredients marcats com a opcionals, posa’ls si pots, aporten molt bon gust al plat, però si no els tens, el plat, encara que més senzill, també està molt bo. Del que es tracta és que la recepta siga el menys laboriosa possible.

Estris: una cassola ampla i baixa

Elaboració 1 (tot en cru):

1.- Col·loca les creïlles tallades a rodanxes primes, la ceba i la tomaca ben trinxada al fons d’una cassola.

2.-Posa per sobre la meitat de l’all i el julivert ben talladets. Sala el peix i posa’l també a la cassola. Escampa per sobre l’altra meitat d’all i julivert i una cullerada de pebre roig. Rega amb una mica d’oli i cobreix amb l’aigua.

3.- Deixa coure uns 25 minuts o fins que la patata estiga feta i el caldo s'haja consumit una mica. De tant en tant amb una cullera vés tirant per damunt suquet per sobre del peix.
5 minuts abans d'apagar el foc, afegeix les gambes.

2-2-Cruet-cuinadiari-1

Una altra elaboració (amb sofregit i més temps):

En el cas que tingues temps, vulgues deixar la patata un poquet més grosseta o esqueixar-la, o el peix siga menut o estiga tallat prim, us propose una altra elaboració: Utilitzarem els mateixos ingredients però farem un sofregit previ, desprès courem una mica les creïlles i el peix el posarem en l’últim moment per tal que no es reseque.

1.- Talla la ceba en juliana fina i posa-la a sofregir en una cassola. Quan comence a transparentar agrega l’all i el julivert talladets i dóna unes voltes. Fica la tomaca i una mica de sal i deixa coure fins que obtingues una salseta espessa.

2.- Mentrestant vés pelant les creïlles. Talla-les a rodanxes regulars d’aproximadament 1 centímetre o menys. (Si vols, també les pots esqueixar).

3.-Quan estiga fet el sofregit, posa-li una cullerada de pebre roig. Dóna unes voltes vigilant que no es creme i agrega les creïlles ben col·locades al voltant de la cassola. Agrega l’aigua fins que queden ben cobertes i deixa coure uns 20 minuts.

4.- Sala el peix i posa’l per sobre de les creïlles. Deixa que es coga uns 10 minuts i fica les gambes ben arranjades en la cassola. Deixa uns 5 minuts més.

5.- Serveix amb el suquet.

2-2-llandeta cuinadiari-1

Si no tens temps, no et compliques, fes l’elaboració 1 que a més és la que s’ha fet tota la vida i està ben bona.

Bon profit!

…I què tal si mentres fem la recepta escoltem a Paco Muñoz cantant Mare Si Fos Mariner del Miquel Martí i Pol?

Mare si fos mariner,
mariner de bona traça,
me’n aniria mar endins
tot sol amb la meua barca;
el vent fora un crit de goig,
la vela, coloma blanca,
el cor d'un blau com d'encís
i els ulls d'un verd d'esperança.
Mare si fos mariner,
mariner de bona traça,
me’n aniria mar endins
tot sol amb la meua barca;
Us faria adéu al port,
me'n duria el goig de l'aire,
la verdor fina dels pins,
la llum de les vinyes clares...
Mare si fos mariner,
tot sol amb la meua barca
aniriria a cercar l'amor
per ports illes llunyanes,
- Doncs on aneu mariner,
tot sol amb la vostra barca?
- Cerco l'amor, ai companys!,
per això m'empeny l'esperança.
Mare si fos mariner
aniria amb la meu barca
cercant amb delit l'amor
per mars de somni i rondalla.
La vela de lluny a lluny,
cridaria l'arribada
i el vent desfaria en llum
les trenes d'or de la tarda.
- Amor li diria jo -,
guaita la mar, ampla i clara:
ella m'ha dut al teu port,
ella em farà de companya.
Tu tindràs el cabell pur,
jo la pell un xic colrada,
i el nostre retorn el gust
d'una música llunyana.
Mare si fos mariner,
mariner de bona traça,
me’n aniria mar endins
tot sol amb la meua barca.

**********************************

Altres receptes de peix senzilles que es cuinen posant en cru tots els ingredients:

Verat en escabetx ; Sèpia guisada

 

Bon profit i bon cap de setmana!

Marta

diumenge, 4 de maig del 2014

BOMBONS D’AVELLANA, AMETLLA I XOCOLATA i Feliç Dia de la Mare!

Ja teniu regal per a les vostres mares? Què tal uns bombons de xocolata farcits de pranilé d’avellanes i ametlles?

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-ppal1

Ingredients per a 30-35 unitats*:

-Per al farcit:

  • 100 g d’ametles torrades
  • 100 g d’avellanes torrades
  • 75 g de xocolata amb llet en trossos
  • 35 g de xocolata fondant en trossos
  • 50 g de sucre glas

-Per a la cobertura:

  • 200 g de xocolata fondant

-Per a decorar:

  • 40 g de xocolata amb llet o xocolata blanca

Estris: TMX, safata, paper de forn, dues culleretes,

Elaboració:

-Farcit:
1.- Si no tens les ametlles i les avellanes torrades, fes ho ara. Escalfa el forn a 170º. Posa-les en dues safates de forn. Les ametlles necessitaran uns 12 minuts a 170º; les avellanes, encara que les compres torrades, torra-les uns 8-10 minuts. Vés remenant-les de tant en tant. Vigila perquè depenent del forn en els últims minuts se’t podrien cremar. Deixa refredar completament.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-1

2.-Posa en el got de la TMX les ametles, les avellanes, la xocolata amb llet, la xocolata fondant i el sucre glas. Tritura 30 segons a velocitat 5-10.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-2-16-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-2-26-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-2-36-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-2-4-

Així és com queda el farcit:

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-2-5

3.-Col·loca un full de paper vegetal a sobre d’una safata. Fes muntonets més o menys del mateix tamany amb aquesta pasta. Posa a la nevera uns 10-15 minuts.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-3-16-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-3-2


4.-Ara que la pasta s’ha endurit, forma boletes amb les mans. Posa la safata a sobre d’unes pastilles del congelador per tal que la massa aguante freda i siga més fàcil de manipular. Quan tingues totes les boles fetes, reserva-les al congelador mentres prepares la cobertura.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-4-16-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-4-26-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-4-36-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-4-4

-Cobertura:
La cobertura la pots fer amb la TMX però jo preferisc fondre la xocolata al microones.

5.-Talla la xocolata de cobertura a trossos i fon-la al microones uns 2-3 minuts a 360W. Obre de tant en tant i vigila que no es creme. Trau del microones i remena amb una espàtula.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-5-16-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-5-2

6.-Prepara una caixa de cartró folrada amb paper de forn. Clava-li un furgadents (escuradents) a cada boleta i banya-les en la xocolata. Punxa-les en la caixa i deixa que s’asseque bé la cobertura.

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-6-16-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-6-26-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-6-36-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-6-4

Si vols decorar-los amb xocolata blanca o xocolata amb llet, fon-la al microones programant de 30 segons a 30 segons a una potència de 600W. Fica-la a dins d’una bossa de plàstic, talla-li una punteta i decora els bombons fent-los ratlles.

Disfruta’ls…

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-ppal4

O regala’ls…

6-7-bombons ametlla avellana-cuinadiari-ppal2

Font: Receptes de TMX

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta