Ja teniu regal per a les vostres mares? Què tal uns bombons de xocolata farcits de pranilé d’avellanes i ametlles?
Ingredients per a 30-35 unitats*:
-Per al farcit:
- 100 g d’ametles torrades
- 100 g d’avellanes torrades
- 75 g de xocolata amb llet en trossos
- 35 g de xocolata fondant en trossos
- 50 g de sucre glas
-Per a la cobertura:
- 200 g de xocolata fondant
-Per a decorar:
- 40 g de xocolata amb llet o xocolata blanca
Estris: TMX, safata, paper de forn, dues culleretes,
Elaboració:
-Farcit:
1.- Si no tens les ametlles i les avellanes torrades, fes ho ara. Escalfa el forn a 170º. Posa-les en dues safates de forn. Les ametlles necessitaran uns 12 minuts a 170º; les avellanes, encara que les compres torrades, torra-les uns 8-10 minuts. Vés remenant-les de tant en tant. Vigila perquè depenent del forn en els últims minuts se’t podrien cremar. Deixa refredar completament.
2.-Posa en el got de la TMX les ametles, les avellanes, la xocolata amb llet, la xocolata fondant i el sucre glas. Tritura 30 segons a velocitat 5-10.
Així és com queda el farcit:
3.-Col·loca un full de paper vegetal a sobre d’una safata. Fes muntonets més o menys del mateix tamany amb aquesta pasta. Posa a la nevera uns 10-15 minuts.
4.-Ara que la pasta s’ha endurit, forma boletes amb les mans. Posa la safata a sobre d’unes pastilles del congelador per tal que la massa aguante freda i siga més fàcil de manipular. Quan tingues totes les boles fetes, reserva-les al congelador mentres prepares la cobertura.
-Cobertura:
La cobertura la pots fer amb la TMX però jo preferisc fondre la xocolata al microones.
5.-Talla la xocolata de cobertura a trossos i fon-la al microones uns 2-3 minuts a 360W. Obre de tant en tant i vigila que no es creme. Trau del microones i remena amb una espàtula.
6.-Prepara una caixa de cartró folrada amb paper de forn. Clava-li un furgadents (escuradents) a cada boleta i banya-les en la xocolata. Punxa-les en la caixa i deixa que s’asseque bé la cobertura.
Si vols decorar-los amb xocolata blanca o xocolata amb llet, fon-la al microones programant de 30 segons a 30 segons a una potència de 600W. Fica-la a dins d’una bossa de plàstic, talla-li una punteta i decora els bombons fent-los ratlles.
Disfruta’ls…
O regala’ls…
Font: Receptes de TMX
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
4 comentaris :
Quina paciència, Marta!! i que bons que deuen ser!! queden apuntats a la llista de pendents!
Perfectes, com acabats de comprar a la pastisseria. Petons.
Quina bona pinta Marta, t'han quedat de luxe, semblen de pastisseria vistos en la caixa!
Petons!
Què bons, Marta!!!! encara que siguin un pel laboriosos de fer, el resultat es perfecte!!!!
Petonets
Publica un comentari a l'entrada