Si hi ha una cosa que espere cada mes amb il·lusió són les propostes de Memòries d’una Cuinera. Sempre les presenten contant-nos una història: La Joana, una de les protagonistes li diu al Pere: Jo pensaré un moment dolç de la nostra vida i tu hauràs de relacionar-lo amb un menjar que t'agradi molt. Per a la Joana el moment més dolç de la seua vida és la seva primera cita i el Pere relaciona este moment amb el flam […].
A qui no li porta bons records el Flam?
Quan jo era menuda, eren les postres que més m’agradaven i pense que també és el preferit de molts nens. Aprofitant que en menys d’un mes els xiquets estaran de vacances de Nadal i amb molt de temps per davant, he triat una recepta de flam que podeu fer amb ells.
La seua elaboració és senzillíssima, es cou en 3 minuts al microones i pots tenir unes postres ben nutritives fetes en un tres i no res.
La recepta és del llibre de la TMX baby però es pot fer perfectament sense aquesta màquina.
Ingredients per a 4 flams:
- 1 ou
- 2 cullerades soperes de sucre
- 170 g de llet
- ½ sobret de quallada en pols
- Caramel líquid pels motlles
Estris: TMX baby o bol +batedor de mà, motlles individuals de flam aptes per a microones
Elaboració:
-Si ho fas amb TMX baby:
1.- Col·loca la papallona en la TMX i posa l’ou a dins del vas. Tapa i programa 30 segons a velocitat 6.
2.- Sense obrir el vas, posa la màquina a velocitat 4. Agrega la llet, el sucre i el mig sobre de quallada pel bocal. Programa 1 minut 30 segons a velocitat 4 perquè es barregen bé tots els ingredients.
-Si ho fas en un bol:
1.- Bat l’ou en un bol ample juntament amb el sucre.
2.- Agrega la llet i mig sobre de quallada i remena fins que es barregen bé tots els ingredients.
...continuem...
3.- Posa caramel al fons de les flameres.
4.- Aboca el contingut del vas/bol en els motlles i fica al microones a mitja potència (uns 600W) durant 3 minuts i mig.
Consell important: Si els fas en motlles de silicona, és convenient que tragues el plat giratori del microones i que poses el motlle a sobre com a la foto de baix. Sinó, a l’estar plens els motlles, la silicona és inestable i se’t podria caure tot. També has d’assegurar-te si és un motlle que conté vàries cavitats (com el nostre), que a dins del microones càpia perfectament i el plat puga girar sense problemes.
5.-Trau els flams del microones. Normalment en els 3 minuts i mig hi haurà prou però com també influirà el tipus de motlle i el microones, comprova que no estiguen massa líquids del centre. Si és així, cou-los 30 segons més. Quan els treus del microones no queda una consistència tan ferma com un flam fet al forn, a més, la quallada ajudarà que mentres estan a la nevera s’endurisquen.
No t’espantes per l’aspecte horrible (arrugats i blanquinosos) que tenen només surten del microones. Una vegada freds tindran millor pinta perquè estaran més assentats.
6.- Fica’ls a la nevera.
Nota: Si vols, pots duplicar els ingredients de la recepta i et sortiran 6 flams més grandets. Necessitaràs però un poquet més de temps de microones.
Temps total: 10 minuts + 1-2 hores mínim de nevera
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta