Tornem després de les vacances amb dues receptes que podeu fer amb els més menuts: unes galetes de mantega i unes magdalenes.
I és que en una recepta utilitzarem els rovells i en l’altra les clares i així ho aprofitarem tot.
Si teniu xiquets supose que a aquestes alçades de l’estiu ja estaran una mica rebolicats i desqueferats, i ficar-se a la cuina amb ells pot ser una bona proposta perquè facen una activitat diferent.
Segur que passareu una bona estona fent-les, decorant-les i per descomptat, menjant-les…
Ingredients*:
-Per a fer les galetes:
- 2 rovells d’ou
- 2 cullerades* de mantega blaneta (que no estiga massa freda)
- 4 cullerades de sucre
- 10 cullerades de farina
*Amb aquestes quantitats ixen unes 30 mini galetes de Ø 3,5 cm i 0,5 cm de gruix (com les decorades de les fotos de més amunt) ó 14 galetes de Ø 4,5 cm i 0,8 cm de gruix aproximadament (foto d’aquí baix).
*Les cullerades són de sopa i no massa plenes, rases
-Si les vols decorar (opcional):
- Llàpissos de colors de pasta de sucre
- Xocolata blanca i negra fosa
- Anisets de colors
- Sucre glas
- Etc…
Per a aprofitar les clares, llegeix la nota del final.
Estris: TMX baby / bol + forquilla*, corró, paper de forn, talla pastes/ cubilet
*No passa res si no teniu la TMX baby, perfectament es pot fer la massa a mà o amb les barnilles barrejadores. No busques excuses per no cuinar amb els teu fills!!
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador.
2.- Trenca l’ou i separa el rovell de la clara.
3.- Fica el rovell a la TMX baby o a un bol juntament amb la mantega i el sucre. Remena fins que es barrege bé. Amb la TMX baby programa 1 minut a velocitat 6-8. (Si ho fas en un bol, pots usar una forquilla per batre el rovell, la mantega i el sucre).
4.- A continuació, vés afegint la farina a poc a poc sense deixar de remenar. Posa la màquina, a velocitat 10 i tira la farina pel bocal. Si ho fas sense màquina acaba de pastar-ho amb les mans.
5.- La massa resultant tindrà un aspecte com agrumollat, s’assembla al de la massa brisa. Posa-la entre dos papers de forn empolvorats amb una mica de farina, i amb l’ajuda d’un corró aplana-la però sense aixafar massa i deixant-la per totes bandes amb el mateix gruix (les pots fer des de 0,5 cm de gruix a fins gairebé 1 cm).
6.- Agafa una safata de forn i col·loca a sobre una làmina de silicona o un paper de forn. Amb un talla pastes o amb el cubilet, forma les galetes i vés posant-les a la safata.
Mireu com canvia el color si ho feu amb ous ecològics.
7.- Enforna durant 8-10 minuts.
8.- Decora al teu gust quan es refreden.
Encara que sense decorar també estan ben bones…
Temps total: 20 minuts
Nota: Per aprofitar les clares dels ous que hem utilitzat en aquesta recepta i un cop ja ficats a la cuina, us proposem fer aquestes magdalenes.
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta