GALERIA DE FOTOS

dijous, 6 de setembre del 2012

GALETES DE MANTEGA

Tornem després de les vacances amb dues receptes que podeu fer amb els més menuts: unes galetes de mantega i unes magdalenes.

I és que en una recepta utilitzarem els rovells i en l’altra les clares i així ho aprofitarem tot. 

Si teniu xiquets supose que a aquestes alçades de l’estiu ja estaran una mica rebolicats i desqueferats, i ficar-se a la cuina amb ells pot ser una bona proposta perquè facen una activitat diferent.

Segur que passareu una bona estona fent-les, decorant-les i per descomptat, menjant-les…

6-5-minigaletes de mantega-ppal 1

 

Ingredients*: 

-Per a fer les galetes:

  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullerades* de mantega blaneta (que no estiga massa freda)
  • 4 cullerades de sucre
  • 10 cullerades de farina

*Amb aquestes quantitats ixen unes 30 mini galetes de Ø 3,5 cm i 0,5 cm de gruix (com les decorades de les fotos de més amunt) ó 14 galetes de Ø 4,5 cm i 0,8 cm de gruix aproximadament (foto d’aquí baix).

*Les cullerades són de sopa i no massa plenes, rases

-Si les vols decorar (opcional):

  • Llàpissos de colors de pasta de sucre
  • Xocolata blanca i negra fosa
  • Anisets de colors
  • Sucre glas
  • Etc…

Per a aprofitar les clares, llegeix la nota del final.

Estris: TMX baby / bol + forquilla*, corró, paper de forn, talla pastes/ cubilet 

*No passa res si no teniu la TMX baby, perfectament es pot fer la massa a mà o amb les barnilles barrejadores. No busques excuses per no cuinar amb els teu fills!!

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador. 

2.- Trenca l’ou i separa el rovell de la clara.

6-5-minigaletes de mantega-2

3.- Fica el rovell a la TMX baby o a un bol juntament amb la mantega i el sucre. Remena fins que es barrege bé. Amb la TMX baby programa 1 minut a velocitat 6-8. (Si ho fas en un bol, pots usar una forquilla per batre el rovell, la mantega i el sucre).

6-5-minigaletes de mantega-1-36-5-minigaletes de mantega-2-36-5-minigaletes de mantega-3-3

4.- A continuació, vés afegint la farina a poc a poc sense deixar de remenar. Posa la màquina,  a velocitat 10 i tira la farina pel bocal. Si ho fas sense màquina acaba de pastar-ho amb les mans.

6-5-minigaletes de mantega-4-16-5-minigaletes de mantega-4

5.- La massa resultant tindrà un aspecte com agrumollat, s’assembla al de la massa brisa. Posa-la entre dos papers de forn empolvorats amb una mica de farina, i amb l’ajuda d’un corró aplana-la però sense aixafar massa i deixant-la per totes bandes amb el mateix gruix (les pots fer des de 0,5 cm de gruix a fins gairebé 1 cm).

6-5-minigaletes de mantega-5-16-5-minigaletes de mantega-5-2

6.- Agafa una safata de forn i col·loca a sobre una làmina de silicona o un paper de forn. Amb un talla pastes o amb el cubilet, forma les galetes i vés posant-les a la safata.

6-5-minigaletes de mantega-6

Mireu com canvia el color si ho feu amb ous ecològics.

6-5-minigaletes de mantega-6-

7.- Enforna durant 8-10 minuts.

6-5-minigaletes de mantega-7-16-5-minigaletes de mantega-7-2

8.- Decora al teu gust quan es refreden.

6-5-minigaletes de mantega-8-

Encara que sense decorar també estan ben bones…

6-5-galetes de mantega-ppal

Temps total: 20 minuts

Nota: Per aprofitar les clares dels ous que hem utilitzat en aquesta recepta i un cop ja ficats a la cuina, us proposem fer aquestes magdalenes.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

MINI MAGDALENES DE CLARES I MANTEGA

La primera vegada que vam fer a casa les galetes de mantega ens vam trobar amb dues clares d’ou amb les quals no teníem clar què fer. Finalment vam coure unes merengues al forn amb ametlles però a les meues filles no els va acabar de fer el pes. (A mi sí, i ja us posaré la recepta…).

La següent vegada però, ens vam proposar inventar-nos una altra recepta que complementara a la de les galetes per tal de poder aprofitar les clares dels ous que havíem fet servir i ens van eixir estes magdalenes:

6-1-magdalenes clares-ppal2

D’ençà d’aquell dia, les dues receptes ja van lligades: el dia que fem galetes, fem també magdalenes i acabem tenint esmorçar o berenar per a tots els gustos.

Ingredients per a 15 magdalenes menudes: 6-1-magdalenes clares-ing

  • 2 clares d’ou
  • 75 g de mantega una mica desfeta
  • 75 g de sucre
  • 75 g de farina

Estris: 2 bols, màquina muntar clares/TMX, 15 minicapsuletes de silicona (mida de trufa)

 

Elaboració:

1.- Encén el forn a 180º, funció ventilador.

2.- Posa en un bol el sucre i la mantega i barreja bé.

6-1-magdalenes clares-2-16-1-magdalenes clares-2-2

3.-Trenca els ous i separa les clares dels rovells. Reserva els rovells per a fer les galetes i munta les clares.

6-1-magdalenes clares-3

4.- Passa la farina per un sedàs. (No li posem llevat a la massa per tant hem de muntar bé les clares i cerndre la farina per donar-li més “aire” a la barreja).

 6-1-magdalenes clares-4

5.- Barreja tots els ingredients amb una espàtula amb molt cura per tal que no se’ns baixen massa les clares.

6-1-magdalenes clares-5

6.- Reparteix la massa en els motlles xicotets per a magdalenes i empolvora amb una mica de sucre per sobre. Si vols, també li podries posar un polsim de canyella o perletes de xocolata.

6-1-magdalenes clares-6

7.- Enforna durant 10-15 minuts vigilant en tot moment que no es cremen.

6-1-magdalenes clares-7

Temps total: 20 minuts

Nota: Aquesta recepta no porta llevat químic per això hem de muntar les clares ben dures i passar la farina pel sedàs.

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dissabte, 4 d’agost del 2012

BONES VACANCES!!

2012-fins a setembre

Continuarem amb més receptes al setembre.

Qualsevol dubte o comentari el podeu deixar al bloc o enviar-lo a cuinadiari@gmail.com

Bones vacances!!

Marta

ORXATA DE XUFA

Per la calor de l'estiu, una recepta que no podia faltar a CuinaDiari...


Aquí tens el vídeo de com la fem. Més avall tens els ingredients i el pas a pas amb fotos. Espere que la disfrutes! 



Ingredients:

  • 400 g de xufa seca (aproximadament 500 g remullada)
  • aigua per a remullar les xufes
  • 170 g de sucre
  • 1200-1300 ml aigua freda
  • Opcional: una culleradeta de pell de llima (llimona) ratllada

Estris: TMX o trituradora potent, colador de tela o de llets vegetals o colador normal, + un drap 

Elaboració:

1.- Deixa les xufes a remulla durant tota la nit.

7-orxata-1

2.- L'endemà, tira l'aigua i renta bé les xufes.

3.- Fica-les a la TMX amb el sucre(*) i part de l’aigua (la resta l’afegirem més endavant). Tritura bé.



4.- Si tens temps, deixa reposar la pasta resultant en la nevera durant unes hores. Si no tens temps, passa directament al punt 5.

5.- A mi per a colar la barreja, m’agrada utilitzar un colador normal i per sobre posar un drap de cotó ben net. Faig primer pressió amb una espumadora o una cullera aixafant bé la xufa perquè solte tot el suc i finalment tanque el drap per dalt com si fora un farcell  i aprete bé. També ho pots fer amb els coladors que venen per a fer llets vegetals. (al vídeo t'ho mostre)

Quan estiga la pasta ben escorreguda, la xufa ha de tenir un aspecte semblant a la sorra de la platja.

 

7-orxata-5-17-orxata-5-27-orxata-5-37-orxata-5-47-orxata-5-57-orxata-5-6

 

6.- Afegeix -li la resta de l’aigua i si la trobes massa concentrada, afegeix-ne un poquet més.

Suggeriment: Si la guardes a la nevera, consumeix-la màxim en un parell de dies perquè si no es farà agra. Si no l’has de prendre al moment, una vegada feta, la pots congelar i traure-la del congelador abans de prendre-la. També està bona granissada.

Nota: Si tens ja comprada la xufa i no tens exactament la quantitat que jo he posat, calcula que el sucre representarà aproximadament un 30-40% del pes de la xufa i l’aigua serà de 3 a 4 vegades el pes de la xufa.

Nota2*: Des de “El CONSEJO REGULADOR D.O. CHUFA DE VALENCIA,  ens suggereixen afegir el sucre al final del procés, ja que així no es perd junt amb les restes del premsat. Quan ho provem us ho contem!

Temps total: Sense comptar el remull d’unes 12 hores + (maceració)= 5-10 minuts


 

7-orxata-ppal-ETI


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta


dissabte, 28 de juliol del 2012

PASTÍS AMB CREMA, FRUITES I NATA

Crema pastissera amb fruita, una combinació molt típica que acostuma a agradar quasi a tothom, i per sobre, nata muntada que li aporta més cremositat encara. Què us sembla?

La combinació dels tres sabors és molt agradable al paladar. A mi em recorda molt al típic Trifle anglès, del qual ja posarem un dia la recepta perquè és deliciós.

Este pastís es pot presentar de diverses maneres: amb una pasta brisa que podem fer nosaltres, amb pasta de full o brisa comprada o si les vols presentar de forma individual, uns melindros, unes galetes Maria o unes magdalenes combinen a la perfecció.

D’una forma o d’una altra, estem menjant unes postres que agraden tant als majors com als més xicotets.

6-4-pastis crema fruita nata-ppal

Ingredients:

-Opcions per a la base:

  • 1 làmina de pasta de full o pasta brisa (massa quebrada) de compra,
  • o massa brisa dolça feta per nosaltres
  • o si ho fem en bols o gotets individuals: magdalenes o melindros

-Per a la crema:

  • 100 g de sucre
  • 3 cullerades soperes de maizena
  • 1 cullerada sopera de farina
  • Un polsim de sal
  • 3 rovells d’ou menuts
  • 150 ml de llet
  • 200 ml de nata (1 brick dels menuts)
  • Opcional: 1/3 culleradeta de cafè d’essència de vainilla

-Fruita:

  • 1 plàtan madur menut
  • 1 nectarina menuda
  • 5 maduixes
  • 70 g de fruits rojos barrejats (poden ser congelats), si ho prefereixes també pots posar cireres

-Per a la nata:

  • 250 ml nata per a muntar ben freda
  • 2 cullerades de sucre glas

Estris: motlle de 24 cm o motlles individuals/ gots de zurito

Elaboració:

1.-La base:

Si la fas tu, segueix les instruccions aquí. Cou fins que veges que està feta.

6-4-pastis crema fruita nata-1-1

Si ho fas amb massa de compra, folra el motlle deixant les vores altetes ja que la massa tendeix a encongir una mica. Serà millor que ens sobre que no que ens falte. Cou seguint les instruccions del fabricant.

6-4-pastis crema fruita nata-1-2

Si ho fas en motlles individuals, talla una magdalena per la meitat. Aixafa-la fins que cobrisca tota la base del bol o gotet que faràs servir. Aquí no cobrirem les parets ja que el menjarem directament del recipient on el fem. Si vols, pots emborratxar-la amb una mica de moscatell.

6-4-pastis crema fruita nata-1-3

 

-El farcit:

2.- La crema: Posa tots els ingredients en un cassó. Bat enèrgicament amb un batedor de mà fis que les farines queden ben deixatades i no queden grumolls. Posa al foc i cou a poc a poc a foc fluix fins que espessisca. En cap moment ha de bullir perquè es tallaria. Remena constantment. Trau del foc quan haja agafat consistència i deixa refredar.

6-4-pastis crema fruita nata-2-16-4-pastis crema fruita nata-2-2

3.- Talla el plàtan, la nectarina i les maduixes a rodanxetes fines.

6-4-pastis crema fruita nata-3

4.- Quan la crema i la base s’hagen refredat, estén la meitat de la crema per sobre de la massa. Col·loca la fruita i acaba de posar la resta de crema per damunt. (Reserva una mica de fruita per decorar el pastís). Tapa amb paper film i deixa que es refrede una bona estona a la nevera. Si pot ser, unes dues hores mínim.

6-4-pastis crema fruita nata-4-16-4-pastis crema fruita nata-4-26-4-pastis crema fruita nata-4-3

-I per sobre de la crema, la nata:

5.- Per que no se’t baixe la nata, munta-la just abans de servir el pastís. Ha d’estar ben freda. Agrega-li dues cullerades de sucre glas i remena formant “8” perquè no es baixe.

Si ho fas amb TMX, bat a velocitat 3,5. Trigarà menys d’un minut per tant no programes temps, mira pel bocal i para la màquina quan veges que ja està muntada. (Vés amb compte perquè si et passes faràs mantega).  

6-4-pastis crema fruita nata-5

6.- Posa per sobre de la crema.

6-4-pastis crema fruita nata-6-16-4-pastis crema fruita nata-6-2

7.- Decora amb la fruita que has reservat i serveix immediatament.

Nota: l’avantatge que té de fer-ho en motlles individuals és que no s’han de tallar porcions i per tant resulta més còmode per servir i més ara a l’estiu que amb la calor la crema i la nata es poden tornar més “caldoses” i fastidiar-nos el pastís.

6-4-pastis crema fruita nata-indiv-ppal-

Temps total: 40 minuts + 2 hores aprox. per refredar-se

I esta és la nostra aportació a la proposta de Memòries d’una Cuinera d’este mes:

MACEDN~1

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

dimecres, 18 de juliol del 2012

AMANIDA DE PATATA (CREÏLLA) AMB PICADA DE VARIANTS

Avui portem una altra recepta molt adient per fer-la a l’estiu. És una versió de la típica “ensaladilla rusa” però a la que afegim variants picades que li donen un toc avinagrat diferent i molt bo.

1-1-amanida patata i variants-

Ingredients:

  • 4 creïlles (patates) grans
  • Aigua (la necessària per cobrir les patates fins la meitat i per a bullir els ous)
  • 4 ous
  • 3 llandes de tonyina de les menudes (de les de 80 g)
  • 1 pot d’olives (150 g escorregudes)
  • 1 pot de picada de variants en vinagre (*)
  • maionesa al gust

(*) És del Mercadona, posa “Picadillo de Variantes”. No acostume a anomenar marques, però aquest tipus de picada només l’he vista en este supermercat. És molt típic al P. Valencià menjar envinagrats: cebes en vinagre, pebrera verda, coliflor, carlota, tomaques verdes, raïmet de pastor, etc. Esta picada només porta cogombrets i carlota.

1-1-amanida patata i variants-ing

Estris: recipient per a microones, cassó per a bullir els ous, bol

Elaboració:

-Bullir les creïlles:

1.- Renta bé les creïlles i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Les bullirem de la mateixa manera que quan fem el puré de guarnició. Cobreix amb aigua fins a la meitat. Fica-les al microones tapades i programa 15-20 minuts (jo ho faig a 600W de potència). Trau-les del micro amb cura de no cremar-te. Comprova que estan fetes punxant-les amb un ganivet i deixa-les refredar.

1-1-amanida patata i variants-1-11-1-amanida patata i variants-1-2

-Els ous bullits:

2.- Mentres es fan les creïlles, bull els ous. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comença a bullir l’aigua.

1-1-amanida patata i variants-2

-Barrejem tots els ingredients:

3.- Quan estiguen fredes les patates i els ous, pela-ho tot i talla-ho a trossets de la mida que més t’agrade. Posa-les en un bol i vés afegint la resta d’ingredients ben escorreguts:

creïlles, ous, tonyina, olives, variants i maionesa

1-1-amanida patata i variants-3-11-1-amanida patata i variants-3-21-1-amanida patata i variants-3-31-1-amanida patata i variants-3-41-1-amanida patata i variants-3-51-1-amanida patata i variants-3-6

4.- Remena bé, tapa amb film transparent i deixa una estona a la nevera.

5.- Serveix freda.

Temps total:

30-40 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta