Avui portem una adaptació d’una recepta de Rachel Allen. A més de la textura humida característica dels brownies, el que té d’especial aquest és que combina la dolçor dels trossets de xocolata blanca amb l’acidesa dels fruits vermells.
M’agrada molt la fruita, però menjar-la cuita en els pastissos, a excepció de les pomes, mai ha estat la meua debilitat. En tastar aquest pastís us assegure que vaig canviar de parer!
Katy, gràcies per donar-me a conéixer aquesta delícia!
Ingredients:
*En la recepta original s’utilitzen 225 g de sucre i 125 g addicionals de xocolata blanca per a decorar. Pel meu gust és massa dolç, per tant, quan el faig trec una mica de sucre (només n’hi pose 180 g) i no el decore amb més xocolata blanca.
Estris: batedora de barnilles, sedàs/ colador, espàtula, motlle quadrat de 20x20 cm (aproximadament)
Elaboració:
1.- Escalfa el forn a 180ºC i folra la base d’un motlle d’aproximadament 20 x 20 cm amb paper de forn. Unta els costats amb oli o mantega.
2.- Posa la xocolata negra en un bol i fon-la al microones. Programa primer un minut i mig, comprova si s’ha fos i programa un altre minut a la mateixa potència. Segurament en 3 minuts ja la tindràs llesta però és important que vages obrint el microones cada vegada per tal de comprovar-ho i que no se’t creme. Agrega la mantega a temperatura ambient i el sucre i barreja bé.
També, si ho prefereixes, aquest pas els pots fer al bany Maria.
3.- Bat els ous fins que queden espumosos i agrega la barreja de xocolata negra, mantega i sucre.
4.- Passa la farina i el llevat per un sedàs o un colador i torna a mesclar per tal que quede tot ben integrat.
5.- Agrega la xocolata blanca tallada a quadradets i seguidament els gerds. Barreja amb molta cura.
6.- Aboca la barreja al motlle i allisa la superfície amb una espàtula per tal que puge igual per totes bandes.
7.- Abaixa la temperatura a 170º C i cou durant uns 30-35 minuts.
8.- Trau del forn i deixa reposar com a mínim uns 30 minuts abans de tallar-lo a quadrets i servir-lo.
Notes: Si vols decora amb gerds per sobre i si ets molt llaminer amb una mica de xocolata blanca.
A la primavera es poden substituir els gerds per maduixes i també està molt bo.
Es conserva bé uns 3-4 dies a dins d’una caixa metàl·lica, encara que si en sobra, jo preferisc congerlar-lo.
Temps total: 1h 30 min
Font: recepta basada en el Chocolate Fudge Squares with White Chocolate and Raspberries de Rachel Allen
I si us agraden els brownies, us recomane aquesta altra bombeta: un brownie fet amb moniato i anous, molt adient per a aquest època:
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta