GALERIA DE FOTOS

diumenge, 28 de juliol del 2019

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA

Com cada any, a hores d’ara de l’estiu, a la prunera ja no li’n caben més de prunes. Quan ja no donem l’abast menjant-ne i regalant-ne, la melmelada és l’opció més adient per tal de no acabar llençant-les. A diferència d’altres prunes, la pruna clàudia té una carn més dura i la melmelada surt bastant més consistent.



Ingredients per fer melmelada de pruna clàudia:

Per fer la melmelada, només necessitarem 3 ingredients: prunes, sucre i llimona. El més habitual és posar la mateixa quantitat de sucre que de fruita però donat que som nosaltres qui la fem, la proporció aquesta la podem variar. L’inconvenient que té si poses molt poc sucre, és que et quedarà més líquida i no es conservarà tant temps. Jo acostume a posar 750 g per cada quilo de fruita.
  • 1 kg de prunes clàudies
  • 750 g de sucre
  • el suc d’una llimona mitjana 
 

Com es fa la melmelada de pruna clàudia:


1. Renta les prunes i parteix-les en quatre trossos llevant-los el pinyol. Descarta les prunes que estiguen massa madures perquè si no, et pot eixir la melmelada molt líquida.


2. Si tens moltes prunes i fas la melmelada en tongades, barreja la resta de les prunes ja tallades amb el sucre i deixa-les reposar mentres estàs fent la primera tongada.


3. Si ho fas amb Thermomix, posa tots els ingredients a dintre del vas i tritura 4-6 segons a velocitat 4. Programa 40 minuts a velocitat 2 i temperatura 100ºC, i passat este temps, si encara la veus molt líquida, cou uns altres 5-10 minuts a temperatura varoma.
Si férem tota la cocció a temperatura varoma, estaria molta estona bullint i com hem posat el màxim de quantitat, acabaria esquitxant-ho tot. Si només fas la melmelada amb 500 g de fruita, la podries coure uns 30 minuts a temperatura varoma, però a partir d’aquesta quantitat, hem de reduir la temperatura i augmentar el temps. Tant si fas molta o poca quantitat, quan acaba el temps, sempre la veuràs una mica líquida. Quan es refreda, se solidifica prou.



Si fas la melmelada al foc
, podràs fer encara més quantitat de cop. Talla la fruita en 8 trossos en compte de en 4 o tritura un cop feta. Posa tots els ingredients a l’olla i vés remenant fins que agafe la consistència que desitges (mínim una hora).


4. Un cop feta, fica la melmelada en pots nets i esterilitzats (els pots bullir una estona i assecar-los bé). Posa’ls la tapa i tanca’ls ben fort.


Conserva:
Si vols fer conserva, posa els pots en una olla amb l’aigua que els arribe fins una mica més de la meitat. Cou al bany maria durant 20-25 minuts. Quan s’hagen refredat ja els pots guardar al rebost.
Si saps que utilitzaràs la melmelada en menys d’un any i la conservaràs a la nevera, omple bé els pots i posa’ls una estona cap per avall. D’aquesta manera faran el buit encara que no els podràs conservar tant temps com si els fas al bany maria.




Bon profit!!



T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta




6 comentaris :

lolines ha dit...

Una melmelada bonissima

gloria ha dit...

Cal pelar les prunes?

Marta Cuinadiari ha dit...

No. No cal. De fet la pell li dona consistència. Disculpa que haja trigat. No m'havia entrat el missatge i l'acabe de veure. Espere que et servisca almenys per l'any que ve 😅

Anònim ha dit...

Acabe de descobrir el teu bloc i ja en soc una fan ;-) Ja t'aniré visitant: gràcies per compartir!
(Signat: una pegolina que viu al Maresme!)

Pegolina maresmenca :) ha dit...

Acabe de descobrir el teu bloc i ja en soc una fan ;-) Ja t'aniré visitant: gràcies per compartir!
(Signat: una pegolina que viu al Maresme!)

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs quina il·lusió que em fa!! :-)
Moltes gràcies a tu per la visita!
Marta