GALERIA DE FOTOS

dissabte, 12 d’abril del 2014

TINTAR OUS DE PASQUA DE FORMA NATURAL-II

Hi ha una entrada al bloc on comentavem com es podien tintar ous d’una forma natural utilitzant pells de ceba.

Els ous d’avui els hem tintat de la mateixa manera que ja vam explicar però hem donat un pas més: els hem decorat amb fulles de coriandre i julivert.

Us agraden? Doncs aneu guardant les pells de la ceba, que ja queda poc per Pasqua!

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-ppal1

Perquè la fulla de coriandre quede plasmada en l’ou utilitzem calces (mitges). Sí, sí, és una de les paraules que valencians i catalans diem de forma diferent i que de vegades poden crear situacions una mica compromeses o divertides… Per a nosaltres les calces són les mitges i la roba interior són les bragues (i està acceptat i no és un castellanisme!!). Això de la llengua és un món, i mira que som a prop!

Bé, tornem als ous…


Necessitem: Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-ing

  • ous morens crus
  • fulles de coriandre o julivert
  • calces noves (mitges)
  • les pells seques de fora de la ceba (moltes*)
  • aigua per bullir
  • cassó

*Quantes més pells fiques, un color més intens obtindràs.

 

Elaboració:

1.- Mulla els ous. Estén les fulles de julivert o coriandre sobre l’ou intentant que queden ben adherides i sense plecs. Fica a dins de la mitja  i fes-li un nuc (nus). Fes el mateix amb la resta d’ous.

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-1Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-2Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-3Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-4Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-5Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-1-6 

2.- En una olla posa els ous ben tapats amb les pells de la ceba i cobreix amb aigua. Bull-los uns 20 minuts comptant des que els poses a l’olla o 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-2-1Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-2-2

3.- Una vegada fets, deixa refredar. Talla la mitja i trau la fulla. Quedaran més lluents si els untes amb una mica d’oli.

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-3-1Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-3-2

Fàcil no?

 Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-4

Tot i que decorar ous de pasqua no és una tradició molt nostra, aquesta pot ser una activitat entretinguda per la mainada ara que venen les vacances.

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-ppal2

Nota: Per obtenir aquest color granatós, s’han d’usar ous morens. Si ho fas amb ous blancs, se’t faran morens i no guanyarem res. 

Basics-tintar ous pasquaII-cuinadiari-ppal3

Temps total: 30 minuts

Espere que haja sigut útil!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

6 comentaris :

Mònica Tarradellas ha dit...

Preciosos! M'apunto la idea per fer amb les nenes! Petons i Bona Pasqua!

Moxi ha dit...

Em sembla una idea molt bona per fer una mona diferent. Me l'apunto!
Per cert, m'encanten aquestes coses de les varietats dialectals... però de totes maneres sort que has especificat que per "calces" et referies a "mitges", sinó segur que més d'un agafaria unes calcetes (bragues) i ... en fi, ... Juas!

Tapa't de tapes ha dit...

òndia, queden molt xulos!! Quina bona idea per tintar els ous, ets una artista!! Moltes gràcies per aquest post tan divertit i útil!

esborrar ha dit...

No sabia que es podia tenyir així. El resultat és espectacular! La forma de les fulles es veu perfectament i el color molt vistós. Sembla molt divertit de fer. Gràcies per la idea!
Marta

Teresa ha dit...

M'apunto la idea! A Polònia tenen costum de tintar-los i després amb la punta fina d'un ganivet és fan dibuixos! queden preciosos! ara que amb les fulles tal com expliques m'agrada molt.

No tot són postres ha dit...

M'apunto la manera de tintar-los. Igual a classe em farà servei.

PTNTS
DOlça