Heu provat mai a fer melmelada de taronja? Doncs és una recepta que dóna molt de joc: la pots prendre amb torrades i mantega, amb formatge, però també utilitzar-la en l’elaboració de receptes salades tant de carn com de peix, i també en postres. Jo la utilitze molt per fer una coca de xocolata amb taronja integrant la melmelada a la massa (serà la propera recepta)…
Si tens la TMX aquesta melmelada es fa de seguida. Si no la tens i ho fas en una olla, et costarà una mica més perquè has d’anar remenant però no hi ha res com una melmelada natural.
Animeu-vos amb aquesta recepta que les taronges encara estan bones!!
Ingredients:
- 600 g de taronges* (pesades després de pelar-les)
- ½ llima (llimona)
- Pell d’una de les taronges amb poca part blanca (uns 25 g)
- 500 g de sucre
*Si pot ser, compra taronges naturals, sense tractament post-collita i lluentors innecessàries. Les taronges que es comercialitzen directament des del camp són més lletges però conserven millor les qualitats.
Estris: cassó, colador, TMX/ olla, pots de vidre
Elaboració:
1.- Pela les taronges intentant que no quede part blanca i reserva la pell d’una d’elles. Trau-los la part central i talla els gallons per la meitat per comprovar si hi ha algun pinyol. Reserva.
Pela també la mitja llimona. Potser la llimona és millor tallar-la a rodanxes per tal que no se’ns escape cap pinyol. La que he utilitzat jo en tenia un bon grapat! Reserva.
2.- Neteja bé la pell de la taronja que has reservat. Trau-li gran part del blanc i talla-la en juliana fina. Posa-la en un colador menut i fica a dins d’un cassó amb aigua bullint. Bull durant uns 5 minuts per tal que perda una mica l’amargor.
3.- Fes la melmelada: fica la taronja i el sucre a dintre de la TMX. Tritura uns 10 segons a velocitat 6. Agrega la pell de la taronja ben escorreguda.
4.- Col·loca el cistell a sobre de la tapa per tal que no esguite la melmelada. Programa 30 minuts a temperatura varoma velocitat 1. Si veus que encara està massa líquida, programa uns 5 minuts més, però tingues en compte que quan es refreda s’espesseix bastant.
Si ho fas en una olla, tritura la taronja i el sucre amb la batedora. Deixa la consistència que més t’agrade. Després agrega la pell de taronja ja escaldada. Cou a foc fluix removent constantment amb una cullera de fusta i trau l’escuma de tant en tant. Vés en compte i no et cremes perquè esguita una mica. Retira del foc quan comence a espessir i tinga la consistència de la mel.
5.- Fica-la en pots de vidre mentres estiga encara calenta. Omple fins a dalt, deixant només mig ditet d’espai, tanca bé i posa’ls del revés perquè facen el buit. Deixa refredar. Esta manera ràpida de posar la melmelada als pots et permetrà conservar la melmelada durant uns mesos.
Nota: Si vols conservar la melmelada durant més temps, omple els pots fins que també quede mig ditet d’espai, tanca’ls bé amb la tapa i bull-los uns 25 minuts tots coberts d’aigua. Pense però, que per aquestes quantitats no val la pena fer-ho d’aquesta manera, ja que si us aficioneu com jo a preparar la coca de xocolata de la propera entrada se us acabarà en un tres i no res.
Temps total: menys d’una hora
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
7 comentaris :
Boníssima, la melmelada de taronja. I les fotos que has fet també són guapes de debò. A mi m'agrada així, amb pell, tot i que de vegades a casa en feia sense pell perquè l'amargant no agradava tant. A veure si abans que s'acabi el temps de taronges en faig una tan bona com la teva, Marta. Petons!
Això de fer-la en thermomix és una passada, i pels que no en tenim és una enveja Marta!
Crec que la de taronja és una de les melmelades que més m'agraden, i sempre que puc en compro, que per a aquestes coses haig de reconèixer que soc una mica vago, jeje!
Petons, i bon cap de setmana!
M'encanta la melmelada de taronja, amb pell que li dona el punt amargant encara més.
Aquest any no he fet.
Potser que aprofitaré abans de que s'acabi la temporada.
Petons
No n'he fet mai, i això que m'agrada molt, i la faig servir moltes vegades de farcit! Petons!
Aquesta mermelada es veu deliciosa!! I la combinació amb coca de xocolata és espectacular!! Petonets!
Hola.
Felicitats. Fas unes receptes molt fàcils i entenedores.
Felicitats
Moltes gràcies! Això és el que pretenc! Fa molta alegria rebre missatges com aquest! Merci!
Marta
Publica un comentari a l'entrada