El Granissat de Llima (llimona) o Aiguallimó és una recepta fàcil i ràpida de fer amb la Thermomix. És ideal per combatre les calors de l’estiu o per ajudar a digerir un àpat contundent.
En els llibres de la TMX, aquesta recepta es fa pelant les llimones i afegint el gel i l’aigua. Jo però, preferisc fer primer una llimonada i després afegir-li el gel i el sucre, i així el procés és encara més ràpid perquè ens estalviem pelar les llimones.
Ingredients:
-Per al primer pas:
- 3 llimes (llimones) grans (o 4 menudes)
- 500 g d’aigua freda
-Per al segon pas:
- 500 g de glaçons (aproximadament, mira el punt 6)
- 200 g de sucre
Elaboració:
-Primer pas:
1.- Renta bé les llimones i trau-los els extrems. Talla-les en quarts i posa-les al vas.
2.- Agrega els 500 g d’aigua freda i tanca el vas posant el cubilet.
3.- Posa la posició de vas tancat, col·loca la mà esquerra a sobre del cubilet perquè este no bote quan triturem i prem el botó de turbo fins que marque 2 segons. És important que no ho poses més temps perquè sinó la pell de la llimona amargaria.
4.- Trau la tapa i introdueix el cistell a dins. Cola i posa la llimonada en una gerra. Repassa el vas de la TMX amb aigua per tal que no queden restes de pell.
-Segon pas:
5.- Pesa la llimonada que t’ha sortit perquè que posarem el mateix pes (més o menys) en glaçons. Torna a posar la llimonada al vas. Agrega el sucre i bat 20 segons a velocitat 4 perquè es dissolga bé.
6.- Ara posa els glaçons. Si són industrials pega’ls uns colps abans per trencar-los una mica. Tanca el vas i tritura-ho tot en velocitat 6 durant 20 segons.
7.- Serveix de seguida.
Temps total: 5-10 minuts
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
20 comentaris :
M'agrada molt el granissat de llimona, es molt refrecant y ademes molt senzill de fer amb la thermomix!!
He proposat un repte mensual al meu blog, te deix l'enllaç de les instruccions per si vols participar! Pot ser divertit! Petons
http://cupcakestartasymas.blogspot.com.es/2013/09/reto-el-ingrediente-del-mes.html
Granissat o aiguallimó, un got ben ple em prenia ara mateix, tant se val el nom!
La decoració de la copa és ideal, per donar-li un toc festiu als que ja estem capficats a la rutina del dia a dia!
Petons!
No tinc TMX però de totes maneres no hi ha excusa per no fer-lo :)
Jo el faig pelant els llimons, però posaré en pràctica la teva idea, estalvies temps i feina. Bona pensada!
Hola guapisima, un granissat de llimona bonissim!! M'ha agradat molt la teva versió, no acostumo a ferlo, perque seria un pecat tenir-ho, no parariem de menjar a casa!! jajaja Petons,
No hi ha res més refrescant que un bon granissat de llimona.... i fet a casa amb els productes naturals és el millor.
Gracies per la recepta, Marta!!!
petonets.
Hola Marta!! No sabia avon contestar-te aixi que ho fare per aqui!! Jeje ja he penjat l'ingredient d'aquest mes: el xocolata negre! Gracies per voler participar!! :) els dies per publicar son del 22 al 26. Petons!
Hola guapísima!
Muchas gracias por visitarme, me ha encantado tyenerte por mi blog!
Oh, el tuyo es muy bonito, me quedo por aquí, éste granizado tiene que sestar delicioso!
Un besito grande!
Hola,em podries dir com cuinar verdures i peix a la papillot??,es pot utilitzar el paper d'alumini,o millor algun estri mes adecuat??.
Gràcies
M Pau.
Boníssim, Marta, i ben refrescant!
Fet a casa queda molt refrescant el granissat de llimona.
Petons.
Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
M'encanta el nom d'aiguallimó :) Amb aquest granissat la tornada a la rutina es fa menys dura, je je je...
El millor remei (natural) per treure la set en els calorosos dies d'estiu!!
És, sense cap dubte, la meva beguda preferida...en beuria a tota hora...A Girona, els millors els fa una gelateria de la Plaça Independència, i a voltes camino fins allà, malgrat està força lluny de casa, només per tastar-lo!!! Fantàstica recepta!
Hola Marta, després de tants dies de vacances, m'haig de posar al dia. Una molt bona recepta, senzilla, ràpida i fresqueta. Ve algú d'imprevist, dit i fet. M'agrada!!! Petons.
Hola MPau. Jo personalment no sóc partidària del paper d'alumini per a cuinar. La papillot queda molt bé fet en recipients de silicona que ara tenen moltes marques d'estris de cuina. A més, molts d'ells venen amb receptes que es poden fer en un tres i no res al microones. Espere haver-te ajudat, Marta
Res millor que un granissat fresquet per passar els calurosos i emocionants dies d'estiu! Petonets!
què bo un granissat cassolà!
El gelat mes refrescant que pots pendre es este i es el que mes m'agrada.
Hola Marta,
Espero que hagis tingut un bon estiu. Com que encara fa caloreta aquest granissat ens va d'allò més bé!
Una abraçada,
Nani
Publica un comentari a l'entrada