Avui us portem un Pastís Salat que hem fet amb pasta de full i hem farcit amb formatge, dàtils i bacó.
És una recepta molt fàcil amb la qual sorprendràs tant als de casa com als teus convidats.
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
- 50 g de formatge d’untar tipus Philadelphia
- 60 g de dàtils tallats a trossets
- 80-100 g de bacó tallat en trossos menuts
- 3 talls prims de formatge tendre (manxec tendre, havarti, etc.)
- un ou batut amb una mica de sal per pintar
Estris: ganivet, safata de forn, pinzell
Elaboració:
Aquest pastís el farem de la mateixa manera que el Pastís de Poma que també vam fer amb Pasta de Full.
1.- Encén el forn a 170ºC funció ventilador + dalt i baix.
2.- Estén la massa de full. Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.
Amb un ganivet fes-li uns 10 o 15 talls perpendiculars a tu o bé una mica esbiaixats.
3.- En l’altra meitat, la part on no hem fet els talls, escampa primer una capa de formatge d’untar deixant una mica d’espai a les vores per tal que després puguem tancar el pastís.
En acabant, posa per sobre els dàtils i el bacó, i finalment els talls de formatge.
4.- Pinta les vores de dins amb ou perquè quan tanquem se segellen bé. Doblega per sobre del farcit la part de massa on has fet els talls. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.
5.- Enforna durant 20-25 minuts a 170 ºC.
Degustació: Per menjar-lo ben cruixent deixa’l refredar a temperatura ambient aproximadament durant una horeta.
Nota: si volgueres fer una coca més gran, duplica les quantitats utilitzant dues làmines de pasta de full. Estendriem una làmina posant tots els ingredients del farcit a sobre i cobririem amb l'altra de la mateixa manera que fem la coca de full de xocolata o la de cabell d'àngel. Quedaria així:
Temps total: 40 minuts aproximadament + refredar
Eva, moltes gràcies per passar-me esta recepta tan bona!
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
17 comentaris :
Nyam! Quina pinta més bona! Ens agrada molt el vostre blog, si us passeu pel meu, teniu un petit detallet. Espero que us agradi.
http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/06/el-nostre-primer-premi.html
Ràpid però molt vistós, Marta. Un bon recurs per quan tenim un imprevist i ben bo!!! Petons.
Oh!!! Quina xulada! El provaré! Jo també he fet pasta de full avui! Una abraçada1
umm, m'encanta
Una altra manera de menjar datils amb bacon, amb pasta de full molt millor! petons
Ha de quedar boníssima i és molt fàcil de preparar! Apuntada!
Molt fàcil de fer, i t'ha quedat una recepta deliciosa Marta!
Petons!
Una empanada que cocino a menudo y, además de fácil, muy resultona. Bss.
Una combinació de sabors que a mi m'agrada molt.
Petons.
¡ Pero que bona ! Uuumm!!!
Hola, Marta! Tal i com t'han dit, t'envio correu electrònic i el nom del blog, per si mai voleu que vingui de forma privada.Tenia un web però de moment està parat. Molta sort, repeteixo, al cuines!!
menina1505@gmail.com / http://tapatdetapes.blogspot.com
Ah! I el telèfon, que te'l dono per mail però no he sabut trobar-te...
Un mosset molt sabrós.....quins ingredients més bons !!!!
Marta, una recepta genial! A mi m'encanten totes les que es fan amb pasta de full!
Em quedo per aquí!
Petons
Una cosa de més de CuinaDiari que hem fet a casa i que ens ha sortit boniiiiiissima!!! Moltes gràcies:) Sergio & Mire
Em fa molta il·lusió que feu les receptes i que a sobre us agraden i ho comenteu! per cert, jo avui n'he fet una de teua...Marta
Ha triunfado la receta muchisimo en mi empresa! :)
Publica un comentari a l'entrada