Ens agrada molt fer aquesta recepta a casa, sobre tot perquè al meu marit li recorden als macarrons que feia la seua iaia Carmeta i és que molts tenim bons records dels macarrons de les nostres àvies.
Els ingredients que hem utilitzat són ceba, tomaca, botifarra, ceps i una mica de nata que li dóna suavitat a la salsa.
Ingredients:
- 3 cebes mitjanes
- 4 tomaques tipus pera
- 1 bon grapat de ceps secs (uns 15 g)
- Aigua per a remullar el ceps i per a escaldar les tomaques
- 500 g de botifarra*
- 150 ml de nata líquida
- Oli
- Sal
- 350-400 g de macarrons o altra pasta que t’agrade
- Formatge parmesà per a gratinar
*Si no vius a Catalunya i no trobes botifarra, utilitza llonganissa blanca fresca
Estris: bol/got per posar a remulla els ceps, cassola menuda
Elaboració:
1.- Posa els ceps en remull.
2.- Talla la ceba a trossets menuts i cou-la a foc mig fins que estiga transparent, uns 7-8 minuts.
3- A mi en aquestes salses, m’agrada treure la pell de les tomaques però si a tu no t’importa trobar-te-la, passa directament al pas 4. Per facilitar-nos la feina pelant les tomaques, les escaldarem. Fes-los un tall en forma de creu a la base, i posa-les en aigua bullint durant un parell de minuts. Treu-les del cassó i fica-les en aigua amb gel.
4.- Mentrestant, pela les tomaques i pica-les amb el ganivet. Agrega-les a la ceba i deixa uns 5-6 minutets.
5.- Treu la pell a la botifarra però no cal que desfaces massa la carn.
Aquest és l’aspecte que està agafant la salseta.
Agrega la botifarra i deixa que es coga.
6.- Ara trosseja els ceps i fica’ls a l’olla.
Ja us arriba l’oloreta?
7.- Afegeix la nata, uns 100-150 ml, dependrà de com t’agrada la salsa de lligada o de si les tomaques han deixat anar més o menys suc. Deixa uns 5 minuts més.
8.- Cou la pasta seguint les instruccions del fabricant. Escorre-la.
9.- En una font o cassola que puga anar al forn, posa els macarrons i la salsa. Empolvora amb parmesà per sobre i gratina al gust.
Temps: 45 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
13 comentaris :
han de quedar molt gustosos amb els ceps, jo a vegades el he fet amb camagrocs
petons
els ceps segur que li donen un toc de luxe! petonets
Un plat dels que té l'èxit assegurat.
Entre el sofregit, les botifarres i els ceps, han de quedar uns macarrons molt gustosos.
més catalana no pot ser-ho aquesta recepta!!! genial amb la botifarra i els ceps! sempre en tinc de secs a casa...petons
Qui pot negar-se amb un plat de pasta com aquest..., impossible, el que cal és repetir
Impossible dir que no a uns macarrons com aquests.
Petons.
Marta,
No és broma, me'n vaig a la cuina a preparar uns com aquests per a demà! Quina gana m'has fet agafar. Acabo de passejar pels blocs i els faig.
Una abraçada,
Nani
Nani, si els proves ja em diràs què tal!! Marta
M'agrada la idea de possar-hi ceps i nata, segur que estàn per llepar-se els dits.
Petons.
Oh, boníssims! No els hi poso mai nata, els deu donar un toc molt suau. Ho provaré!
Marta
Espectacular t´ha quedat el gratinat..ceps i nata m´agrada molt la combinació.
Petons
Ooooooh que rico!!!
Muy rica la receta, tiene muy buena pinta!! Me encantan los macarrones gratinados pero con botifarra no los he probado!! Besoss
Publica un comentari a l'entrada