GALERIA DE FOTOS

dimecres, 7 de novembre del 2012

BROWNIE DE MONIATO AMB ANOUS

Realment, després de l’empatx de la Castanyada no convé fer massa excessos, però clar, l’excusa ha estat aprofitar uns moniatos al forn que ens han sobrat, per tant ho hem de mirar pel cantó positiu ja que a casa, llançar menjar a les escombraries és un pecat.

El que no sabíem és que evitant un pecat, n’hem fet un altre: hem descobert una recepta boníssima, de les que repetirem sí o sí. A partir d’ara, quan torrem moniatos en farem de més expressament perquè ens sobren i puguem fer aquest pastís.

La recepta és del Dan Lepard, molt conegut pels seus llibres sobre pastisseria i pans fets a casa. On he trobat la recepta, a Le Guardian, ell explica que per a aconseguir la textura típica del brownie, és a dir, fet per fora i humit per dins, s’ha d’arribar a una proporció perfecta de sucres, greixos, farina, ous, etc. El que s‘aconsegueix en aquest brownie incorporant el moniato entre els ingredients, és que puguem reduir una mica el contingut en greix i sucre. Si és així, i aquest és un brownie més sa i que engreixa menys, us animareu a provar-lo, no?

Mireu quina pinta...

6-1-brownie boniato-ppal

Ingredients:

  • 100 g de mantega sense sal
  • 200 g de xocolata trossejada (125+75)
  • 200 g de carn de moniato torrat al forn (aproximadament 2 moniatos menuts)
  • 125 g de sucre roig (moré)
  • 2 ous mitjans
  • Unes gotetes d’extracte de vainilla
  • 100 g de farina
  • ¼ culleradeta de llevat químic
  • 100 g de nous (ell en posa de pacanes, jo de les de tipus “Califòrnia”)
  • Opcional: Sucre glas per empolvorar per sobre (això és de la meua collita, en Lepard no ho fa però diguem que queda bonic i a ningú li amarga un dolç)

 

6-1-brownie boniato-ing

Estris: motlle de forn de 20 x 20 cm, (paper de forn si el nostre motlle no és de silicona), barnilles barrejadores/ TMX*, bol apte per a microones

*Aquesta és una recepta que no necessita pujar clares per tant, si no tens la màquina típica de pujar les clares ni TMX, també ho pots fer amb una batedora manual de barnilles o amb una forquilla i una espàtula. Amb túrmix no és convenien perquè és una massa molt densa i potser el cremes, si no hi ha més remei utilitza’l fins abans d’incorporar la farina 

Elaboració:

1.- Si no tens els moniatos torrats, torra’ls amb antelació. Renta’ls bé i posa’ls sencers en una safata de forn damunt d’un paper sulfuritzat o d’una làmina de silicona. Cou a 180º durant aproximadament una hora (dependrà de la mida). Sabràs que estan fets quan al punxar-los amb una broqueta estos estiguen ben tous, i perquè com ocorre amb la carabassa, aniran traient suquet de dins que s’anirà enganxant a la plata i caramel·litzant. (Per això és important que poses la làmina de forn perquè no queden enganxats a la safata). També els podries torrar embolicant-los en paper d’alumini.

6-1-brownie boniato-1

 

2.- Si vas a fer el brownie en un motlle metàl·lic, folra’l amb paper de forn.

6-1-brownie boniato-2

3.- Posa el forn a escalfar a 160º funció ventilador.

4.- Fon la mantega al microones, 2 minuts a 360 w. A continuació afegeix 125 g de la xocolata i remena fins que acabe fonent-se.

6-1-brownie boniato-4

5.- En un bol (o en la TMX), barreja la carn del moniato (prèviament torrat) amb el sucre roig fins que quede una pasta homogènia i sense grumolls. Si ho fas a mà ha de quedar totalment triturat.

6-1-brownie boniato-5

6.- Agrega la barreja de la mantega i la xocolata i remena bé.

6-1-brownie boniato-6

7.- Afegeix els ous i l’extracte de vainilla i bat-ho tot.

6-1-brownie boniato-7

8.- Ara posa-hi la farina i el llevat i barreja fins que estiga tot ben integrat.

6-1-brownie boniato-8 

9.- Finalment incorpora les anous i la resta de la xocolata. Acaba de barrejar tot amb una espàtula.

 6-1-brownie boniato-9

10.- Fica la barreja al motlle que has preparat i amb l’espàtula o una cullera, allisa la superfície perquè puge igual per totes bandes ja que és una massa molt densa.

6-1-brownie boniato-10

11.- Enforna durant 20-25 minuts. (la capa de sobre queda com una coca però per dins té un aspecte humit, semblarà poc feta).

6-1-brownie boniato-11

12.- Deixa refredar.

13.- Per a servir-la, talla-la a quadradets i si vols, posa-li sucre glas per sobre.

6-1-brownie boniato-ppal2

Temps total: 30-40 minuts


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Entrades relacionades: Vols saber com folrar un motlle?

 

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

16 comentaris :

esborrar ha dit...

Doncs jo no sóc gaire de menjar moniatos però amb aquests brownies no m'ho pensaria ni un segon. T'ha quedat perfecte!
Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

Marta, mai diries que porta moniato, no es nota gens. Merci pel comentari. Marta

Anònim ha dit...

Hola Marta,
Ara mateix li imprimeixo aquesta recepta a la meva mare que es l'experta en pastissos. Amb els moniatos que té a casa segur que probara de fer el pastis. Quina pinta! Miam!
Records,
Montse

Tapa't de tapes ha dit...

uf, i tant! Quina bona pinta! I molt ben explicat, tant amb el text com amb les imatges. La foto final la trobo preciosa... i el gust d'aquest brownie deu ser brutal!!!

llimaverda ha dit...

este el faré, però amb el boniato blanc, a mí m´agrà més, bsts

starbase ha dit...

Excel.lent pas a pas! Jo tampoc soc gaire de moniatos però la veritat és que en format brownie em resulta ben atractiu! :)

Fórmules Culinàries ha dit...

Si és per fer cuina d'aprofitament no te n'ha de saber de greu!
NO havia vist mai fer brownies amb moniato, però de ben segur que ha de quedar bó!
ptns!!

Sara Cebrián Borràs ha dit...

Molt ben explicada la recepta. Personalment si ens agraden els moniatos i encara que es poden trobar tot l’any preferim esperar a que siguin de temporada.

Aquests brownies han d’estar boníssims. En qualsevol moment de dubte culinari ja sabre quina recepta portar a terme.

Lola Y Maria Jose ha dit...

Que receta más rica, me resulta muy original con moniato, tengo que provarlo.
Saludos!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Quina recepta de tardor més deliciosa!! Sempre m'han agradat els boniatos, però ara són tan poc dolços que gairebé no en menjava... D'aquesta manera segur que estan exquisits!!

Anònim ha dit...

Seguint el teu pas a pas, nosaltres vam fer ahir aquest brownie, i ens va quedar bonissim :)És molt fàcil de fer, i segurament ho repetirem.
Mire

ISABEL ha dit...

Hola Marta, acabo de passejar per el teu blog i com post veure, m'agradat.
Em faig seguidora i el primer postre que faré,sera aquest browni.
Molt original.
Una abraçada

Marta CuinaDiari ha dit...

Moltes gràcies Isabel! espere que t'agrade. A nosaltres ens ha sorpres molt positivament! Gràcies per la teua visita! Marta

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegra molt que les coses us isquen bé! Gràcies per provar les receptes!estes situacions són les que més animen! Marta

Ciao Chow Linda ha dit...

I don't speak your language, but I know a great brownie when I see it. Brava

Barcelona ha dit...

Molt bona recepta!! Està deliciós!