GALERIA DE FOTOS

dimecres, 9 de maig de 2018

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES

Els flams són unes de les postres més socorregudes per quan tens convidats. Simplement has de barrejar els ingredients amb la batedora i coure’l al bany maria en un motlle caramel·litzat. El millor és preparar-lo el dia anterior i així reposa bé i pots dedicar-te a la resta de plats.

Aquest flam és una mica diferent dels típics de formatge perquè porta, a banda de mascarpone i llet condensada, formatge semicurat d’untar que li dona un sabor especial.  

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-ppal1-

Ingredients per al flam de formatge (8 racions):

-Per a caramel·litzar el motlle:

  • 150-200 g de sucre
  • 3-4 cullerades d’aigua
  • 1 cullerada de suc de llimona

-Per al flam:

  • 4 ous grans
  • 1 llauna de llet condensada menuda (397 g)
  • 250 g de llet sencera (la mateixa mida del pot de la llet condensada)
  • 1 terrina de formatge semicurat per untar (150 g)
  • 1 terrina de formatge mascarpone (250 g)

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-ingr-

Altres:

-Per al bany maria: 1,5-2 litres d’aigua o fins que cobrisca 3 dits del motlle

-Per a servir: nous caramel·litzades

Estris: cassó d’acer per a fer el sucre, espàtula/ cullera de fusta o de silicona resistent, batedora/TMX, bol ample per barrejar tots els ingredients, safata de forn fonda, motlle per a fer el flam (26x11 cm aproximadament)

Com es fa el flam de formatge:

1.- El flam el courem al bany maria per tant, posa una safata fonda a la part mitja del forn i aboca 2-3 dits d’aigua. Escalfa el forn a 180 ºC amb calor a dalt i baix.

2.- Fes el sucre cremat: en un cassó aboca el sucre, 3-4 cullerades d’aigua i una de suc de llimona. Remena i posa al foc. Quan comence a espessir i agafe un color daurat aparta del foc. Aboca’l al motlle amb molt de compte de no cremar-te.

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-2

3.- En un bol ample, aboca els ous, la llet sencera, el formatge curat en crema, el mascarpone i la llet condensada. Mescla amb una batedora fins que no queden grumolls. Fes-ho a velocitat baixa per tal que no es formen bombolles. Aboca en el motlle.

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-3

4.- Posa-ho a coure al forn al bany maria durant 45 minuts o fins que en introduir un pal de broqueta, aquest surta net.

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-4

5.- Deixa refredar i fica a la nevera un mínim de 4-5 hores. El ideal és fer-lo la nit d’abans.

6.- Serveix amb unes nous caramel·litzades.

6-3-Flam de formatge curat i mascarpone cuinadiari-ppal2

Nota: Les nous caramel·litzades les pots tenir fetes amb antelació guardades en un pot de vidre o bé fer-les mitja horeta abans de servir el flam per tal que es refreden i estiguen ben cruixents.

Temps total: 15 minuts de preparació + 45 minuts de cocció+ un mínim de 4-5- hores de repòs*

*el més còmode és fer-lo el dia d’abans i així t’assegures que està ben reposat.

Alicia, muchas gracias por esta receta tan buena!! :-)

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )