GALERIA DE FOTOS

divendres, 28 de novembre de 2014

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte

Com ja us vam explicar en el post anterior, este cap de setmana es durà a terme la Campanya de Recollida d’aliments promoguda pel Banc dels Aliments que ajudarà a moltes famílies que viuen a Catalunya.

Molts gastroblocaires, ens hem adherit a la iniciativa de Blogs Contra la Fam, amb el compromís de difondre la campanya i publicar una recepta utilitzant alguns dels ingredients que es recolliran, que són estos:

  • llegums,
  • conserves de peix i carn,
  • llet
  • oli.

Este any, tot i que el temps no acompanya, hem fet esta Amanida de llenties:

 1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-ppal

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 pebreres roges menudes (370 g aprox.)
  • 2 pebreres verdes menudes (200 g aprox.)
  • 1 ceba menuda (150 g aprox.)
  • 2 pots de llenties de 400 g cada un
  • 250 g tonyina (unes 3 llaunes de les menudes)

-Per a la vinagreta:

  • Sal
  • 130 g oli
  • 40 g de vinagre de Mòdena

-Opcional:

  • 3 ous
  • unes olives d’Aragó
  • una mica d’enciams variats
  • unes tomaques xerry
  • salmó fumat/ verat en escabetx

Estris: bols, picadora/TMX o ganivet, paper film

Elaboració:

1.- Renta bé les verdures. Si vas a picar-les amb TMX o picadora, talla-les en trossos iguals i pica-les ben menudes. Pots tallar-les a ganivet però trigaràs bastant més. Fica-les en un bol.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-1

2.- Fes la vinagreta i tira-li per sobre. Tapa amb film transparent i deixa que repose unes hores. (Ho pots fer també la nit d’abans).

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-2-

3.- Mentrestant pots anar bullint els ous.

4.- Repassa les llenties amb aigua. Barreja-les amb la verdura, la tonyina, l’ou, les olives, etc.  Comprova el punt de sal. Reserva a la nevera fins el moment de servir.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-3

5.-Comprova el punt de sal i serveix.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-ppal

 

Temps total: preparació 15-20 minuts, repòs unes hores

A CuinaDiari podeu trobar receptes d’uns altres anys com Canelons amb Tonyina i Beixamel de Pernil 

1-4-Canelons tonyina-cuinadiari-gran recapte

Un remenat de fesols amb botifarra.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal-granrecapte

Bon profit i molta sort amb el Gran Recapte!!

granrecapte20133

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

1 comentari :

Gemma ha dit...

M'encanten les llegums en amanida.
El Gran Recapte es supera any rere any!