GALERIA DE FOTOS

divendres, 28 de novembre de 2014

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte

Com ja us vam explicar en el post anterior, este cap de setmana es durà a terme la Campanya de Recollida d’aliments promoguda pel Banc dels Aliments que ajudarà a moltes famílies que viuen a Catalunya.

Molts gastroblocaires, ens hem adherit a la iniciativa de Blogs Contra la Fam, amb el compromís de difondre la campanya i publicar una recepta utilitzant alguns dels ingredients que es recolliran, que són estos:

  • llegums,
  • conserves de peix i carn,
  • llet
  • oli.

Este any, tot i que el temps no acompanya, hem fet esta Amanida de llenties:

 1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-ppal

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 pebreres roges menudes (370 g aprox.)
  • 2 pebreres verdes menudes (200 g aprox.)
  • 1 ceba menuda (150 g aprox.)
  • 2 pots de llenties de 400 g cada un
  • 250 g tonyina (unes 3 llaunes de les menudes)

-Per a la vinagreta:

  • Sal
  • 130 g oli
  • 40 g de vinagre de Mòdena

-Opcional:

  • 3 ous
  • unes olives d’Aragó
  • una mica d’enciams variats
  • unes tomaques xerry
  • salmó fumat/ verat en escabetx

Estris: bols, picadora/TMX o ganivet, paper film

Elaboració:

1.- Renta bé les verdures. Si vas a picar-les amb TMX o picadora, talla-les en trossos iguals i pica-les ben menudes. Pots tallar-les a ganivet però trigaràs bastant més. Fica-les en un bol.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-1

2.- Fes la vinagreta i tira-li per sobre. Tapa amb film transparent i deixa que repose unes hores. (Ho pots fer també la nit d’abans).

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-2-

3.- Mentrestant pots anar bullint els ous.

4.- Repassa les llenties amb aigua. Barreja-les amb la verdura, la tonyina, l’ou, les olives, etc.  Comprova el punt de sal. Reserva a la nevera fins el moment de servir.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-3

5.-Comprova el punt de sal i serveix.

1-1-amanida llenties verdures cuinadiari-ppal

 

Temps total: preparació 15-20 minuts, repòs unes hores

A CuinaDiari podeu trobar receptes d’uns altres anys com Canelons amb Tonyina i Beixamel de Pernil 

1-4-Canelons tonyina-cuinadiari-gran recapte

Un remenat de fesols amb botifarra.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal-granrecapte

Bon profit i molta sort amb el Gran Recapte!!

granrecapte20133

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

1 comentari :

  1. M'encanten les llegums en amanida.
    El Gran Recapte es supera any rere any!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )