GALERIA DE FOTOS

dijous, 11 de setembre de 2014

CASSOLETES RÀPIDES DE POLLASTRE. L’alternativa a les croquetes

A casa agraden molt les croquetes però a mi se’m fa una muntanya cada vegada que les he de fer: esmicola la carn, fes la beixamel, deixa reposar, forma-les, passa-les per farina, ou i pa i desprès fregeix-les…
Al final, la majoria de les vegades faig aquestes miniquiches com alternativa a les croquetes.

5-miniquiches rapides cuinadiari-ppal1

El que té de bo fer-les és que no importa si la beixamel et queda més o menys densa, no has de deixar reposar la barreja, i  t’estalvies haver de fregir, la qual cosa fa que tot el procés siga més ràpid i net.

Per als defensors de les croquetes, dir-vos, que tot i que no trobareu la cobertura cruixent de pa fregidet, tindreu una pasta fina també cruixent amb un interior de croqueta.

Ingredients per a 16 cassoletes:5-miniquiches rapides cuinadiari-la cocinera

-Per a la base:

  • un paquet de 16 làmines de pasta per a fer pastissets*

*a mi em funcionen bé La Cocinera
(vaig provar una altra  marca i no em van agradar)

-Per al farcit:

  • Una bona cullerada de mantega

  • una mica d’oli

  • 1/2 ceba picada ben menuda

  • uns 170 g de carn de pollastre a l’ast o de pollastre del caldo (uns 170 g)

  • 70 g de pernil dolç

  • 70 g de pernil salat

  • 1 got de llet tèbia (aprox. 200 g)

  • 1 cullerada de farina

  • nou moscada, pebre i sal

 

-Per a la cobertura:

  • 1 rajolí de nata per a cada cassoleta

  • Parmesà ratllat

Estris: motlles de silicona per a fer magdalenes, TMX/paella per a la beixamel

Elaboració:

-El farcit:

1.- Posa la mantega i un raig d’oli en una paella. Quan estiguen calents agrega la ceba amb una mica de sal i ofega-la durant 15-20 minuts.

5-miniquiches rapides cuinadiari-1-15-miniquiches rapides cuinadiari-1-2

2.- Mentrestant esmicola la carn i talla el pernil.

5-miniquiches rapides cuinadiari-2-15-miniquiches rapides cuinadiari-2-2

3.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + calor a dalt i baix.

4.- Posa el pernil salat i el pernil dolç a la paella. Dóna unes voltes. Si cal, afegeix un poc més d’oli.

5-miniquiches rapides cuinadiari-3-15-miniquiches rapides cuinadiari-3-2

5.- Ara afegeix la farina i remena bé.

5-miniquiches rapides cuinadiari-5-15-miniquiches rapides cuinadiari-5-2

6.- Agrega la llet tèbia i cou fins que comence a espessir.

5-miniquiches rapides cuinadiari-6-15-miniquiches rapides cuinadiari-6-2

7.- Finalment posa el pollastre i barreja bé. Comprova el punt de sal.

5-miniquiches rapides cuinadiari-7-15-miniquiches rapides cuinadiari-7-2

8.- Folra els motlles amb les làmines de pasta. Vés amb compte perquè es trenquen amb facilitat. Ompli-les amb el farcit i tira per sobre un raget de nata i un polsim de parmesà ratllat

5-miniquiches rapides cuinadiari-8-15-miniquiches rapides cuinadiari-8-2

9.- Fica al forn uns 12-15 minuts. Passat aquest temps, comprova que estiguen fetes per baix. Si encara estan tovetes, cou uns minutets més amb calor només a baix fins que estiguen cruixents.

5-miniquiches rapides cuinadiari-9-15-miniquiches rapides cuinadiari-9-2

Temps total: farcit: 25-30 minuts, forn: 15 minuts

5-miniquiches rapides cuinadiari-ppal2

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Facebook, Pinterest o a Twitter.

6 comentaris :

  1. Doncs me l'apunto! És una versió mini de quiche perfecte i boníssima per fer tapes i sopars o dinars a base de diferents platets i la veritat és que sí que és una molt bona alternativa a les croquetes ;)

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Guau, doncs tant per alternativa, com per tapeta per picar original em sembla una recepta fantàstica Marta!

    Petons!

    ResponElimina
  3. ai, m'ha agradat molt la idea i en faré. A mi també se'm fa una muntanya de vegades fer les croquetes, encara que quan en faig, les congele una vegada passades pel pa rallat i en tinc sempre que vull, només cal passar-les per ou abans de fregir-les, sense descongelar.

    ResponElimina
  4. No soc massa fan de les croquetes, però en aquest format crec que m'agradarien més ;) petonets Marta!

    ResponElimina
  5. Muy buena idea estas cassoletas y ademas mas sanas a no estar fritas.
    peto

    ResponElimina
  6. Molt bona idea i molt bona alternativa a les croquetes, sobretot perquè no s'han de fregir. No m'agraden gens els fregits ;)

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )