GALERIA DE FOTOS

dijous, 21 de novembre de 2013

GOTET DE LLIMONA, LLET CONDENSADA I IOGURT AMB CRUIXENT DE GALETA

Avui us porte unes postres d’emergència per quan tens convidats. És d’aquelles receptes que fas a última hora perquè has dedicat el temps que tenies a uns altres plats o bé perquè el que tenies previst fer no ha sortit com esperaves. Si et sents identificat/da, et convé tenir aquesta recepta a mà.

D’aquestes postres ja me n’havia parlat el Roger i m’explicava que ell les feia moltes vegades a casa i agradaven molt. La veritat és que són unes postres que tot i ser dolcetes, són refrescants (ideals pel Nadal), i amb un mínim d’ingredients i només 5 minutets, les tens fetes.

I com són unes postres tan senzilles, sembla que sap greu presentar-les tal qual i jo el que acostume a fer és acompanyar-les d’un Cruixent de Galeta. Trigues un quartet d’hora més en fer-lo però millores la presentació i el cruixent no li queda gens malament.

6-3-postre llimona cuinadiari-ppal-2

Ingredients per a 6-7 gotets:

-Per al postre de llimona:

  • 1 pot menut de llet condensada (400 g)
  • 4 iogurts naturals (amb gregs o iogurt de pot de vidre queda molt bé)
  • De 90-125 ml de suc de llimona (suc de 3 a 4 llimones)*

*si vols, esprem 3 llimones i ho proves, i si encara t’agrada més àcid, posa-li el suc de la quarta

-Per al cruixent de galeta:

  • 100 g de mantega blaneta
  • 100 g de sucre moré*
  • 100 g de farina
  • 100 d’ametlla mòlta**

**Si és per a acompanyar un postre molt dolç, pots reduir la quantitat de sucre

**L’ametlla pot ser pelada o amb pell

Estris: bol, forquilla, paper de forn, corró

Estris per les postres de llimona: espremedor, bol, espàtula per a remenar, colador

Estris per al cruixent de galeta: bol, forquilla, paper de forn, corró

Elaboració:

-Elaboració de les postres de llimona:

1.- Fes el suc de llimona i reserva’l.

2.- En un bol gran aboca la llet condensada i els iogurts. Remena fins que obtingues una barreja homogènia.

3.- Agrega el suc de llimona passant-lo per un colador. Al principi et semblarà que es talla però així que vages remenat, veuràs que el que fa la llimona és espessir la barreja.

4.- Posa en gots de vidre (poden ser dels del iogurt). Tapa amb film o paper d’alumini i deixa reposar en la nevera un parell d’horetes.

6-3-postre llimona cuinadiari-1

-Elaboració del cruixent de galeta:

1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.- Deixa la mantega una bona estona fora de la nevera fins que estiga molt blaneta. Primer barreja amb el sucre i després agrega la resta d’ingredients. No cal treballar molt la massa. 

6-8-cruixent de galeta-cuinadiari-1

3.- Estén la massa entre dos papers de forn.

4.- Enforna durant uns 10 minuts a 180ºC. Estarà fet quan comencen a daurar-se les vores. Semblarà que la pasta està blaneta i que no està feta encara, però no la deixes més temps perquè es torrarà massa. Quan es refrede, s’endurirà i estarà cruixent.

5.- Trau del forn quan estiga fred esmicola’l.

6-8-cruixent de galeta-cuinadiari-2

Presentació: Just abans de servir les postres, esmicola la galeta i posa-la per sobre dels gotets.

6-3-postre llimona cuinadiari-ppal-2

O si et vols estalviar fer el cruixent, serveix tal qual….

6-3-postre llimona cuinadiari-ppal-

Temps total: 15 minuts les postres + repòs, 15 minuts el cruixent

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

10 comentaris :

  1. Semblen unes postres delicioses, Marta. El toc crumble m'hi ha encantat, trobo que ha de quedar motl bo amb la crema de llimona i iogurt. Petons!

    ResponElimina
  2. Apa, ara ja he vist perquè ens has ensenyat a fer el cruixent! Per aquests gots que deuen estar deliciosos! Guarda-me'n un que em passo a buscar-lo!

    Petons, i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Quina crema de lllimó més bona i més fàcil de fer. Amb el cruixent, ja és de luxe. Petons.

    ResponElimina
  4. A mi m'agraden molt les postres de llimona, es una bona manera d'acabar els àpats una mica potents.
    Ha de ser molt bo amb el toc del cruixent de galeta.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Un postre sencill y rapid m'agraden el postres aixi.
    Un abraç

    ResponElimina
  6. D'aquests gotets, amb cobertura cruixent o sense, me'n prendria uns quants!!! Quin perill!

    ResponElimina
  7. Aquesta era la meua recepta estrela abans d'atrevir-me a fer postres. Jo li afegia llima ratllada. Sempre quedes be i és molt refrescant! Petons desde Dénia

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira que és fàcil i "resultona"! Una abraçada, Marta

      Elimina
  8. Esta receta me viene ideal!
    No sabes del quebradero de cabeza del que acabas de sacarme.
    Gracias!!!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )