GALERIA DE FOTOS

dijous, 21 de novembre de 2013

CRUIXENT DE GALETA AMB AMETLLA

Portem un Cruixent de Galeta amb Ametlla que hem fet per acompanyar unes Postres de Llimona. Aquest cruixent de galeta és una elaboració que va molt bé com a “topping” de postres, sobretot de l’estil dels semifredos, gelats, mousses, etc. També la podries usar per a fer bases de pastissos o galetes.

6-5-cruixent de galeta-cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 100 g de mantega blaneta
  • 100 g de sucre moré*
  • 100 g de farina
  • 100 g d’ametlla mòlta**

**Si és per a acompanyar un postre molt dolç, pots reduir la quantitat de sucre

**L’ametlla pot ser pelada o amb pell

Estris: bol, forquilla, paper de forn, corró

1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.- Deixa la mantega una bona estona fora de la nevera fins que estiga molt blaneta. Primer barreja amb el sucre i després agrega la resta d’ingredients. No cal treballar molt la massa. 

6-5-cruixent de galeta-cuinadiari-1

3.- Estén la massa entre dos papers de forn.

4.- Enforna durant uns 10 minuts a 180ºC. Estarà fet quan comencen a daurar-se les vores. Semblarà que la pasta està blaneta i que no està feta encara, però no la deixes més temps perquè es torrarà massa. Quan es refrede, s’endurirà i estarà cruixent.

5.- Trau del forn quan estiga fred esmicola’l.

6.- Decora les teues postres o guarda en un recipient hermètic.

6-5-cruixent de galeta-cuinadiari-2 

Temps total:  15 minuts

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

4 comentaris :

  1. Veig que també has fet unes galetes amb la massa. Queden bé o s'esmicolen? Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, no s'esmicolen. Queden molt cruixents però la veritat és que tot i que en forma de galeta han quedat molt bones, la massa m'agrada més per a fer-la engrunes i acompanyar postres com la que també ha penjat avui o una mousse de xocolata...per a galeta prefereixo unes altres masses...deuen ser manies meues! :-) Marta

      Elimina
  2. Molt bon suggeriment per fer cruixent Marta!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Hi veig mooooltes possibilitats!!! L'haurem de preparar! Petons!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )