GALERIA DE FOTOS

dimecres, 10 d’abril de 2013

COCA DE MOLLETES

Aqui teniu una altra coca salada típica valenciana, de la zona d’Alacant: la Coca de Molletes.

5-coca molletes-ppal

Al blog ja hi ha una massa de coques salades. Si us vareu llegir aquell post, us contava que per als valencians és molt habitual fer o comprar al forn les coques i pastissets per a esmorzar, berenar o per a per acompanyar qualsevol menjar.

La coca d’avui no porta ni tomacat ni anxoves, sinó “molletes”, que són grums (grumolls) de farina amb oli i sal. És una coca de pa tova, suau, de molla blaneta... Nosaltres estem acostumats a aquest tipus de coca, però qui no l’haja provada mai, li semblarà estranya al començament. És com menjar un polvoró salat damunt d’un pa!!

Ingredients per a una coca gran:

-Per a la coca:

  • 1/2 got de llet tèbia (130 g)
  • 1/2 got d’aigua (130 g)
  • 1/2 got d’oli de gira-sol (100 g)
  • 30 g de rent (llevat) fresc de forner
  • 8 g de sal
  • 500 g de farina de força

-Per a les molletes:

  • 250 g farina normal
  • 50-60 g d’oli suau
  • un bon grapat de sal

Estris: TMX/ màquina de pastar (també es pot fer a mà), bol per deixar pujar la massa, paper i safata de forn


Elaboració:
1.- Sedassa la farina.

5-coca molletes-1

2.- Deixata el llevat en la llet tèbia.

5-coca molletes-2-15-coca molletes-2-2

3.- Barreja primer tots els ingredients líquids (llet+llevat, aigua i oli) i desprès vés afegint la farina barrejada amb la sal.

Si ho fas amb TMX amassa a velocitat espiga uns 2-3 minuts fins que obtingues una massa elàstica i no se t’enganxe als dits. Trau-la del vas amb una espàtula i si han quedat restes de massa a les fulles, tapa i posa la màquina a una velocitat alta durant uns segons. Veuràs com les restes hauran anat a les parets.

5-coca molletes-3-coll-

4.- Passa la massa un bol. Unta-la d’oli i deixa reposar fins que doble el volum. Dependrà de la temperatura que faça però en una horeta ja haurà pujat, sinó, deixa-la una mica més.

5-coca molletes-4-15-coca molletes-4

5.- Escalfa el forn a 180º funció ventilador + dalt i baix.

6.- Folra la safata de forn amb paper i estén la massa. Unta d’oli i deixa reposar mentres fas les molletes.

5-coca molletes-5-1

7.- Fes les molletes: posa la farina en un bol. Agrega l’oli  i la sal. Remena primer amb una forquilla i acaba de barrejar amb les mans. La farina ha de quedar agrumollada i s’ha de notar la sal.

5-coca molletes-7-15-coca molletes-7-35-coca molletes-7-25-coca molletes-7-4

8.- Reparteix les molletes per tota la superfície.

5-coca molletes-8

9.- Fica al forn a 180º durant uns 25 minuts, fins que estiga la coca una mica daurada. Ha de quedar blaneta, no cruixent.

5-coca molletes-ppal3

5-coca molletes-ppal2

Nota: La coca de molletes també es pot fer amb la massa que ja vam penjar però per variar i mostrar-vos una altra, he fet aquesta massa que és la que fa la mare de la meua amiga Alicia i que ix boníssima.

De la mateixa manera amb esta massa també es podria fer una coca amb tomacat, amb anxoves o amb pèsols i ceba.

Temps total: 2 hores aproximadament

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

23 comentaris :

  1. M'encanten aquestes masses per fer coques salades!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. mmm! Que bona, Marta. Això de les molletes ho veig com una mena de crumble però sense mantega, no? Encara millor!! Petons

    ResponElimina
  3. Aquesta coca no la coneixia! els molletes els trobo genials!

    ResponElimina
  4. Uiii!!! Sembla que ha de estar molt bona. No la coneixia Marta, però ja m'ha encuriosit això de les molletes. Es que mira que son bones les coques fetes a casa...

    ResponElimina
  5. No coneixia aquesta mena de coca... De veure-la se'm fa la boca aigua!
    Marta

    ResponElimina
  6. Qué original!!! És ben bé que cada lloc té unes menges ben diferenciades i particulars!!! Ha d'estar molt bona!!! Una abraçada

    ResponElimina
  7. és el primer cop que veig aquesta coca!!! petonets

    ResponElimina
  8. Tantes vegades com he estat per València i no l'he tastada mai.
    Petons.

    ResponElimina
  9. mmmm....que bo!! no n'havia sentit a parlar mai i m'encanta! petons

    ResponElimina
  10. No coneixia aquesta coca! Em sembla molt original :D Ha d'estar ben bona ^^
    Molts petons :)

    ResponElimina
  11. QUINA COCA MÉS BONA !! M'ENCANTA LA RECEPTA
    petonets

    ResponElimina
  12. hola Marta, he de provar la teua també, segur q´está boníssima, la meua és més de la part d´ Alacant, bsts

    ResponElimina
  13. Hola Marta!!! quin bons records m'ha potat la teua foto de coca de molletes, de xicoteta jo sempre esmorzava coca de molletes al cole i era exactament com la q tu has fet!!!!! Per nadal vaig estar buscant la recepta i em van passar una q la masa es va quedar fina, estava bona però no era l'autentica... Aquest cap de setmana la vaig!!!!! Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que vivies per Alacant? Doncs ja dirà si la proves!! :-) Marta

      Elimina
  14. Ahir la vaig fer, i estaba bonísima!!!! Enhorabona desde Denia. M. Angeles (Orfeo de Denia).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qué bé! M'alegre molt M.Angels! Si t'ha agradat la massa també la pots fer amb tomacat, bledes, ceba o fer-les menudes... i gracietes pel comentari! Una abraçada, Marta

      Elimina
  15. me encanta esta coca, y hasta ahora la compraba en la tienda.hoy leyendo tu receta la he puesto en practica.sale clavada!gracias x mostrarnos tus conocimientos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Y a ti muchas gracias por comentarlo! Un saludo, Marta

      Elimina
  16. es tipica de alacant (capital) i comarca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho sé, vaig posar que era típica valenciana sense especificar la zona, però gràcies per l'apunt, ara ho afegiré. Marta

      Elimina
  17. Soc una gran admiraora de la cuina valenciana ( la millor ) y la coca de molletes en torna botxa .
    Bona vesprada

    ResponElimina
  18. Què bona! ma mare la feia, la que compre al forn no està igual. Provaré a fer-la. Gràcies per la recepta.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )