GALERIA DE FOTOS

dimecres, 27 de març de 2013

MELMELADA DE CEBA

La Melmelada de Ceba és una recepta bàsica que combina molt bé amb formatges, foie, carns a la brasa, etc.

6-6-melmelada de ceba-ppal1

Avui us la publiquem perquè hem fet unes Llesques amb Ou amb aquesta Melmelada i un Tall de Formatge de Cabra.

 

4-llesques amb ou formatge cabra i melmelada ceba

 

Ingredients per a fer la melmelada de ceba:

  • 40 g d’oli d’oliva
  • 4 cebes mitjanes* (500 g es quedaran en uns 370 g)
  • 80 g de sucre moré (6 cullerades)
  • 15 g de vinagre de Mòdena
  • opcional: una branqueta de romaní

*Serveix qualsevol tipus de ceba però les de Figueres o les blanques són més suaus. Fins i tot pots trobar-ne unes blanques que venen a posta per a caramel·litzar.

6-6-melmelada de ceba-ing

 

Estris: cassó/ TMX

Elaboració tradicional:

1.- Pela les cebes i talla-les en juliana.

2.- Posa l’oli a un cassó i quan s’escalfe, agrega la ceba i la sal. Cuina durant uns 15 minuts a foc baix.

3.- Després d’este temps agrega el sucre, el vinagre i el romaní i cou remenant de tant en tant fins que la ceba quede caramel·litzada.

 

Elaboració amb TMX:

1.- Pela les cebes i talla-les en juliana.

2.- Posa l’oli a la TMX i programa 4 minuts, velocitat 2 temperatura varoma.

3.- Agrega la ceba i la sal i programa 12 minuts, velocitat 2 temperatura 100º.

4.- Després d’este temps agrega el vinagre, el sucre i el romaní i programa 10 minuts, velocitat 2 temperatura 100º.

 

Melmelada de ceba-coll.jpg

Temps total: 30 minuts

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

7 comentaris :

  1. Oh, Marta quina melmelada més bona! I que be va, anar al rebost i trobar coses fetes de casa. Això jo ho considero un petit luxe. Bones vacances i fins la propera.

    ResponElimina
  2. Ostres, aquesta melmelada té molt potencial a la meva cuina...M'apunto la recepta!!!

    ResponElimina
  3. La ceba confitada lliga amb tot tipus de carn, però també amb peix. Un truquet, si vols que les tires de ceba quedin com cabell d'or, només cal substituir el vinagre de mòdena per un de blanc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte! moltes gràcies pel consell i més si ve d'expertes com vosaltres, apuntat queda per a la propera! Marta

      Elimina
  4. T'he nominat, o no se ben bé com es diu, en el premi best blog, espero que t'agradi!
    http://galetesimescosesdolces.blogspot.com.es/2013/03/premi-best-blog.html
    Mònica

    ResponElimina
  5. Bonisima la ceba confitada¡¡¡¡¡
    t'ha quedat perfecta i les fotos i l'explicació molt clares.
    Marta, gràcies per compartir.

    ResponElimina
  6. Em sembla que la farem a casa (tot i que sense TMX... jejeje) ja t'explicarem com ha sortit, sobretot per fer aquells deliciosos crostons amb ou i fomatge de cabra... hmm... genials!!

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )