GALERIA DE FOTOS

dimecres, 13 de febrer de 2013

CASSOLA DE POLLASTRE, SECRET IBÈRIC, SALSITXES I LLEGUMS

Avui portem una Cassoulet que hem fet amb Pollastre, Secret Ibèric, Salsitxes i Fesols rojos, que hem acabant gratinant amb pa i formatge: un plat ben complet i ben bo.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-ppal1

 

Ingredients:

  • 1 fons d’oli d’oliva
  • 8 ales de pollastre
  • 6 salsitxes de porc (uns 300 g)
  • 300 g de secret ibèric
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 cullerada d’herbes provençals
  • 500 ml de brou d’au (de brick)
  • 200 g de fesols rojos
  • 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)

-Per a gratinar*:

pa ratllat

parmesà ratllat

herbes provençals

(*) Quantitats al gust

Estris: cassola de 28 cm amb tapa (desprès s’ha de gratinar per tant si tens alguna cassola que puga anar al forn, millor. Fins i tot si tens cuina de gas pots fer-ho tot en una cassola de fang.)

Elaboració:

1.- Prepara la carn: treu-li la punta a les ales i talla-les en dues parts, les salsitxes talla-les per la meitat i el secret a quadrets.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-1

2.- Posa un fons d’oli en una cassola ampla i sofregeix la carn. Primer el pollastre i desprès les salsitxes i el secret. Quan estiga tota daurada, trau-la i reserva.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-1-11-2-caussolet pollastre porc llegums-1-21-2-caussolet pollastre porc llegums-1-31-2-caussolet pollastre porc llegums-1-4

3.- Trinxa el porro i la ceba. Daura en la mateixa cassola on has fet la carn i posa’ls una cullerada d’herbes provençals.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-2-1-1-2-caussolet pollastre porc llegums-2-2

4.- Quan veges que ja transparenten, agrega el vi i deixa coure uns 5 minuts.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-3

5.- Ara torna a posar la carn juntament amb la tomaca, els fesols i el brou.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-4-11-2-caussolet pollastre porc llegums-4-21-2-caussolet pollastre porc llegums-4-31-2-caussolet pollastre porc llegums-4-4

6.- Tapa i cou durant 20 minuts. Desprès cou 15 minuts més destapat.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-51-2-caussolet pollastre porc llegums-5-2

7.- Ara ho gratinarem. Barreja el pa ratllat, les herbes i el parmesà. Si la cassola que has estat utilitzant pot anar al forn, fes-ho en la mateixa cassola, sinó, passa-ho a un pyrex o una cassola de fang.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-6

Nota: Aquest menjar es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-ho congelat. Això sí, el gratinat s’ha de fer just abans de servir per tal que el pa i el formatge ratllats estiguen ben cruixents.

Es un plat que ja de per si és ben complet. Tot i així combina molt bé amb arròs blanc, puré de patata, o pasta.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-ppal2

Temps total: 1 hora i mitja aproximadament

Recepta adaptada de “Kitchen” (Australian Women’s Weekly).

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

11 comentaris :

  1. Desde luego tiene una pinta fantástica!
    http://misbizcochoscaseros.blogspot.com

    ResponElimina
  2. I tant que és ben complert aquest plat!
    i ben bé que ha de ser!
    ptns!!

    ResponElimina
  3. Caram, aquest plat sí que fa passar el fred! Quina delícia, si hi ha de tot! No apte per vegetarians, això sí. Les fotos són precioses!!

    ResponElimina
  4. Ha d'estar bo fins i tot sense gratinar, es clar que aquesta capa cruixent m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Donç menuda cassola més bona que ens has portat, marta.
    Ara, amb el fred que fa, be molt de gust menjar un plat així.
    es veu deliciós.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Quina cassola més bona que has fet. Crec que hasta sense gratinar m'encantaria.
    petons

    ResponElimina
  7. M´ha sorprés els ingredients que has ficat, sobreetot la combinació de salsitxes i pollastre. Tens raó, es un plat molt complet.
    Petons

    ResponElimina
  8. Hola Marta guapa tu

    Nena que bó, jo faig "algo" semblant, i això em recorda que fa llunes que no o cuino

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Como me gustan este tipo de platos, contundentes y de invierno. Lo temgo que probar.

    ResponElimina
  10. Un plat ben contundent per a l'hivern. Té una pinta extraordinària.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )