Aquest mes els nois de Memòries d’una Cuinera ens han proposat que fem una recepta de Minestra. A mi personalment la minestra no m’agrada gaire però la Sopa Minestrone m’encanta pel seu sabor i perquè és un àpat molt complet.
Fa un temps, ja vam publicar una Sopa Minestrone que també fem habitualment a casa. Per als que no l’heu provada mai, és una sopa bastant sana i molt completa perquè tot i que porta bacó, també hi ha verdures variades, llegums i algun carbohidrat com l’arròs o la pasta.
Tot i que la Sopa Minestrone que portem avui s’assembla bastant a l’altra que vam fer, aquesta és una mica més completa en quant als ingredients: hem afegit pollastre a trossets, més quantitat de tomaca, caldo de pollastre i en compte d’arròs li hem posat pasta. De sabor estan totes dues molt bones. Pot ser aquesta al portar el pollastre, el brou i gran quantitat de tomaca, queda més saborosa i el caldo és més dens, però també és cert que l’altra, per a un sopar d’entre setmana, és més econòmica i és més fàcil que tinguis a mà tots els ingredients que porta sense haver d’anar a comprar expressament. Vosaltres triareu, nosaltres a casa les anem variant…
Ingredients:
- una ceba menuda trinxada
- un all trinxat
- 2 cuixes de pollastre (cuixa + besanca) desossades i tallades a dauets
- 400 g de verdura variada tallada en juliana o a dauets menuts (ex: 2 carlotes, 1 carabasseta, una mica de col, de bledes, de brècol, 1 branca d’api, ceba, etc. Jo utilitze habitualment les bosses que ja venen preparades perquè porten verdura molt variada)
- 120 g de bacó (una caixeta del que vénen ja tallat)
- 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)
- 750-800 ml de brou de pollastre (de brick)
- 200 g de fesols cuits (1/2 pot de vidre)
- 40 g de pasta curta (ex. galets núm. 10, fideus de forat, etc.)
- una mica d’orenga (opcional)
- Oli, sal i una culleradeta de sucre
- Parmesà ratllat per a servir
Estris: una cassola/olla de 26 cm de diàmetre
Elaboració:
1.- Posa en la cassola una mica d’oli. Quan estiga calent daura la ceba i l’all.
2.- Desprès daura el pollastre, i el bacó.
3.- Agrega la verdura i salta uns 5 minuts.
4.- Ara posa la tomaca, una culleradeta de sucre i una mica de sal (molt poca perquè en compte d’aigua posem brou). Deixa coure a foc moderat-baix uns 8-10 minuts o fins que reduïsca una mica. Remena de tant en tant.
Desprès dels 10 minuts aquest és l’aspecte que està agafant…
5.- Afegeix el caldo i el fesols, i deixa que bulla 10 minuts més.
6.- Agrega la pasta i cou els minuts que indique el fabricant.
Segons el tipus de pasta que utilitzes, si veus que acabada la cocció t’ha quedat la sopa massa densa, afegeix-li una miqueta més de caldo.
7.- Serveix amb parmesà ratllat per sobre.
Temps total: 50 minuts aproximadament
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta