Si us agraden els pastissos de poma i no us agrada complicar-vos la vida a la cuina, aquest és el vostre pastís!
Aquest de la foto l’he fet amb un dels últims estris que m’he comprat: un rodet per fer forma d’enreixat a les masses. (I jo que pensava que es feia a mà…). Si no el teniu no passa res, també he posat fotos d’unes altres vegades que l’he fet sense el rodet i queda molt bonic.
Ingredients:
- 1 planxa rectangular de pasta de full (275 g)
- 2 pomes golden (uns 400g sense pelar, 250 g sense pell ni pinyols)
- 50 g panses
- 40 g de brandi
- 20-25 g sucre roig (un parell de cullerades escasses)
- 120 g melmelada d’albercoc o préssec (2 cullerades i mitja)
- 1 ou per a pintar
- sucre glas per a empolvorar un cop feta
Estris: bol, corró per fer l’enreixat a la pasta de full/ ganivet
Elaboració:
1.- Pela les pomes i talla-les a quarts i cada quart a rodanxes fines.
2.- Posa-les en un bol juntament amb les panses, el sucre i el brandi i deixa que s’adobe tot mentres prepares la massa.
3.- Encén el forn a 180º funció ventilador.
4.- Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.
Si ho fas en forma de reixeta com he fet jo, deixa la part on passaràs el corró una mica més estreta ja que al tapar el pastís, obrirem els forats de la reixa i aquesta part s’estendrà molt més que l’altra.
Passa el rodet apretant perquè queden ben marcats els talls. Per a obrir millor els forats de l’enreixat, jo fique la massa uns 3-5 minuts al congelador perquè s’endurisca.
Si no tens aquest rodet, no passa res, dobla la massa per la meitat (en aquest cas les dues meitats que siguen iguals), desdobla i amb un ganivet fes-li uns 10 ó 15 talls perpendiculars a tu.
5.- En l’altra meitat, en la part que no hem tallat, escampa primer la melmelada, desprès les panses i finalment la poma. (Si queden les panses a la part de dalt, es poden cremar a través dels forats de la massa). Deixa una mica d’espai a les vores.
6.- Pinta les vores amb ou per què quan tanquem se segelle bé.
7.- Doblega la massa de l’enreixat per sobre del farcit. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.
Si no ho fas amb el rodet aquest és l’aspecte abans d’entrar al forn (aquell dia en vam fer dues…)
8.- Enforna durant 25 minuts a 170º funció ventilador.
9.- Quan es refrede, empolvora amb sucre glas.
Degustació: Aquest Pastís de Poma amb Pasta de Full es pot menjar sol o acompanyat d’una mica de nata líquida, d’una crema anglesa o d’un gelat de vainilla.
Temps total: 45 minuts aproximadament
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta