GALERIA DE FOTOS

dimecres, 20 de febrer del 2013

PASTÍS DE POMA AMB PASTA DE FULL

Si us agraden els pastissos de poma i no us agrada complicar-vos la vida a la cuina, aquest és el vostre pastís!

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-1-v 

Aquest de la foto l’he fet amb un dels últims estris que m’he comprat: un rodet per fer forma d’enreixat a les masses. (I jo que pensava que es feia a mà…). Si no el teniu no passa res, també he posat fotos d’unes altres vegades que l’he fet sense el rodet i queda molt bonic.

Ingredients:

  • 1 planxa rectangular de pasta de full (275 g)
  • 2 pomes golden (uns 400g sense pelar, 250 g sense pell ni pinyols)
  • 50 g panses
  • 40 g de brandi
  • 20-25 g sucre roig (un parell de cullerades escasses)
  • 120 g melmelada d’albercoc o préssec (2 cullerades i mitja)
  • 1 ou per a pintar
  • sucre glas per a empolvorar un cop feta

Estris: bol, corró per fer l’enreixat a la pasta de full/ ganivet

Elaboració:

1.- Pela les pomes i talla-les a quarts i cada quart a rodanxes fines.

2.- Posa-les en un bol juntament amb les panses, el sucre i el brandi i deixa que s’adobe tot mentres prepares la massa.

6-5-pastis poma pasta de full-2-16-5-pastis poma pasta de full-2-26-5-pastis poma pasta de full-2-36-5-pastis poma pasta de full-2-4

3.- Encén el forn a 180º funció ventilador.  

4.- Marca la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg. Torna a obrir.

Si ho fas en forma de reixeta com he fet jo, deixa la part on passaràs el corró una mica més estreta ja que al tapar el pastís, obrirem els forats de la reixa i aquesta part s’estendrà molt més que l’altra.

6-5-pastis poma pasta de full-4-16-5-pastis poma pasta de full-4-2

Passa el rodet apretant perquè queden ben marcats els talls. Per a obrir millor els forats de l’enreixat, jo fique la massa uns 3-5 minuts al congelador perquè s’endurisca.

6-5-pastis poma pasta de full-4-36-5-pastis poma pasta de full-4-4

Si no tens aquest rodet, no passa res, dobla la massa per la meitat (en aquest cas les dues meitats que siguen iguals), desdobla i amb un ganivet fes-li uns 10 ó 15 talls perpendiculars a tu.

6-5-pastis poma pasta de full-4-56-5-pastis poma pasta de full-4-6-

5.- En l’altra meitat, en la part que no hem tallat, escampa primer la melmelada, desprès les panses i finalment la poma. (Si queden les panses a la part de dalt, es poden cremar a través dels forats de la massa). Deixa una mica d’espai a les vores.

6-5-pastis poma pasta de full-5-16-5-pastis poma pasta de full-5-26-5-pastis poma pasta de full-5-36-5-pastis poma pasta de full-5-4

6.- Pinta les vores amb ou per què quan tanquem se segelle bé.

6-5-pastis poma pasta de full-66-5-pastis poma pasta de full-6-2

7.- Doblega la massa de l’enreixat per sobre del farcit. Amb un ganivet, fes petits talls al voltant. Això farà que quede ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic. Ara pinta amb ou tot el pastís per dalt.

6-5-pastis poma pasta de full-7-16-5-pastis poma pasta de full-7-26-5-pastis poma pasta de full-7-36-5-pastis poma pasta de full-7-4

Si no ho fas amb el rodet aquest és l’aspecte abans d’entrar al forn (aquell dia en vam fer dues…)

6-5-pastis poma pasta de full-7-5 

8.- Enforna durant 25 minuts a 170º funció ventilador.

6-5-pastis poma pasta de full-8-16-5-pastis poma pasta de full-8-2

9.- Quan es refrede, empolvora amb sucre glas.

6-5-pastis poma pasta de full-9

 

Degustació: Aquest Pastís de Poma amb Pasta de Full es pot menjar sol o acompanyat d’una mica de nata líquida, d’una crema anglesa o d’un gelat de vainilla.  

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-2- 

6-5-pastis poma pasta de full-ppal-2 

Temps total: 45 minuts aproximadament

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dimecres, 13 de febrer del 2013

CASSOLA DE POLLASTRE, SECRET IBÈRIC, SALSITXES I LLEGUMS

Avui portem una Cassoulet que hem fet amb Pollastre, Secret Ibèric, Salsitxes i Fesols rojos, que hem acabant gratinant amb pa i formatge: un plat ben complet i ben bo.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-ppal1

 

Ingredients:

  • 1 fons d’oli d’oliva
  • 8 ales de pollastre
  • 6 salsitxes de porc (uns 300 g)
  • 300 g de secret ibèric
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 cullerada d’herbes provençals
  • 500 ml de brou d’au (de brick)
  • 200 g de fesols rojos
  • 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)

-Per a gratinar*:

pa ratllat

parmesà ratllat

herbes provençals

(*) Quantitats al gust

Estris: cassola de 28 cm amb tapa (desprès s’ha de gratinar per tant si tens alguna cassola que puga anar al forn, millor. Fins i tot si tens cuina de gas pots fer-ho tot en una cassola de fang.)

Elaboració:

1.- Prepara la carn: treu-li la punta a les ales i talla-les en dues parts, les salsitxes talla-les per la meitat i el secret a quadrets.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-1

2.- Posa un fons d’oli en una cassola ampla i sofregeix la carn. Primer el pollastre i desprès les salsitxes i el secret. Quan estiga tota daurada, trau-la i reserva.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-1-11-2-caussolet pollastre porc llegums-1-21-2-caussolet pollastre porc llegums-1-31-2-caussolet pollastre porc llegums-1-4

3.- Trinxa el porro i la ceba. Daura en la mateixa cassola on has fet la carn i posa’ls una cullerada d’herbes provençals.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-2-1-1-2-caussolet pollastre porc llegums-2-2

4.- Quan veges que ja transparenten, agrega el vi i deixa coure uns 5 minuts.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-3

5.- Ara torna a posar la carn juntament amb la tomaca, els fesols i el brou.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-4-11-2-caussolet pollastre porc llegums-4-21-2-caussolet pollastre porc llegums-4-31-2-caussolet pollastre porc llegums-4-4

6.- Tapa i cou durant 20 minuts. Desprès cou 15 minuts més destapat.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-51-2-caussolet pollastre porc llegums-5-2

7.- Ara ho gratinarem. Barreja el pa ratllat, les herbes i el parmesà. Si la cassola que has estat utilitzant pot anar al forn, fes-ho en la mateixa cassola, sinó, passa-ho a un pyrex o una cassola de fang.

1-2-caussolet pollastre porc llegums-6

Nota: Aquest menjar es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-ho congelat. Això sí, el gratinat s’ha de fer just abans de servir per tal que el pa i el formatge ratllats estiguen ben cruixents.

Es un plat que ja de per si és ben complet. Tot i així combina molt bé amb arròs blanc, puré de patata, o pasta.

2-1-caussolet pollastre porc llegums-ppal2

Temps total: 1 hora i mitja aproximadament

Recepta adaptada de “Kitchen” (Australian Women’s Weekly).

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dimecres, 6 de febrer del 2013

SÉPIA GUISADA

La sépia (sípia per als catalans) és un ingredient que dóna molt gust als plats on la poses. A mi m’agrada molt cuinar-la amb patates, amb pèsols, amb mandonguilles, etc.

Aquesta recepta d’avui però no porta res de tot això i m’agrada especialment perquè és d’aquells plats en què només has de preparar els ingredients i ficar-los tots en cru a l’olla. Així de senzill. Potser el més pesat de tot és netejar la sépia, però val la pena perquè el resultat és molt bo. 

2-2-sepia guisada-ppal1

Ingredients:

  • 1 fons d’oli
  • 1 ceba trinxada
  • 2 alls trinxats
  • Unes branquetes de julivert
  • 4 cullerades de concentrat de tomaca
  • 1 got menut de vi blanc (uns 140 g)
  • 1 got menut de brisa (orujo/ aiguardent)(uns 140 g)
  • Un polsim de canyella
  • Un polsim de pebre blanc
  • 1 kg sèpia* neta (unes 6 sèpies mitjanes)

*la sèpia és millor que la compres fresca i la congeles amb antelació, així estarà més tendra.

Estris: cassola d’uns 20 cm de diàmetre

Elaboració:

1.- Neteja les sépies, sobre tot els tentacles que poden tenir sorra. Trau-li la pell i talla-la en trossos menuts.


  2-2-sepia guisada-1

2.- Posa, en cru, tots els ingredients en una olla: l’oli, la ceba, els alls, el julivert, la tomaca concentrada, el gotet de vi blanc, el gotet d’aiguardent, la canyella, el pebre blanc i la sépia.

3.- Tapa i deixa coure durant una horeta aproximadament, fins que la sèpia estiga tendra. Remena de tant en tant.

2-2-sepia guisada-coll-ppal1

Nota: Este plat sol està molt bo (sucant una mica de pa :-)), però si vols fer un àpat més complet, el pots acompanyar d’un arròs blanc de guarnició, d’un puré de patata, o fins i tot quan quede un quartet d’hora perquè finalitze la cocció pots afegir unes cullerades de cigrons o fesols cuits.

Temps total: preparació 15 minuts, cocció 1 hora (però sense haver d’estar massa pendent)

Gràcies Rosó per aquesta recepta tan bona!

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

dimecres, 30 de gener del 2013

CREMA DE SOPA DE CEBA I ALL

Amb les Sopes d’All o de Ceba tot va a gustos. Hi ha qui les troba boníssimes però hi ha també qui no les pot ni veure.

La recepta d’avui és un mix entre una sopa d’all i ceba i una crema, ja que porta molts dels ingredients d’aquestes dues sopes però ho triturem tot amb una mica de nata per obtenir una crema molt fina i ben bona, ideal per combatre el fred d’aquestos dies.

Tant si us agraden les cremes de verdures o no, estic segura que aquesta us sorprendrà!

1-2-crema de sopa de ceba i alls-ppal

Ingredients:

  • 600 g de ceba blanca, tendra o de figueres (ja pelada, unes 4 cebes mitjanes)
  • 10 grans d’all (una cabeça)
  • 1 litre de brou d’au (de brick)
  • 50 g de pa torrat (4 llesquetes de pa de barra)
  • 200 ml de nata

-Per a acompanyar:

Estris: cassola de 28 cm, TMX/batedora, colador

Elaboració:

1.- Si no tens el pa torrat, talla’l a llesques i fica-les uns 10 minuts al forn a 180ºC. Reserva. (Aquí n’hem fet de més per a guardar-lo).

1-2-crema de sopa de ceba i alls-1-11-2-crema de sopa de ceba i alls-1-2

2.- Pica la ceba ben menuda i ofega-la en un fons d’oli durant uns 10 minuts fins que estiga ben transparent.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-2-11-2-crema de sopa de ceba i alls-2-2

3.- Mentrestant separa els grans d’all. Treu-los els dos extrems i si vols talla’ls per la meitat però no els tragues la pell ja que aquesta li donarà un gustet molt peculiar. Al final ho triturarem tot i ho colarem. Cou uns 5 minuts més.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-3-11-2-crema de sopa de ceba i alls-3-2

4.- Afegeix el pa i el brou d’au i cou durant 15 minuts.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-4-11-2-crema de sopa de ceba i alls-4-2

5.- Ara posa-hi la crema de llet i deixa uns 5 minuts més a foc moderat.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-5

6.- Retira del foc i tritura amb la TMX/batedora. Rectifica de sal i pebre i passa per un colador.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-6-11-2-crema de sopa de ceba i alls-6-2

La pell dels alls quedarà en el colador:

1-2-crema de sopa de ceba i alls-6-3

7.- Servei ben calenta*.

Degustació*: Aquesta Crema de Ceba a mi personalment m’agrada més menjar-la en calent. No obstant, al ser del tipus de la Vichyssoise, també la podríeu prendre tèbia o freda. Es pot servir en plats grans o en gotets menuts com a part d’un menú degustació.

Suggeriments per a servir la crema: Serveix amb uns encenalls de pernil serrà, ceba fregida deshidratada, un ou de guatlla escalfat. Tria el que més t’agrade.

Ho pots guarnir també amb unes branquetes de farigola.

1-2-crema de sopa de ceba i alls-ppal2

Temps: 45 minuts


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta