Avui portem una Cassoulet que hem fet amb Pollastre, Secret Ibèric, Salsitxes i Fesols rojos, que hem acabant gratinant amb pa i formatge: un plat ben complet i ben bo.
Ingredients:
- 1 fons d’oli d’oliva
- 8 ales de pollastre
- 6 salsitxes de porc (uns 300 g)
- 300 g de secret ibèric
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 cullerada d’herbes provençals
- 500 ml de brou d’au (de brick)
- 200 g de fesols rojos
- 400 g de tomaca trossejada (1 pot menut)
-Per a gratinar*:
pa ratllat
parmesà ratllat
herbes provençals
(*) Quantitats al gust
Estris: cassola de 28 cm amb tapa (desprès s’ha de gratinar per tant si tens alguna cassola que puga anar al forn, millor. Fins i tot si tens cuina de gas pots fer-ho tot en una cassola de fang.)
Elaboració:
1.- Prepara la carn: treu-li la punta a les ales i talla-les en dues parts, les salsitxes talla-les per la meitat i el secret a quadrets.
2.- Posa un fons d’oli en una cassola ampla i sofregeix la carn. Primer el pollastre i desprès les salsitxes i el secret. Quan estiga tota daurada, trau-la i reserva.
3.- Trinxa el porro i la ceba. Daura en la mateixa cassola on has fet la carn i posa’ls una cullerada d’herbes provençals.
4.- Quan veges que ja transparenten, agrega el vi i deixa coure uns 5 minuts.
5.- Ara torna a posar la carn juntament amb la tomaca, els fesols i el brou.
6.- Tapa i cou durant 20 minuts. Desprès cou 15 minuts més destapat.
7.- Ara ho gratinarem. Barreja el pa ratllat, les herbes i el parmesà. Si la cassola que has estat utilitzant pot anar al forn, fes-ho en la mateixa cassola, sinó, passa-ho a un pyrex o una cassola de fang.
Nota: Aquest menjar es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-ho congelat. Això sí, el gratinat s’ha de fer just abans de servir per tal que el pa i el formatge ratllats estiguen ben cruixents.
Es un plat que ja de per si és ben complet. Tot i així combina molt bé amb arròs blanc, puré de patata, o pasta.
Temps total: 1 hora i mitja aproximadament
Recepta adaptada de “Kitchen” (Australian Women’s Weekly).
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta