Ingredients:
- 1 manat de bledes* (700-800 g)
- 4 creïlles (patates mitjanes)
- 500-700 ml aproximadament d’aigua
- oli d’oliva i sal
-Per a la salseta:
- 1 bon raig d’oli d’oliva
- 1 cabeça d’alls (8-9 grans d’all)
- 1 cullerada de pebre roig dolç
- 2 cullerades de vinagre de vi blanc (o al gust)
*Nota sobre les bledes: la bleda és una verdura d’hivern per tant ara està en un bon moment i la pots comprar a bon preu. T’expliquem com la pots escaldar i conservar al congelador aquí. En esta recepta la podries posar directament congelada com fem a la foto número 6 del següent collage:
Estris: olla pressió o cassola, estri per bullir al vapor, paella per a fregir els alls
Elaboració pas a pas:
La verdura jo l’acostume a fer al vapor a dins de l’olla de pressió. Si no t’agrada cuinar amb l’olla de pressió o fer-la al vapor, bull la verdura com ho fas habitualment.
1.- Col·loca la vaporera en l’olla de pressió i posa l’aigua a escalfar.
2.- Mentre s’escalfa l’aigua prepara la verdura:
Pela i talla les creïlles, primer per la meitat longitudinalment i desprès a rodanxes d’un centímetre i mig més o menys.
Renta les bledes i talla-es en trossos de 2 dits aproximadament. Si la penca és massa ampla, talla-la per la meitat. Posa-ho tot a l’olla, tira una mica de sal i un raig d’oli. Tanca l’olla i cou la verdura uns 12 minuts comptats des que s’aixeca la primera anella o comença a sortir el vapor.
3.- Prepara la salseta: pela els alls i talla’s a làmines o pica’ls. Posa un bon fons d’oli en una paella i quan estiga calent fica els alls. Fregeix-los fins que estiguen daurats però vés en compte perquè si se’t torren massa amargaran. Retira del foc, agrega el vinagre, desprès el pebre roig i remena. Tira per sobre de la verdura.
4.- Serveix calent.
Temps total: 40-50 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
8 comentaris :
Un plat sa i ben bo.
Gràcies per la recepta, les bledes són bones, però no agraden a tothom. Jo mateix de xicoteta no m'agradaven, però a còpia de menjar-ne m'han anat agradant.
Això s'ha de provar!!
Es una bona recepta i sana.
Gracies.
A casa la bleda ens agrada molt. Amb aquest fregidet d'all i pebre per sobre, encara ha de quedar més gustosa!
Amb aquest sofregidet han d'estar molt bones!
o com vestir de festa unes senzilles, però daludabilisimes , bledes
Amb aquest sofregit li donem un puntet "festiu" a les bledes!
PTNTS
Dolça
Com milloren les bledes amb aquest sofregit, m'agrada la recepta! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
Una abraçada!
Publica un comentari a l'entrada