GALERIA DE FOTOS

FUMET DE PEIX AMB SOFREGITFUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

MONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSAMONA, PANOU, TONYA O REGANYÀ DE CARABASSA01 Abr 2024 0 Comentaris

...

RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUARECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA23 Mar 2024 0 Comentaris

...

ROAST BEEFROAST BEEF17 Mar 2024 0 Comentaris

...

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADESCOQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES15 Gen 2024 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i PicadetesPROPOSTES PER AL NADAL I-Entrants i Picadetes22 Des 2023 0 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços TradicionalsPROPOSTES PER AL NADAL III–Postres i Dolços Tradicionals22 Des 2023 3 Comentaris

...

PROPOSTES PER AL NADAL II–Plats PrincipalsPROPOSTES PER AL NADAL II–Plats Principals22 Des 2023 1 Comentaris

...

SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)SARDINES FUMADES (SARDINES EN SAL FUMADA)15 Oct 2023 1 Comentaris

...

CIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRATCIGRONS AMB MORCILLA DE BURGOS I OU FERRAT24 Sep 2023 0 Comentaris

...

LLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓLLOBARRO AMB PATATES, XAMPINYONS I BACÓ26 May 2023 0 Comentaris

...

BATUT DE FRUITS VERMELLSBATUT DE FRUITS VERMELLS04 Abr 2023 0 Comentaris

...

XIPS DE COL KALEXIPS DE COL KALE01 Abr 2023 0 Comentaris

...

AMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJAAMANIDA DE PERDIU ESCABETXADA AMB COL KALE, MAGRANA I TARONJA19 Feb 2023 0 Comentaris

...

PERDIUS EN ESCABETX DE TARONJAPERDIUS EN ESCABETX DE TARONJA14 Gen 2023 0 Comentaris

...

PAN DE MUERTO per Tots SantsPAN DE MUERTO per Tots Sants01 Nov 2022 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONSCARN MAGRA AMB TOMACA I ROVELLONS23 Oct 2022 0 Comentaris

...

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMAAPPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA22 Oct 2022 1 Comentaris

...

 SALSITXES AMB ROVELLONS SALSITXES AMB ROVELLONS14 Oct 2022 2 Comentaris

...

TIRAMISÚTIRAMISÚ09 Oct 2022 2 Comentaris

...

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACALASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA01 Oct 2022 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONSMANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS24 Sep 2022 0 Comentaris

...

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)10 Sep 2022 0 Comentaris

...

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATAGALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA28 Ago 2022 0 Comentaris

...

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACSCIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS29 Jul 2022 1 Comentaris

...

CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETACROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA20 Jul 2022 0 Comentaris

...

PEIX SEC: mussola i capellansPEIX SEC: mussola i capellans17 Jul 2022 2 Comentaris

...

CALLOS CuinaDiariCALLOS CuinaDiari02 Jul 2022 0 Comentaris

...

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOANPROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN23 Jun 2022 11 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOTPASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT29 May 2022 0 Comentaris

...

PEPITOS, XIMOS O XIMETSPEPITOS, XIMOS O XIMETS14 Abr 2022 3 Comentaris

...

NIUS DE XOCOLATA I AMETLLANIUS DE XOCOLATA I AMETLLA10 Abr 2022 0 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHERTORTELL DE REIS AMB XOCOLATA I FERRERO ROCHER05 Gen 2022 2 Comentaris

...

TRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀTRONC DE NADAL DE MASSAPÀ - TIÓ DE MASSAPÀ19 Des 2021 0 Comentaris

...

ROTLLETS D'ANÍSROTLLETS D'ANÍS28 Nov 2021 2 Comentaris

...

BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)BOUNTY CASOLÀ (Bombons de coco i xocolata)13 Nov 2021 0 Comentaris

...

CARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETACARPACCIO DE CARBASSÓ / CARPACCIO DE CARABASSETA28 Jul 2021 3 Comentaris

...

GOTETS DE CREMA DE FORMATGE,  MELMELADA I GALETA CRUIXENTGOTETS DE CREMA DE FORMATGE, MELMELADA I GALETA CRUIXENT10 Jul 2021 2 Comentaris

...

RAÏMET DE PASTORRAÏMET DE PASTOR05 Jun 2021 1 Comentaris

...

MADUIXES SUZETTE AL PEBREMADUIXES SUZETTE AL PEBRE08 May 2021 0 Comentaris

...

TRUITA DE FAVES I BACALLÀTRUITA DE FAVES I BACALLÀ10 Abr 2021 0 Comentaris

...

PICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanidesPICADA DE CACAUETS per a plats de peix i amanides27 Mar 2021 0 Comentaris

...

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de CadizCHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz21 Mar 2021 0 Comentaris

...

CARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUIDCARAMEL LÍQUID O SUCRE CREMAT LÍQUID14 Mar 2021 0 Comentaris

...

CRISPETES DOLCESCRISPETES DOLCES26 Feb 2021 2 Comentaris

...

REMENAT D'OU AMB TOMACAREMENAT D'OU AMB TOMACA25 Feb 2021 2 Comentaris

...

SOFREGITSOFREGIT19 Feb 2021 0 Comentaris

...

FABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valencianaFABIOLA O CORONA DE COCO - Recepta valenciana22 Gen 2021 1 Comentaris

...

GALTES DE PORC AL VI DE PORTOGALTES DE PORC AL VI DE PORTO30 Des 2020 0 Comentaris

...

ANOUETES DE NADALANOUETES DE NADAL12 Des 2020 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONSSALTIMBOCCA AMB PRESSA IBERICA I XAMPINYONS20 Nov 2020 2 Comentaris

...

SANG AMB CEBASANG AMB CEBA30 Ago 2020 4 Comentaris

...

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasaRECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa22 Mar 2020 2 Comentaris

...

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARIPROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI21 Des 2019 0 Comentaris

...

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIAMELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA28 Jul 2019 6 Comentaris

...

PANCAKES O CREPS AMERICANESPANCAKES O CREPS AMERICANES01 Mar 2019 1 Comentaris

...

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSICCAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC16 Oct 2018 0 Comentaris

...

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGSCARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS01 Oct 2018 1 Comentaris

...

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)08 Ago 2018 1 Comentaris

...

PIZZA DE GALETA DECORADAPIZZA DE GALETA DECORADA29 Jul 2018 0 Comentaris

...

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGEESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE28 May 2018 1 Comentaris

...

CALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀCALAMARS AMB CIGRONS i BRANDADA DE BACALLÀ16 May 2018 6 Comentaris

...

FLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADESFLAM DE FORMATGE SEMICURAT I MASCARPONE AMB NOUS CARAMELITZADES09 May 2018 0 Comentaris

...

NOUS CARAMEL·LITZADESNOUS CARAMEL·LITZADES04 May 2018 0 Comentaris

...

ROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDIROSES DE LLAMINADURA PER SANT JORDI23 Abr 2018 0 Comentaris

...

MOLLETESMOLLETES13 Abr 2018 2 Comentaris

...

CREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADACREMA CATALANA, CREMA DE SANT JOSEP o CREMA CREMADA21 Mar 2018 2 Comentaris

...

BUNYOLS DE VENTBUNYOLS DE VENT06 Mar 2018 3 Comentaris

...

ARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLAARRÒS AMB FESOLS, BLEDES I COSTELLA17 Feb 2018 0 Comentaris

...

MANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarellaMANDONGUILLES AMB FORMATGE - Polpette di carne al sugo, con cuore filante di mozzarella24 Gen 2018 0 Comentaris

...

COQUETES DE SANT ANTONICOQUETES DE SANT ANTONI16 Gen 2018 0 Comentaris

...

VANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainillaVANILLEKIPFERL, galetes de nadal amb fruits secs i vainilla23 Nov 2017 2 Comentaris

...

FILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓFILET DE PORC IBÈRIC AMB SALSA DE XAMPINYONS I BACÓ29 Oct 2017 0 Comentaris

...

COCA DE IOGURT SENSE GLUTENCOCA DE IOGURT SENSE GLUTEN27 Sep 2017 6 Comentaris

...

MELMELADA DE FIGAMELMELADA DE FIGA13 Sep 2017 1 Comentaris

...

CAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLACAFÈ FRED AMB LLIMONA I CANYELLA05 Ago 2017 4 Comentaris

...

TORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLATORRADA AMB ALVOCAT, SALMÓ, TOMÀQUET I MOZZARELLA25 Jul 2017 2 Comentaris

...

BRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pasBRANDADA DE BACALLÀ. Recepta pas a pas19 Mar 2017 4 Comentaris

...

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)16 Feb 2017 0 Comentaris

...

GOTET DE FOIE I CEPSGOTET DE FOIE I CEPS01 Feb 2017 2 Comentaris

...

MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)MONGETES AMB CLOÏSSES (Versió Ràpida)26 Gen 2017 2 Comentaris

...

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYAPOLLASTRE AMB ESCAMARLANS. PLAT DE MAR I MUNTANYA29 Des 2016 7 Comentaris

...

GAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENTGAMBES ARREBOSSADES AMB ARRÒS VERD CRUIXENT20 Des 2016 1 Comentaris

...

AMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDSAMANIDA DE MAGRANA I PERNIL AMB VINAGRETA DE GERDS02 Nov 2016 2 Comentaris

...

PANELLETS D’AVELLANAPANELLETS D’AVELLANA30 Oct 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLESCONILL EN SALSA DE CAVA I AMETLLES12 Oct 2016 2 Comentaris

...

AMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀAMANIDA DE TOMACA AMB ANXOVES, SEITONS I BACALLÀ15 Sep 2016 2 Comentaris

...

TORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMATORRADA AMB CONFIT D’ÀNEC, VERDURES I ALL I OLI DE POMA18 Jun 2016 2 Comentaris

...

ALLIOLI DE POMAALLIOLI DE POMA11 Jun 2016 1 Comentaris

...

COCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGECOCA D’ESCALIVADA AMB UN TOC DE MELMELADA I FORMATGE03 Jun 2016 1 Comentaris

...

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDSPASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS21 Abr 2016 2 Comentaris

...

CONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDESCONILL EN SALSA DE NYORES I FRUITS SECS DE LA LOURDES07 Abr 2016 6 Comentaris

...

COCA DE LLANDA DE CARABASSACOCA DE LLANDA DE CARABASSA31 Mar 2016 4 Comentaris

...

FARINADES, “FARINAES” O FARINOSESFARINADES, “FARINAES” O FARINOSES25 Mar 2016 5 Comentaris

...

ARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFESARRÒS AMB CONILL, FAVES I CARXOFES01 Mar 2016 2 Comentaris

...

XIPS DE CARXOFAXIPS DE CARXOFA02 Feb 2016 4 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. ReceptesSUCS O BATUTS VERDS. Receptes30 Gen 2016 4 Comentaris

...

COUS COUS A LA VALENCIANACOUS COUS A LA VALENCIANA22 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)SUC VERD AMB COL KALE, API, CARLOTA, TARONJA, LLIMA, MANGO, PLÀTAN I ALVOCAT (5)18 Gen 2016 2 Comentaris

...

SUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADASUC VERD AMB ESPINACS, API, CARLOTA, TARONJA, POMA, LLAVORS DE CHÍA I AIGUA DE CIVADA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLASUC VERD AMB COL KALE, TARONJA, MANGO, PINYA, GINGEBRE I CANYELLA18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)SUC VERD AMB BLEDES, CARLOTA, PLÀTAN, TARONJA, LLIMONA, CANYELLA, GINGEBRE, ÀLOE VERA (2)18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTANSUC VERD AMB ENCIAM, BLEDES, API, POMA, KIWI I PLÀTAN18 Gen 2016 0 Comentaris

...

SUCS O BATUTS VERDS. IntroduccióSUCS O BATUTS VERDS. Introducció17 Gen 2016 13 Comentaris

...

TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)TORTELL DE REIS AMB MASSAPÀ (Xavier Barriga)04 Gen 2016 9 Comentaris

...

FARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPSFARCELLETS DE WONTON O CANELONS DE VERDURES, GAMBES I CEPS21 Des 2015 0 Comentaris

...

SALTIMBOCCASALTIMBOCCA30 Nov 2015 1 Comentaris

...

BROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel AllenBROWNIE AMB XOCOLATA BLANCA I GERDS de Rachel Allen21 Oct 2015 3 Comentaris

...

COCHINITA PIBIL de Ferran AdriàCOCHINITA PIBIL de Ferran Adrià28 Sep 2015 5 Comentaris

...

LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)LLIMONADA AMB TARONJA I CARLOTA (Beguda energètica i refrescant)14 Ago 2015 3 Comentaris

...

SAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓSAMFAINA AMB ALBERGÍNIA I CARBASSÓ19 Jul 2015 3 Comentaris

...

PA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLESPA DE CALATRAVA AMB BRIOIX I AMETLLES06 Jul 2015 3 Comentaris

...

COCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADACOCA DE SANT JOAN DE BRIOIX I FRUITA CONFITADA21 Jun 2015 2 Comentaris

...

COCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULLCOCA DE CABELL D’ÀNGEL AMB PASTA DE FULL16 Jun 2015 3 Comentaris

...

TRUITA DE PATATATRUITA DE PATATA08 Jun 2015 3 Comentaris

...

GUACAMOLEGUACAMOLE21 May 2015 4 Comentaris

...

MASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGAMASSA DE BRIOIX DE XAVIER BARRIGA13 May 2015 8 Comentaris

...

DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERESDECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES04 Abr 2015 4 Comentaris

...

VERAT A L’ALL CREMATVERAT A L’ALL CREMAT20 Mar 2015 6 Comentaris

...

CIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PACIGRONS AMB BACALLÀ I MANDONGUILLES DE PA11 Mar 2015 3 Comentaris

...

PASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATAPASTÍS DE TARONJA I AMETLLA AMB COBERTURA DE XOCOLATA26 Feb 2015 18 Comentaris

...

ALL I PEBRE DE LLOBARROALL I PEBRE DE LLOBARRO29 Gen 2015 10 Comentaris

...

BLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIGBLEDES I PATATA AMB SALSETA D’ALLS I PEBRE ROIG19 Gen 2015 8 Comentaris

...

POLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco TorreblancaPOLVORONS D’AMETLLA I AVELLANA de Paco Torreblanca23 Des 2014 4 Comentaris

...

LLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVALLAGOSTINS O GAMBES AMB SALSA D’AMETLLES I CAVA16 Des 2014 5 Comentaris

...

6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari6 XEFS, 3 EQUIPS, UN REPTE- Concurs de Cuina contra el malbaratament alimentari10 Des 2014 0 Comentaris

...

AMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran RecapteAMANIDA DE LLENTIES, VERDURETES I TONYINA– Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte28 Nov 2014 1 Comentaris

...

CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 2014CuinaDiari amb Blocs Contra la Fam i El Gran Recapte d’Aliments 201427 Nov 2014 1 Comentaris

...

Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv3Una recepta de CuinaDiari al Llibre de Cuines de Tv321 Nov 2014 3 Comentaris

...

ESPATLLA DE XAI AL FORNESPATLLA DE XAI AL FORN12 Nov 2014 6 Comentaris

...

FUMET DE PEIX AMB SOFREGIT16 Mar 2025 1 Comentaris

...

divendres, 21 de març del 2014

ARRÒS AMB CROSTA (Arròs amb Costra)

Els que em conegueu o em seguiu, sabeu de la meua debilitat per l’arròs, i especialment per l’Arròs al Forn.

Abans de les vacances d’estiu el vaig fer al Cuines de Tv3 i tot i que la calor no acompanyava massa, molts em vau comentar que l’havíeu fet i que us havia agradat. L’arròs d’avui és molt semblant però anem una mica més enllà i fem un pas més: l’acabem cobrint-lo amb una capa d’ous batuts que es collen al forn i d’ahí li ve el nom d’Arròs amb Crosta (o amb Costra com diem els valencians, encara que veig que és un castellanisme…).

A molts us semblarà una mica estrany ficar com una mena de truita a sobre de l’arròs, però bé, no l’he inventat jo, és un arròs molt tradicional de les comarques del sud d’Alacant i també es fa en alguns pobles de la Marina Alta que és d’on jo sóc.

Entre els ingredients pots trobar o bé les restes del putxero, o bé carn de conill, pollastre, costella, carn magra, llonganissa roja, llonganissa blanca, blanquet, botifarra de ceba… Jo avui l’he fet amb carn magra, cansalada i embotits ja talladets a trossets perquè ningú hagués de tallar res.

Com podreu imaginar, no és un arròs de dieta però està molt bo!

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-ppal1

Ingredients per a 4-5 persones: 

  • 2 talls de cansalada tallada a daus
  • 3-4 trossos de carn magra per persona tallada a trossos
  • 1 cabeça d’alls
  • 3-4 llonganisses blanques (salsitxes)
  • 1 botifarra de ceba per persona
  • 1 creïlla (patata) mitjana tallada a rodanxes
  • 250 g de cigrons cuits (uns 60-70 g per persona)
  • 400 g d’arròs (70-100 g per persona) 
  • 1 ó 2 blanquets* tallats a rodanxes gruixudes
  • caldo d’au o de putxero (1’5 el volum de l’arròs, en este cas, per a 400 g d’arròs, 750 ml de caldo)
  • colorant o uns brins de safrà
  • 7-8 ous batuts
  • Sal i oli

*El blanquet és un embotit valencià paregut a la botifarra blanca però elaborat amb diferents espècies. També es pot menjar cru.

1-3-arros amb crosta-ingr-blanquet

Estris: cassó/gerra per escalfar el caldo, cassola que puga anar al forn o bé cassola per sofregir els ingredients + cassola de fang de 36 cm

*Si tens inducció, este arròs es pot cuinar en una cassola de ferro que desprès puga anar al forn. Si tens una cassola d’aquest tipus, perfecte, sinó, la manera més tradicional de fer-ho és sofregir els ingredients en una paella o en una olla i passar-ho desprès tot a una cassola de fang.

Elaboració:

1.- En primer lloc escalfa el forn a 200º funció ventilador+calor a dalt i baix. (Jo el que faig és que com tinc inducció, pose la cassola de fang (buida) al forn perquè vaja escalfant-se i així, quan aboque tot des de la cassola on ho he sofregit tot, no es perd la calor. (Mira el punt 9).

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-1

2.- Posa un fons d’oli en una cassola i vés sofregint els ingredients. Començarem amb la cansalada i la carn magra que salarem i enrossirem juntament amb la cabeça d’alls. Si vols que la cansalada i la carn et queden més tendres, cou-les a poc a poc i no poses el foc massa fort.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-2-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-2-21-3-arros amb crosta-cuinadiari-2-31-3-arros amb crosta-cuinadiari-2-4

3.- Passats uns 15-20 minuts agrega les llonganisses tallades a trossets.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-3-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-3-2

4.-Al cap de 10 minutets, sofregeix un poc la botifarra de ceba tallada a rodanxes gruixudes. No cal que la deixes massa estona, només que la daures una mica per les dues bandes hi haurà prou. Trau-la i reserva.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-4-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-4-2

5.- A continuació posa les creïlles i quan siguen rosses, trau-les i reserva-les.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-5-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-5-2

6.- Ara és un bon moment per anar escalfant el caldo amb el colorant o el safrà.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-6

7.- Afegeix els cigrons i dóna unes voltes perquè agafen temperatura.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-6 

8.- Seguidament, tira l’arròs i dóna unes voltes per tal que s’impregne de tots els sabors del que hem anat sofregint. Com pots veure a la gerra, l’arròs arriba a la ratlla dels 0,5 l, per tant, per a mesurar el caldo (1 vegada i mitja), posarem 0,75 l (0.5+0.25).

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-8-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-8-2

9.- Prepara la cassola per a enfornar-la.

En aquest moment, si la cassola que has fet servir per a sofregir els ingredients no pot anar al forn, ho hauries de posar tot a una cassola de fang, jo ho acostume a fer així, i fins i tot, com us he comentat al punt 1, pose la cassola de fang buida al forn perquè desprès al posar tots els ingredients en calent no hi haja canvis bruscos de temperatura i també perquè a l’arròs no li tallem la cocció. Si ho fas així, recorda d’anar en compte amb la temperatura de la cassola i de posar una llaça (un sitiet/ estalvis) a sota.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-1

Aboca per tant tot el que tens a la cassola, a la cassola de fang. Col·loca la cabeça d’alls al mig i al voltant reparteix bé la carn, les botifarres, els blanquets tallats a rodanxes gruixudes i les creïlles. Aboca el caldo bullint.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-21-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-31-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-41-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-5

10.- Fica la cassola al forn i programa uns 12-15 minutets a 200º.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-9-6 

Com l’arròs es cou a una temperatura elevada, es formarà una capa sequeta per sobre. Si veus que se’t torra tot massa, baixa la temperatura a 180º. Encara que et faça la sensació que li falta aigua, no li’n poses. És un arròs que queda ben sec i amb un gra molt solt.

11.- Mentrestant, bat els ous amb una mica de sal. Va molt bé fer-ho en un pot de conserva.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-11-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-11-2

12.- Quan hagen passat els primers 12-15 minuts de cocció, l’arròs ja estarà bastant eixut. Obre el forn i amb molta cura de no cremar-te, aboca els ous per sobre. Deixa coure uns 8 minuts més.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-12-11-3-arros amb crosta-cuinadiari-12-2

13.- Serveix ben calent.

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-ppal1

1-3-arros amb crosta-cuinadiari-ppal2

Nota: Si no tens caldo fet, pots fer un caldo senzill amb un parell de carcasses de pollastre, 4  pastanagues, una branca d’api, un porro, un nap i una xirivia, sinó, el pots utilitzar de brick.

La proporció de caldo per a aquest arròs no és de 2 vegades el volum de l’arròs sinó d’una i mitja. Amb el forn no podem jugar tant amb la temperatura com amb el foc, per tant, si posarem més líquid, se’ns passaria l’arròs. A més, aquí posem una capa d’ous per sobre que encara li dóna més humitat. 

Temps total: amb el caldo fet, una horeta i un poquet

Bon profit!!

I aquesta ha estat la nostra aportació a la proposta mensual de Memòries d’una cuinera :

arro_s

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

20 comentaris :

me ha dit...

Els Pegolins estaràn contents! Se t'ha oblidat explicar que a Pego hi ha un dia que és el dia de la "Costra" en que tradicionalment era festa i la gent anava al camp a menjar-se l'arròs amb costra amb els amics :) o almenys això tinc entès!

Marta CuinaDiari ha dit...

Molt bona aportació Laia!! :-)

Mònica Tarradellas ha dit...

Qué original! És ben bé que els plats tradicionals d'arreu són esplèndids i ens porten un munt de sorpreses agradables! Això de la truita dalt l'arròs s'ha de provar! Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

uau!! El d'alesrohes ja em va agradar molt, perquè per mi era desconegut, i era molt complert. Però aquest d'avui ja és total!! que bé que hi queda, aquesta crosta d'ou, Marta! Petons

Pumuky ha dit...

Ja n'havia sentit a parlar d'aquest arròs, però no l'havia vist encara! I veient-lo, no puc més que dir-te que estic convençut que m'encantarà!
Quina pintassa i què bo ha d'estar amb aquesta costra!

Petons!

Teresa ha dit...

Veient els ingredients ha de ser bo a la força!! i la mà de la cuinera, eh? una bona cassola!

Miquel ha dit...

Habia oido el nombre pero no sabia como se hacia,y ahora viendo tu receta esta claro que esta brutal¡¡
peto

No tot són postres ha dit...

Això ha d'estar... bo és poc... boníssim!!
PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Que bo!! el pròxim el faré així amb crosta!!

Coses de Llàbiro ha dit...

buf, això dels ous batuts m'ho he d'apuntar que en sé d'un que li encantaria!
Petons i moltíssimes gràcies per participar

Maria Jesus Novillas Mancho ha dit...

Que arroz tan rico, me guardo tu receta tiene que estar fantastico.
Acabo de hacerme tu seguidora y me quedo por aquí. Si te viene de gusto te pasas por mi blog.
Un abrazo fuerte.

esborrar ha dit...

Doncs crec que no n'he menjat mai, però té una pinta boníssima!! Fa festa!
Marta

Judith ha dit...

ostres Marta, m'has ben sorprès! crec que no he vist mai una recepta similar!!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets

Anònim ha dit...

Jo sol he probat el que fa ma cosina en elx,i dude se faca millor en algun lloc,ni al millor restaurant el fan com ella,vore si me dona receta i la posare.

Anònim ha dit...

Bo soc elena de la ribera alta,Valencia,me agrada la cuina y sobre tot la cuina de ma avia vicenta,,vull anar recuperant receptes de ella,Elena

Guillermo Baixauli Photo ha dit...

Patata em sembla un castellanisme

Anònim ha dit...

Quina recepta.....guardada i amb ganes de fer-la i menjar-la. Promet.
Gracies

Unknown ha dit...

Siiii!!!! GR+racies Laia

Anònim ha dit...

Una recepta de categoria

Marta CuinaDiari ha dit...

Moltes gracies! Marta