Desprès de fer dues vegades Torró de Xixona sense obtenir el resultat desitjat, he arribat a la conclusió que el Torró a la Pedra és el torró ideal per a fer a casa ja que ix boníssim i no té cap complicació si tens la thermomix o una trituradora potent.
En aquest cas en compte de fer-lo amb ametlles, l’hem fet amb avellanes. La gràcia d’aquestos torrons és que es fa amb només 3 ingredients, l’elaboració és senzillísima i els resultat és espectacular.
Ingredients per a una pastilla de torró:
- 180 g de sucre
- 1 culleradeta de vainilla en pols (o 1/2 cm de vainilla en branca)
- 300 g d’avellanes, pelades i torrades
Estris: safata forn, TMX/picadora potent, caixa de fusta o si no en tens, un cartró de llet buit tallat longitudinalment, fulls (folis) o paper kraft, cullera
Elaboració:
1.- Encara que les avellanes estiguen torrades, torra-les una mica al forn. Posa-les en una safata de forn i torra-les a 170º durant 10 minuts remenant-les de tant en tant. Deixa refredar completament.
2.- Mentres es refreden les avellanes, folra una caixa de fusta amb un full de paper. Si no tingueres caixa de fusta, fes-ho amb un cartró de llet, tallant-lo longitudinalment. També podries utilitzar una caixa de sabates. Per a folrar el motlle, fixa’t en la foto. En este cas jo he reutilitzat una caixa quadrada de fusta que era de Formatge Carrat.
3.- Fes sucre glas: Posa el sucre i la vainilla en el vas i tritura’l programant 30 segons, a velocitat progressiva 5-10.
4.- Incorpora les avellanes torrades (en fred).
És important estar atent a la màquina mentre triturem l’avellana: si la triturem poc, quedarà una massa seca i deslligada però si ho triturem massa, es quedarà molt oliosa i tindrà una consistència massa blaneta.
Programa primer 15 segons a velocitat 6. Mentres tritura la màquina, fica l’espàtula pel bocal per tal que no es quede la pasta enganxada a les parets.
5.- Treu la tapa. Este és l’aspecte que tindrà al principi, presentarà una textura terrossa. Amb l’espàtula barreja bé i baixa tot el que hi haja a les parets. Torna a tancar.
6.- Programa velocitat 6 sense temps fins que comence a eixir l’oli de l’avellana (estem parlant d’uns 5 ó 6 segons només!!). Amb una picadora es trituraria fins que la massa començara a treure oli i tinguera consistència de plastilina com la de la foto de la dreta.
7.- Aboca la pasta al motlle, pressiona bé i allisa la superfície amb l’ajuda d’una cullera. Tapa amb el paper i cobreix amb tovallons. Posa un pes a sobre per tal que vaja soltant l’oli. Canvia els tovallons quan els veges molt amerats d’oli.
Nota: és convenient fer aquest torró amb un mínim de 3-4 dies d’antelació per tal que vaja treient l’oli.
Aquest torró és totalment apte per a celíacs.
Temps total: amb l’avellana torrada, 10 minuts
Amb aquesta recepta fem la nostra aportació a la proposta del mes de Desembre de Memòries d’una Cuinera.
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
9 comentaris :
T'ha quedat fantàstic, Marta! Bon Nadal!
T'ha quedat molt bé aquest torró, la Sandra (la meva germana), l'ha fet algun cop i és realment deliciós. Bon Nadal!
T'ha quedat super bé!!! d'aquest no m'he atrevit a fer-ne però t'agafo la recepta!!! bones festes! petons
Llàstima que no surti el torró de xixona. Si aconsegueixes dominar-lo, no deixis de compartir-ho aquí, que hi estic molt interessada ;) el torró d'avellanes t'ha quedat esplèndit, oi? Sembla boníssim! Bones festes!
Què professional Marta, t'ha quedat perfecte.
Molt bona idea de fer-lo d'avellanes, ara no sé quin m'agradaria més.
Molt bones festes i moltíssimes gràcies per participar.
Ja veig que amb la thermomix, això de fer torró és un moment! Però suposo que les mans d'artista culinària que tens també hi ha de tenir molt a veure en el magnífics resultat obtingut! PEtons!
ostres q facil i que booo ha de ser! en aqeusts moments trobo a faltar no tenir una thermomix! petons
uala Marta, t'ha quedat espectacular!!!!!!! quina bona pinta. Moltíssimes gràcies per participar. Petonets i molt bon any nou!!!!
...torró d'avellanes o praliné....oi?
...bona feina.
Una abraçada !!!
Publica un comentari a l'entrada