Esta Amanida de Poma Agredolça és un clàssic del receptari de ma mare. És fàcil de fer, és lleugera i acostuma a agradar molt a la gent, una recepta molt recomanable pel Nadal.
Comparteix ingredients amb el Còctel de Gambes però en aquesta amanida, l’ingredient principal és la poma reineta que va acompanyada d’una mica d’enciam, tonyina, palets de surimi, llagostins i una salsa que fem amb maionesa, ketchup i un poc de iogurt. Una amanida plena de contrastos…
Ingredients per a 6-8 persones:
- 4 pomes mitjanes de la varietat reineta
- 300 g de palets de surimi
- 250 g de cues de llagostins (o gambes) ja bullides i pelades
- 2 cabdells d’enciam
- 1 llanda de tonyina menuda
-Per a la salsa*:
- 4-5 cullerades de maionesa
- 2 cullerades de ketchup
- 1/2 iogurt natural
*quantitats al gust
-Per a decorar:
- unes quantes cues de llagostins senceres, uns palets de surimi, enciam, kiwi, pinya, taronja, etc.
Estris: bol, centrifugador enciam, ganivets
Elaboració:
1.- Prepara tots els ingredients reservant una mica de llagostins sencers, palets de surimi i enciam per a decorar:
Les pomes: pela-les i talla-les a dauets,
Els palets de surimi i els llagostins: talla’ls en trossets d’un dit aproximadament de gruix.
L’enciam: talla’l en juliana fina.
Posa ho tot en un bol juntament amb la tonyina.
2.- Fes la salsa barrejant el mig iogurt, la maionesa i el ketchup. Aboca per sobre de l’amanida i mescla-ho bé.
3.- Decora amb els ingredients que has reservat i fruita al gust. Guarda a la nevera fins el moment de servir.
Nota: Nosaltres avui hem servit l’amanida en una plata i cadascú s’anava posant als plats. Queda molt bé també servida en bols individuals o a sobre d’un full sencer de cabdell d’enciam. Per a presentar-ho d’aquesta manera, talla el cabdell per la meitat longitudinalment, trau-li les fulles de dins deixant espai suficient per poder servir l’amanida a dins.
Temps total: 15-20 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
12 comentaris :
Per mi aquesta recepta és Nadal 100%! Una abraçada!
Una amanida molt festiva!!! Petons!
Aquesta amanida va molt bé d'entrant pels sopars d'aquestes festes. Presentada individualment queda molt bé, és molt refrescant i gens carregosa. Molt bona opció. Petons.
Una amanadia, original, festiva y plena de color
mmm! Fa salivera, aquesta amanida, Marta! A mi el tronquet o surimi m'hi encanta, a l'amanida. No tant la salsa dolça però vaja, ben barrejada també! Això de seguir el receptari de la mare sempre és un èxit assegurat! Petons
Hola Marta!!! Aquesta amanida em servira per variar una mica la dieta que estem fent aquestes setmanes. Perquè el microones està bé, pero tot surt bullit o al vapor i una mica ja va bé, però tants dies ja cansa. Encara que per fi, ja estem a la recta final i a primers de la setmana que bé, per fi, acaben la cuina i el primer que vull fer servir és el forn. ;))) Petonets i una forta abraçada.
A això li dic jo una senyora amanida, i tant! Has proposat una combinació d'ingredients que m'agrada molt, i acompanyar l'amanida amb aquesta salsa, ideal!
Petons!
una amanida molt fresca per compensar els dolços d'aquestes dates!!!!! petonets guapa
Aquesta amanida entra i entra molt bé. Ens hem d'anar preparant, perquè les festes venen amb molts dolços! Una abraçada Marta,
Nani
Quina bona pinta, amb la fruita fresca, els llagostins... La salsa també m'ha agradat molt, me l'apunto!
Això si que és una bona amanida!!! amb aquest colors es ben atractva! petó
Aquesta amanida si que la trobo molt adecuada per les festes de Nadal, me la apuntaré, gracies petons
Publica un comentari a l'entrada