Amb les Sopes d’All o de Ceba tot va a gustos. Hi ha qui les troba boníssimes però hi ha també qui no les pot ni veure.
La recepta d’avui és un mix entre una sopa d’all i ceba i una crema, ja que porta molts dels ingredients d’aquestes dues sopes però ho triturem tot amb una mica de nata per obtenir una crema molt fina i ben bona, ideal per combatre el fred d’aquestos dies.
Tant si us agraden les cremes de verdures o no, estic segura que aquesta us sorprendrà!
Ingredients:
- 600 g de ceba blanca, tendra o de figueres (ja pelada, unes 4 cebes mitjanes)
- 10 grans d’all (una cabeça)
- 1 litre de brou d’au (de brick)
- 50 g de pa torrat (4 llesquetes de pa de barra)
- 200 ml de nata
-Per a acompanyar:
- Encenalls de pernil, ceba fregida deshidratada, ous escalfats de gallina o de guatlla
Estris: cassola de 28 cm, TMX/batedora, colador
Elaboració:
1.- Si no tens el pa torrat, talla’l a llesques i fica-les uns 10 minuts al forn a 180ºC. Reserva. (Aquí n’hem fet de més per a guardar-lo).
2.- Pica la ceba ben menuda i ofega-la en un fons d’oli durant uns 10 minuts fins que estiga ben transparent.
3.- Mentrestant separa els grans d’all. Treu-los els dos extrems i si vols talla’ls per la meitat però no els tragues la pell ja que aquesta li donarà un gustet molt peculiar. Al final ho triturarem tot i ho colarem. Cou uns 5 minuts més.
4.- Afegeix el pa i el brou d’au i cou durant 15 minuts.
5.- Ara posa-hi la crema de llet i deixa uns 5 minuts més a foc moderat.
6.- Retira del foc i tritura amb la TMX/batedora. Rectifica de sal i pebre i passa per un colador.
La pell dels alls quedarà en el colador:
7.- Servei ben calenta*.
Degustació*: Aquesta Crema de Ceba a mi personalment m’agrada més menjar-la en calent. No obstant, al ser del tipus de la Vichyssoise, també la podríeu prendre tèbia o freda. Es pot servir en plats grans o en gotets menuts com a part d’un menú degustació.
Suggeriments per a servir la crema: Serveix amb uns encenalls de pernil serrà, ceba fregida deshidratada, un ou de guatlla escalfat. Tria el que més t’agrade.
Ho pots guarnir també amb unes branquetes de farigola.
Temps: 45 minuts
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Bon profit!!
Marta
14 comentaris :
Soc una gran fan de les sopes i aquesta no la penso deixar passar. Amb unes torrades i gratinat de formatge... ja em sembla sentir-ne la oloreta. Huy que bona!!! Petons.
Jo també sóc fan de la sopa de ceba però així en crema no l'he tastat encara, queda pendent!
Una sopa genial contra els encostipats, Marta! I el pas a pas fa salivera... que bona! No ho he provat mai, com a crema. M'ho apunto! Petons
Doncs jo sóc de les que els encanta la sopa de ceba i la de pa. I aquesta sembla també fantàstica!
Marta
mágrada molt la sopa de seba i la de all però sempre l´he menjà per separat, ha d´estar boníssima, bsts
T'ha quedat una crema perfecta, o sopa, com vulguis dir.
El brou potencía molt més el sabor i la crema de llet o nata líquida li dona el toc característic suau i melòs...
Et felicito, Marta, ha de estar boníssssima!!!!!
petonets.
Marta,
En un altre bloc també he vist una sopa de ceba. Esteu fent que entre tots que la faci avui per a sopar sí o sí.
Bon cap de setmana,
Nani
magnifica proposta.. té que estar més que bona!!
Molt ben explicada la recepta!
Aquest dies que diuen ha de tornar el fred,a questa crema anirà molt bé per fer-lo passar!
ptns!!
Sóc de les que SI agraden les sopes d'all i de ceba. Així, en crema no n'he fet mai. Però ha d'estar molt bona. La faré.
Ptnts
Dolça
Aquesta crema és perfecte per l'hivern, mata tots els virus. Guardada!
Petons.
Nosaltres la vam fer l'altre dia seguint el pas a pas i ens va sortir bonissima!!!! La recomanem!
Sergio & Mire
Moltes gràcies!! m'agrada molt que surtin bé les coses! Marta
Cuando llega el frío me lanzo a las sopas y aunque no descarto ninguna la de cebolla es mi preferida.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Publica un comentari a l'entrada