GALERIA DE FOTOS

dijous, 16 de febrer de 2017

HUESITOS CASOLANS (Barretes cruixents de amb crema de cacau i avellanes i xocolata)

Des de l’última edició de Master Chef Junior, les meues filles només volen provar noves receptes, siguen dolces o salades. La darrera recepta que han fet són estes barretes cruixents amb crema de cacau cobertes amb xocolata, els coneguts Huesitos.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ppal-1

És una recepta súper senzilla, que la poden fer els xiquets gairebé ells sols. L’èxit està assegurat tant entre els petits com entre els grans, ja que a molts ens transporta a la nostra infància, quan no hi havia tant a triar i els Huesitos eren una de les llaminadures més típiques.

Ingredients per a 15 barretes:

  • 36-40* galetes de neula (les de gelat de tall)
  • 150-170 g de crema de cacau i avellanes (Nutella)
  • Cobertura:
    • 180 g de xocolata de cobertura (jo del 70%)**
    • 1 cullerada d’oli de gira-sol

*Nosaltres hem utilitzat dos paquets com el de la foto. Cada paquet en porta 20, però has de preveure que alguna se’t trencarà.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ingr neules

**amb la xocolata del 70% queden molt bons però si la prefereixes amb 50% de cacau, amb llet o fins i tot blanca, cobreix-los amb el tipus de xocolata que més t’agrade.

Estris: ganivet per untar la crema de cacau, ganivet per tallar les barretes, bols per a posar la crema de cacau i per desfer la xocolata, espàtula, cullera, reixeta per a deixar les barretes un cop cobertes.

Com es fan el Huesitos casolans:

1.- Posa la crema de cacau uns segons al microones per tal que siga més fàcil escampar-la per sobre de les galetes.

2.- Unta les galetes per una de les bandes i fes piles de 5. Cobreix amb una sisena sense untar. (Si ho fan els xiquets et pots imaginar com li quedaran les mans, la cara i la teua cuina, però és entretingut per a ells). 

3.- Quan les hages fet totes, deixa-les una estona a la nevera. Això farà que la crema de cacau s’endurisca, i que a l’hora de tallar les barretes, es mantinguen més fermes.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-1-3

4.- Fon la xocolata de cobertura al microones. Posa-la en un bol i programa primer 1 minut a 600W. Trau, remena i ara programa de 30 segons a 30 segons fins que estiga fosa. Agrega-li la cullerada d’oli de gira-sol.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-4

5.- Talla les piles de galetes en 3 barretes iguals.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-5

6.- Per tal que la cobertura et quede millor, cobreix primer per una de les bandes i deixa en una reixeta amb la part que has banyat cap amunt. Posa a la nevera per tal que s’endurisca.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-6-1

Seguidament acaba de cobrir tota la peça i deixa a la reixeta per la part de baix que ara ja està seca. Si no tens temps, pots cobrir-les senceres tot d’una.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-6-2

Nota: si en queda algun després del primer dia, els pots conservar en una caixa de llauna i duren bastants dies.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-ppal-2

Una altra forma de fer aquesta recepta és disposar les galetes formant un rectangle i fer un pastís, encara que a mi personalment m’agrada més fer barretes.  

Font: He pres com a referència la recepta de Directo al Paladar.

6-5-Huesitos casolans cuinadiari-pas a pas-

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.