GALERIA DE FOTOS

dissabte, 11 de juny de 2016

ALLIOLI DE POMA

Una salsa tan típica de la nostra cuina com és l’allioli es pot elaborar amb poma, pera o codony, uns ingredients que li donen un punt una mica dolç i diferent.

4-Allioli de poma-cuinadiari-ppal

Este allioli de poma combina molt bé amb plats de bacallà, porc, xai o confit d’ànec i avui l’hem fet per acompanyar aquestes torrades de verduretes amb confit d’ànec que aviat us penjarem.

5-torrada confit verdures i allioli poma-cuinadiari-ppal

Ingredients de l’allioli de poma:

  • 1 poma golden (240 g)
  • 1 all sense el germen
  • 1 mica de sal
  • 1 rovell d’ou
  • 1 raig de llimona
  • 150 g d’oli

Estris: TMX/batedora de mà/morter

Elaboració:

1.-Pela la poma, talla-la en octaus i trau-li les llavors. Posa-la en un bol i tapa amb film transparent. Fica al microones i programa 4 minuts a màxima potència. Punxa amb una forquilla per comprovar que estiga tova. Si no ho està, programa un altre minut. Deixa refredar.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1-1

2.-Posa la poma cuita i l’all al vas de la batedora i tritura. Seguidament afegeix una mica de sal, el rovell d’ou i un raig de llimona. Torna a triturar. Sense parar la batedora, vés afegint l’oli a poc a poc fins que la salsa agafe consistència.

4-Allioli de poma-cuinadiari-1

Nota: la poma també es pot bullir o fer al forn.

4-Allioli de poma-cuinadiari-ppal2

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

1 comentari :

  1. A mi m'agrada el all i oli clàssic, pero aq. tambè l probat i està bonissim.

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )