GALERIA DE FOTOS

dimecres, 6 de novembre de 2013

REMENAT DE FESOLS AMB BOTIFARRA – Blogs Contra la Fam i el Gran Recapte

Com ja us vam explicar en l’entrada anterior, l’últim cap de setmana de novembre es durà a terme la Campanya de Recollida d’aliments promoguda pel Banc dels Aliments que ajudarà a moltes famílies que viuen a Catalunya.

Molts gastroblocaires, ens hem adherit a la iniciativa de Blogs Contra la Fam, amb el compromís de difondre la campanya i publicar una recepta utilitzant alguns dels ingredients que es recolliran.

L’any passat vaig fer una recepta amb conserves de peix: Canelons amb Tonyina i Beixamel de Pernil, aquest any, una de ben senzilla, econòmica i alhora ràpida i, que almenys a casa agrada tant a grans com a menuts: Un remenat de fesols amb botifarra.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal-granrecapte

Ingredients* per a 2 persones:

  • Un gra d’all
  • 150 g de botifarra/llonganissa fresca esmicolada
  • 150 g de fesols (mongetes blanques cuites)
  • 4 ous grans
  • Un raig d’oli
  • Sal

*També se li pot afegir cansalada

Estris: una paella, colador

Elaboració:

1.- Trau-li la pell a la botifarra i esmicola la carn.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-1

2.- Aixafa el gra d’all amb un ganivet i posa’l en una paella amb una mica d’oli. Després afegeix la carn i sofregeix fins que es daure.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-2

3.- Repassa els fesols amb aigua. Agrega’ls a la paella i dóna unes voltes fins que perden l’aigueta i es dauren un poc.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-3

4.- Casca els ous i tira’ls a la paella. Afegeix una mica de sal per cada ou (així calcularàs millor la quantitat). No els trenques de seguida, vés remenant de tant en tant així que vagen collant.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-4

5.- Serveix just acabat de fer amb unes torradetes de pa.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-5

Nota: Aquest remenat queda molt millor si deixes l’ou una mica cruet. És un sopar molt complet que es fa en un tres i no res. A nosaltres ens agrada fer este remenat sobre tot quan sopem pa amb tomaca, embotits i formatge, quan sopem amb amics a casa o bé quan anem de casa rural com alternativa a la truita de patata que porta més feina.

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal1

 

Temps total: 20-25 minuts

Bon profit i molta sort amb el Gran Recapte!!

granrecapte2013

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

9 comentaris :

Sussy ha dit...

Quina bona proposta! barata i ràpida, com m'agraden a mi...esperem molt èxit al gran recapte! S

Tapa't de tapes ha dit...

M'ha semblat molt bona proposta, Marta. I m'hi agrada, l'afegit d'ou! No hi hagués pensat, per posar-ho al plat de mongetes seques (al Vallès en diem així) i botifarra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Es un remenat molt complert, bo i que es molt fàcil de fer.
Tant de bo es recollin molts aliments, encara que millor sería que cadascú tingues suficient per menjar.
Petons.,

Pumuky ha dit...

Una recepta estupenda Marta, molt complerta, i ben bona!

M'apunto la campanya del banc dels aliments, ja que m'agradaria participar.

Petons!

Lídia ha dit...

que xula....m'ha agradat

Chus Castro ha dit...

M'agrada molt aquest plat, és ideal per fer el que nosaltres diem "un esmorzar de forquilla" i tenir energia per tot el matí. Boníssim. Petons.

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquest remenat el prepararé a casa, a veure si així, una mica amagades, la meva filla gran es menja millor els fesols i les mongetes! Una abraçada!

esborrar ha dit...

Quin platillo! Aquests clàssics no fallen mai, i ara que ve l'hivern (a veure si arriba el fred d'una vegada!) entren millor que mai. Boníssim!
Marta

Maria Dolores ha dit...

No se me hubiera ocurrido hacer un revuelto asi, pero pensando bien tiene que estar riquísimo.
Saludos