GALERIA DE FOTOS

dimecres, 4 de setembre de 2013

GRANISSAT DE LLIMONA O AIGUALLIMÓ

El Granissat de Llima (llimona) o Aiguallimó és una recepta fàcil i ràpida de fer amb la Thermomix. És ideal per combatre les calors de l’estiu o per ajudar a digerir un àpat contundent.

En els llibres de la TMX, aquesta recepta es fa pelant les llimones i afegint el gel i l’aigua. Jo però, preferisc fer primer una llimonada i després afegir-li el gel i el sucre, i així el procés és encara més ràpid perquè ens estalviem pelar les llimones.


7-granissat  llimona cuinadiari-ppal2

 

7-granissat  llimona cuinadiari-ingr

Ingredients:

-Per al primer pas:

  • 3 llimes (llimones) grans (o 4 menudes)
  • 500 g d’aigua freda

-Per al segon pas:

  • 500 g de glaçons (aproximadament, mira el punt 6)
  • 200 g de sucre

 

 

Elaboració:

-Primer pas:

1.- Renta bé les llimones i trau-los els extrems. Talla-les en quarts i posa-les al vas.

7-granissat  llimona cuinadiari-1

  2.- Agrega els 500 g d’aigua freda i tanca el vas posant el cubilet.

7-granissat  llimona cuinadiari-2

3.- Posa la posició de vas tancat, col·loca la mà esquerra a sobre del cubilet perquè este no bote quan triturem i prem el botó de turbo fins que marque 2 segons. És important que no ho poses més temps perquè sinó la pell de la llimona amargaria.

7-granissat  llimona cuinadiari-3

4.- Trau la tapa i introdueix el cistell a dins. Cola i posa la llimonada en una gerra. Repassa el vas de la TMX amb aigua per tal que no queden restes de pell.

7-granissat  llimona cuinadiari-4-17-granissat  llimona cuinadiari-4-2

-Segon pas:

5.- Pesa la llimonada que t’ha sortit perquè que posarem el mateix pes (més o menys) en glaçons. Torna a posar la llimonada al vas. Agrega el sucre i bat 20 segons a velocitat 4 perquè es dissolga bé.

7-granissat  llimona cuinadiari-5-17-granissat  llimona cuinadiari-5-2

6.- Ara posa els glaçons. Si són industrials pega’ls uns colps abans per trencar-los una mica. Tanca el vas i tritura-ho tot en velocitat 6 durant 20 segons.

7-granissat  llimona cuinadiari-6

7.- Serveix de seguida.


 

Temps total: 5-10 minuts

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

21 comentaris :

Unknown ha dit...

M'agrada molt el granissat de llimona, es molt refrecant y ademes molt senzill de fer amb la thermomix!!
He proposat un repte mensual al meu blog, te deix l'enllaç de les instruccions per si vols participar! Pot ser divertit! Petons
http://cupcakestartasymas.blogspot.com.es/2013/09/reto-el-ingrediente-del-mes.html

Pumuky ha dit...

Granissat o aiguallimó, un got ben ple em prenia ara mateix, tant se val el nom!

La decoració de la copa és ideal, per donar-li un toc festiu als que ja estem capficats a la rutina del dia a dia!

Petons!

Judith ha dit...

No tinc TMX però de totes maneres no hi ha excusa per no fer-lo :)

Chus Castro ha dit...

Jo el faig pelant els llimons, però posaré en pràctica la teva idea, estalvies temps i feina. Bona pensada!

Laura ha dit...

Hola guapisima, un granissat de llimona bonissim!! M'ha agradat molt la teva versió, no acostumo a ferlo, perque seria un pecat tenir-ho, no parariem de menjar a casa!! jajaja Petons,

Anònim ha dit...

No hi ha res més refrescant que un bon granissat de llimona.... i fet a casa amb els productes naturals és el millor.
Gracies per la recepta, Marta!!!
petonets.

La Casita de Aitana ha dit...

hola buenas te unes a mi blog y yo me uno al tuyo?
mi blog es
http://lacasitadeaitana.blogspot.com.es/
besitos noemi

Unknown ha dit...

Hola Marta!! No sabia avon contestar-te aixi que ho fare per aqui!! Jeje ja he penjat l'ingredient d'aquest mes: el xocolata negre! Gracies per voler participar!! :) els dies per publicar son del 22 al 26. Petons!

Esmeralda-Recelandia ha dit...

Hola guapísima!
Muchas gracias por visitarme, me ha encantado tyenerte por mi blog!
Oh, el tuyo es muy bonito, me quedo por aquí, éste granizado tiene que sestar delicioso!
Un besito grande!

Anònim ha dit...

Hola,em podries dir com cuinar verdures i peix a la papillot??,es pot utilitzar el paper d'alumini,o millor algun estri mes adecuat??.

Gràcies
M Pau.

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssim, Marta, i ben refrescant!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Fet a casa queda molt refrescant el granissat de llimona.
Petons.

Gemma ha dit...

Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
M'encanta el nom d'aiguallimó :) Amb aquest granissat la tornada a la rutina es fa menys dura, je je je...

rhuandsam ha dit...

El millor remei (natural) per treure la set en els calorosos dies d'estiu!!

Mònica Tarradellas ha dit...

És, sense cap dubte, la meva beguda preferida...en beuria a tota hora...A Girona, els millors els fa una gelateria de la Plaça Independència, i a voltes camino fins allà, malgrat està força lluny de casa, només per tastar-lo!!! Fantàstica recepta!

Mercè ha dit...

Hola Marta, després de tants dies de vacances, m'haig de posar al dia. Una molt bona recepta, senzilla, ràpida i fresqueta. Ve algú d'imprevist, dit i fet. M'agrada!!! Petons.

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola MPau. Jo personalment no sóc partidària del paper d'alumini per a cuinar. La papillot queda molt bé fet en recipients de silicona que ara tenen moltes marques d'estris de cuina. A més, molts d'ells venen amb receptes que es poden fer en un tres i no res al microones. Espere haver-te ajudat, Marta

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Res millor que un granissat fresquet per passar els calurosos i emocionants dies d'estiu! Petonets!

Eva Flores ha dit...

què bo un granissat cassolà!

Maria Dolores ha dit...

El gelat mes refrescant que pots pendre es este i es el que mes m'agrada.

La Cuina Violeta ha dit...

Hola Marta,
Espero que hagis tingut un bon estiu. Com que encara fa caloreta aquest granissat ens va d'allò més bé!
Una abraçada,
Nani