GALERIA DE FOTOS

dimecres, 3 de juliol de 2013

BASE DE GALETES PER A PASTISSOS

Aquesta és una base per a pastissos molt senzilla de fer. Queda molt bé amb pastissos de crema, de formatge, de xocolata, etc. Avui l’hem utilitzat per a la recepta de Banoffee Pie.

Per fer aquesta base simplement hem de triturar unes galetes, barrejar-les amb mantega i col·locar la pasta resultant ben premsada en un motlle. Es pot utilitzar tal qual desprès d’haver-la deixat refredar per tal que la mantega s’endurisca, o bé enfornant-la durant uns 10 minutets. D’aquesta última manera la base queda cruixent i és com sempre la fem a casa.

Basics cuinadiari-base galetes-ppal-

Ingredients per a un motlle de 24 cm (sense fer vores*):

  • 1 rulo de galetes** (aprox 130 g)
  • 80-100 g de mantega a temperatura ambient

*Si volgueres fer-li les vores, augmenta la quantitat dels ingredients. La mantega representarà aproximadament la meitat del pes de les galetes.

**El tipus de galeta la deixe al teu gust. Queda molt bé amb les tipus digestive, però si no en tens, pots utilitzar d’un altre tipus.

Estris: TMX o picadora, motlle desmuntable de 24 cm de diàmetre

Elaboració:

1.-  (Escalfa el forn a 180º funció ventilador.)

2.- Trenca les galetes en 2 ó 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.

3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga ben barrejada amb les galetes. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.

4.- Cobreix la base d’un motlle desmuntable i pressiona bé perquè quede ben llisa.

5.- A partir d’aquí, hi ha moltes receptes que deixen la base refredar a la nevera fins que quede dura i li posen per sobre el farcit.

A mi però, m’agrada enfornar-la per tal que quede cruixent: Enforna durant 10-12 minuts a 180º fins que quede daurada.

6.- Una vegada cuita, deixa refredar i posa per sobre el farcit que vullgues.

Basics cuinadiari-base galetes-pas

Temps total: 15 minuts (+ temps de deixar refredar).

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

11 comentaris :

  1. Jo també penso que la base de galeta és genial per moooolts pastissos!

    ResponElimina
  2. a mi m'encanta aquesta base, molt millor que el de bizcocho! i enfornat uns minuts encara més! petons

    ResponElimina
  3. Jo no fa molt que faig servir aquesta base, i m'encanta!

    Petons!

    ResponElimina
  4. hola!
    aquesta base és molt bona!!
    i m'agradaria saber, si és possible fer-la, i després posar-li els ingredients i tornar-la a ficar al forn.
    És que vaig fer un pastís de taronja i xocolata, i al no ser tipus pa de pessic, queda molt tou, i havia pensat en posar-li aquesta base.
    Però el meu dubte, és que els ingredients s'han de ficar al forn 30' a 180º i no sé si potser es pot cremar o què se jo :-)
    Gràcies,
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna! la veritat és que esta base només la utilitze per a farcits "freds". No et sabria dir si quedaria bé amb un farcit que has d'enfornar, ja que la galeta ja és cuita i només l'enfornem perquè quede cruixent, a més, si ho poses tot en cru, pot ser el farcit la mulla massa i encara que ho ficares tot al forn, posiblement no quedaria cruixent... pots provar la massa brisa dolça que vaig posar per al pastís de carabassa i xocolata http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/01/pastis-de-carabassa-i-xocolata.html(aquesta queda cruixent) o bé una masa brisa (quebrada) de compra.
      Merci pel comentari! Marta

      Elimina
  5. Gràcies Marta!!
    potser primer compraré la masa brisa, però he vist la teva recepta del pastís que has comentat i mare meva quina pinta més bona!!
    per cert, la carabassa al forn quant de temps hauria d'estar?¿
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entre una hora-hora i mitja, dependrà del pes...http://cuinadiari.blogspot.com.es/2011/10/carabassa-torrada.html
      Ja contaràs què tal! Marta

      Elimina
  6. Jo, una vegada vaig fer la base de galeta al forn i despres vaig enfornar el pastis i la base va quedar intacte... Aixo si depenent del pastís a vegades es pot estovar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho provarem. Al final s'acaben estovant. L'ideal és prendre-la el mateix dia perquè estiga ben cruixent, però tot i que finalment s'estoven, el gustet de la galeta torrada és molt bo oi? Merci pel comentari, Marta

      Elimina
  7. Hola Marta!
    A mi em queda tova...només amb cocció 12 minuts...
    És normal?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'has de treure quan es daure. Potser el meu forn va més fort perque la funció ventilador també cou a dalt i a baix. Només treure-la, si la toques amb el dit està un poquet tova pero després al refredar-se queda més cruixent. Ja ens diràs què tal!

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )