GALERIA DE FOTOS

dimecres, 26 de juny de 2013

FLAMENQUINES DE PERNIL I FORMATGE AMB PA DE MOTLLE

Quan vam publicar el blog al novembre de 2011, volíem que ja hi hagués una sèrie de receptes. Aquestos flamenquines van ser una d'aquelles primeres receptes que vam publicar i que avui hem aprofitat per reeditar  amb motiu de la proposta mensual de Memòries d’una Cuinera: els sanvitxos. I és que aquestos Flamenquines de pa de motlle són realment un bikini enrotllat i arrebossat.

Són molt ràpids de fer, fàcils i agraden a tota la família, a grans i menuts. Això sí, acompanya’ls d’una amanideta per compensar excessos i ja tindràs un sopar arreglat!!

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-ppal

sandvitch

Ingredients per a 4 flamenquines*:

-Per als flamenquines:

  • 4 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 4 talls de pernil dolç (de les rectangulars)
  • 4 talls de formatge (Mantxec, Gouda, Cheddar etc.)

-Per a l’arrebossat:

  • 1 ou
  • Sal
  • Pa ratllat
  • Oli per a fregir

*Recepta original de Javirecetas

Estris: corró, paella, pinces

Elaboració:

1.- Prepara tots els ingredients en diferents plats. Necessites:

  • un espai per aplanar el pa,
  • dos plats plans, un amb el pernil i l’altre amb el formatge,
  • dos plats fondos: un amb l’ou batut amb un polsim de sal i l’altre amb el pa ratllat.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-1

2.- Vés calfant l’oli en una paella.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-2

3.- Agafa una llesca de pa de motlle i aixafa-la amb un corró de manera que quede ben fina. Fes el mateix amb totes les llesques de pa.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-3

4.- Col·loca sobre cada llesca de pa primer un tall de pernil dolç i després un de formatge. (Perquè s'enganxe bé intenta que l'extrem per on els enrotllaràs tinga almenys un centímetre de marge, i si cal, talla una mica el pernil i el formatge).

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-4-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-4-2

5.- Enrotlla com si fos un crep o una tortita pressionant bé.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-5

6.- Passa els flamenquins per l’ou batut i a continuació pel pa ratllat. Assegura’t que es quede tot ben cobert d'ou i pa, sobretot els extrems (si no els segelles bé, se t'escaparà el formatge).

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-24-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-34-flamenquines pa motlle-cuinadiari-6-4

7.- Fregeix durant un parell de minuts o fins que queden dauradets per totes bandes.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-7-14-flamenquines pa motlle-cuinadiari-7-2

8.- Trau-los de la paella i posa’ls en un colador perquè escórreguen bé l’excés d’oli.

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-8

9.-Serveix calent acompanyant-los d’una amanida.

Notes: Fes aquesta recepta amb els nens. A casa preparem els flamenquines entre les meues filles i jo: una aplana el pa, l’altra posa el farcit i jo acabe el procés enrotllant-los i arrebossant-los. Així en 5 minuts estem a taula sopant!

Així que tingues feta la forma dels flamenquines i estiguen arrebossats, fregeix-los de seguida perquè sinó perdran la forma. Com el procés de fer-los és tan ràpid, mentre fregeixes un, vés preparant el següent. Si no els hagueres de fer de seguida, embolica’ls amb film com si foren un caramel i reselva'ls a la nevera

Intenta que els talls de pernil i formatge siguen uniformes perquè no es trenque el pa (millor compra-ho tot talladet o tallar-ho a màquina).

Temps total: 5-10 minuts

4-flamenquines pa motlle-cuinadiari-ppal

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

13 comentaris :

Mercè ha dit...

Un sopar molt enrotllat ;). Una manera diferent de presentar un sandvitx, més atractiva, sobre tot per els més petits. Son com croquetes d'entrepà, genial!!! Petons.

Chus Castro ha dit...

Molt bona idea la d'enrotllar els sandvitxos i arrebossar-los. Han d'estar boníssims.

Anònim ha dit...

Hola Marta.
Aquests sandvitxos estan dient.... "comerme"!!!! Quina bona pinta. ...
M'encanten!!!!
Un petonet.

Cristina ha dit...

Ostres fa anys que no em menjo aquests rotllets tant bons de pernil dolç i formatge! A casa la meva mare els preparava quan era petita i que bons que estaven... m'encantaven! Quins records!!! Ja els faré algun dia, que me n'has fet venir moltes ganes!! :)

Petons!

Tapa't de tapes ha dit...

Molt bona idea, Marta! La meva tieta en feia uns de semblants,però amb dues llesques i sucat a banda i banda, sense enrotllar, vaja. Quins records, ens encantaven! Trobo que has fet una proposta molt xula pel cuineres, sobretot per compartir amb nens! Petonets

trifasic de baileys ha dit...

i taaaaaan si estan bons!! i facil de fer! ara me n'has fet venir ganes de fer-ne...jeje petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb una amanida i una mica de fruita ja tens un sopar que agrada a tothom.
Petons.

taulaposada ha dit...

Quin sandvitx més bo, si els faig als meus nebots segur que flipen i m'anomenen tieta de l'any. Estan molt i molt bé!

Judith ha dit...

ostres Marta, quina passada de sandvitxos!!!! ,oltíssimes gràcie sper participar. petonets

Mònica Tarradellas ha dit...

Me'ls menjaria de dos en dos! Que boníssims!

La Cuina Violeta ha dit...

Marta, en un principi també els volia fer enrotllats, però com que tenia un bon pa de vidre els vaig deixar per a una altre vegada. Bon cap de setmana,
Nani

Coses de Llàbiro ha dit...

Quina bona idea Marta, per vestir-los de luxe!;)
La foto és molt maca.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

Anònim ha dit...

my son always tells me when I will make flamequines I liked this recipe