GALERIA DE FOTOS

dijous, 28 de març de 2013

CLOSQUES D’OU DE XOCOLATA

Este mes a Memòries d’una Cuinera s’han de fer Bombons. Com ens ho hem deixat per a l’últim moment i ara estem de vacances, no ens hem portat cap motlle per a fer bombons.

Tot i axí, com que volia participar, no m’ha costat massa convéncer a les meues filles per a fer uns experiments amb xocolata. Hem acabat amb xocolata per tot arreu!! Però només de veure com es llepaven els dits i com gaudien embrutant-se ja ha valgut la pena!

Com la Pasqua ja és aquí, hem decidit fer unes Closques d’Ou de Xocolata, i aquest ha estat el resultat...

closca dou xoco-ppal-2

Ingredients:

  • 1 pastilla de xocolata negra
  • 1 pastilla de xocolata blanca

Estris: bol, gerreta, espàtula, globus petits, gots de boca estreta (tants com globus vulguem decorar)

Elaboració:


1.- Unfla tants globus com vulgues decorar.

2.- Fon la xocolata al microones a baixa temperatura. El temps dependrà de la quantitat que hages posat. El que és important és que vages obrint el microones cada 30 segons per a vigilar que no es creme.

3.- Barreja amb una espàtula perquè es desfaça bé. Posa’l en una gerreta perquè siga més còmode abocar-lo sobre el globus.

4.- Per a decorar-los, posa els globus a sobre de gots de boca estreta.

5.- Vés tirant la xocolata per sobre i decora al teu gust.

6-5-closca dou xoco-coll

Important: Vigila que la xocolata no estiga massa calenta perquè et poden petar els globus (ens ha passat 😂). Els pots fer amb diferents capes perquè tinguen més cos. Si vols, entre capa i capa pots ficar-los una estona al congelador, però no és del tot necessari, sobretot si la decoració la fas sense massa miraments com nosaltres.

6.- Quan acabes de decorar-los, fica’ls a la nevera perquè s’endurisca la xocolata.

7.- Per a traure el globus punxa’l i arrenca’l amb molta cura.

Suggeriment: Si us decidiu a fer-los, deixant unes vores uniformes i fent-los amb unes quantes capes perquè siguen més ferms, poden ser també una idea molt bona i original per a presentar postres a mode de cassoleta, per exemple unes maduixes amb nata, una mousse… literalment, per a menjar-se fins i tot el plat!!

Font: Aquesta idea la vaig veure a la revista Good to know. 

6-5-closca dou xoco-ppal-bombons

Temps total: uns 20-30 minuts aproximadament

Bon profit i Bones Festes!!

T’ha agradat la idea? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

21 comentaris :

Mercè ha dit...

Doncs, deu ni do per haver improvisat. T'han quedat genials!!!. Bones vacances.

Mari Luz ha dit...

Quina bona idea per a fer amb els crios! MLuz

Cristina ha dit...

Que bo i que original! T'han quedat molt bé aquestes closques! ;) Així m'has donat més idees per decorar la mona! hehehe

Si et sembla em quedo com a seguidora, una abraçada!

Mireia Aguado ha dit...

Súper, genial! I perfecte per fer amb els nens... m'ho apunto!

trifasic de baileys ha dit...

ualaa han quedat genials!! i bones! no duren ni un minut! petons

ISABEL ha dit...

Quina boníssima idea, i aixó que has improvisat.
Ho trobo ideal per aquestes dates.
Bona Setmana.

Unknown ha dit...

genial, demà en faré per decorar alguna mona!! quina idea més bona, havia fet servir globus per fer boles de nadal de paper.

ISABEL ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ISABEL ha dit...

Creia que l'anterior no s'havia publicat

No tot són postres ha dit...

Que original i que bonic!!!!
Entretingut però no difícil... quin munt de coses que aprendrem amb aquesta proposta dels bombons!

PTNTS
Dolça

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquestes closques són genials...he agafat la idea per fer de niu a la mona! Ets una artista, perquè a sobre, els has fet sense instrumental especialitzat!!! Això és innovar en cuina!!! Una abraçada

lolines ha dit...

Ets una artista, entretinguts pero bonissims aquets bombons

Sara Cebrián Borràs ha dit...

Molt bona proposta per aquest Dilluns de Pasqua.

Fins al pròxim post!

Fórmules Culinàries ha dit...

Anda que no debien xalar les teves nenes fent aquests experiments amb xocolata!
Bona Pasqua!
ptns!

Núria ha dit...

Hola!! Fa poc que et segueixo pero m'agrada molt el que fas, he intentat fer aquestes closques pero no m'ha anat gaire be, ara tinc la segona tanda esperant que es refredin per que la primera no m'han sortit gaire be, quan desinflaba el globo costaba molt que es desenganxes i algunes s'han trencat, es una pasada lo be que t'han quedat com si fosin ous trencats. Una abraçada.

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Núria. Prova de posar-los al congelador 5 minutets i despres sortiran millor els globus estirantlos. Sino, hauries de fer més capes d xocolata i al ser mes gruixut, no es trencaria. Ja em diras. Moltes gràcies per seguir me. Marta

En Roc a la Cuina ha dit...

Hola guapa tu

Nena que macos te han quedat, jo em aquest metode feia cosetes amb paper maché, mai he probat amb xocolate, una bona pensada, ideal per tenir la mainada contenta je,je

Bon dilluns de Pasqua, mil petonets Susanna

Unknown ha dit...

Quina idea tan divertida i binica per fer amb els nens!!!
http://bonissim.blogspot.com.es/
Chus.

Judith ha dit...

un pas a pas fantàstic! moltíssimes gràcies per participar! molts petonets

Memòries d'una cuinera ha dit...

A mi em fa por que m'esclatin els globus i mira que queden macos.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.

La Cuina Violeta ha dit...

Marta,
Original, bonic i una técnica molt bona.
Enhorabona,
Nani