GALERIA DE FOTOS

dimecres, 16 de gener de 2013

MACARRONS AMB BOTIFARRA I CEPS

1-4-macarrons botifarra ceps-ppal

Ens agrada molt fer aquesta recepta a casa, sobre tot perquè al meu marit li recorden als macarrons que feia la seua iaia Carmeta i és que molts tenim bons records dels macarrons de les nostres àvies.

Els ingredients que hem utilitzat són ceba, tomaca, botifarra, ceps i una mica de nata que li dóna suavitat a la salsa.

Ingredients:

  • 3 cebes mitjanes
  • 4 tomaques tipus pera
  • 1 bon grapat de ceps secs (uns 15 g)
  • Aigua per a remullar el ceps i per a escaldar les tomaques
  • 500 g de botifarra*
  • 150 ml de nata líquida
  • Oli
  • Sal
  • 350-400 g de macarrons o altra pasta que t’agrade
  • Formatge parmesà per a gratinar

*Si no vius a Catalunya i no trobes botifarra, utilitza llonganissa blanca fresca

Estris: bol/got per posar a remulla els ceps, cassola menuda

Elaboració:

1.- Posa els ceps en remull.

1-4-macarrons botifarra ceps

2.- Talla la ceba a trossets menuts i cou-la a foc mig fins que estiga transparent, uns 7-8 minuts.

1-4-macarrons botifarra ceps-3 1-4-macarrons botifarra ceps-3-2

3- A mi en aquestes salses, m’agrada treure la pell de les tomaques però si a tu no t’importa trobar-te-la, passa directament al pas 4. Per facilitar-nos la feina pelant les tomaques, les escaldarem. Fes-los un tall en forma de creu a la base, i posa-les en aigua bullint durant un parell de minuts. Treu-les del cassó i fica-les en aigua amb gel.

1-4-macarrons botifarra ceps-2-

4.- Mentrestant, pela les tomaques i pica-les amb el ganivet. Agrega-les a la ceba i deixa uns 5-6 minutets.

1-4-macarrons botifarra ceps-4

5.- Treu la pell a la botifarra però no cal que desfaces massa la carn.

1-4-macarrons botifarra ceps-5

Aquest és l’aspecte que està agafant la salseta.

1-4-macarrons botifarra ceps-5-2

Agrega la botifarra i deixa que es coga.

1-4-macarrons botifarra ceps-5-3

6.- Ara trosseja els ceps i fica’ls a l’olla.

1-4-macarrons botifarra ceps-6-  1-4-macarrons botifarra ceps-6-2

Ja us arriba l’oloreta?

1-4-macarrons botifarra ceps-6-3

7.- Afegeix la nata, uns 100-150 ml, dependrà de com t’agrada la salsa de lligada o de si les tomaques han deixat anar més o menys suc. Deixa uns 5 minuts més.

1-4-macarrons botifarra ceps-7

8.- Cou la pasta seguint les instruccions del fabricant. Escorre-la.

1-4-macarrons botifarra ceps-8

9.- En una font o cassola que puga anar al forn, posa els macarrons i la salsa. Empolvora amb parmesà per sobre i gratina al gust.

1-4-macarrons botifarra ceps-9-

Temps: 45 minuts

1-4-macarrons botifarra ceps-ppal2

 

Bon profit!!

Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta

13 comentaris :

  1. han de quedar molt gustosos amb els ceps, jo a vegades el he fet amb camagrocs

    petons

    ResponElimina
  2. els ceps segur que li donen un toc de luxe! petonets

    ResponElimina
  3. Un plat dels que té l'èxit assegurat.
    Entre el sofregit, les botifarres i els ceps, han de quedar uns macarrons molt gustosos.

    ResponElimina
  4. més catalana no pot ser-ho aquesta recepta!!! genial amb la botifarra i els ceps! sempre en tinc de secs a casa...petons

    ResponElimina
  5. Qui pot negar-se amb un plat de pasta com aquest..., impossible, el que cal és repetir

    ResponElimina
  6. Impossible dir que no a uns macarrons com aquests.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Marta,
    No és broma, me'n vaig a la cuina a preparar uns com aquests per a demà! Quina gana m'has fet agafar. Acabo de passejar pels blocs i els faig.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nani, si els proves ja em diràs què tal!! Marta

      Elimina
  8. M'agrada la idea de possar-hi ceps i nata, segur que estàn per llepar-se els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Oh, boníssims! No els hi poso mai nata, els deu donar un toc molt suau. Ho provaré!
    Marta

    ResponElimina
  10. Espectacular t´ha quedat el gratinat..ceps i nata m´agrada molt la combinació.
    Petons

    ResponElimina
  11. Muy rica la receta, tiene muy buena pinta!! Me encantan los macarrones gratinados pero con botifarra no los he probado!! Besoss

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )